شناسهٔ خبر: 71613252 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت خبر داد

افزایش چندبرابری بودجه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال تحصیلی جدید/تعرفه غذای دانشجویی شاهد افزایش غیر معمول نخواهد بود

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت از افزایش چندبرابری بودجه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: به دنبال تورم و گرانی‌های شدید در حوزه صنایع غذایی، پی‌گیری‌های مستمری از سوی مسؤولان حوزه تغذیه اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت صورت گرفت که رشد قابل توجه‌ بودجه در حوزه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی در سال جدید تحصیلی را به دنبال داشت.

صاحب‌خبر -

دکتر عبدالرضا دیانی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با مفدا، در خصوص تعرفه غذای دانشجویی در سال، ۱۴۰۴ گفت: در خصوص نیازهای اساسی دانشجویان از جمله موضوع غذا و خوابگاه، اداره کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت وظیفه خود می‌داند که به نحو احسن هر آنچه که توان دارد به کار بگیرد تا خدایی نکرده رنجشی متوجه دانشجویان عزیز نشود.

وی با بیان این‌که از اصلی‌ترین و پایه‌ای ترین نیازی که هر دانشجویی دارد بحث تغذیه، خوابگاه یا همان مسکن و سرپناه دانشجویان است، بیان داشت: به همین جهت بر خود واجب می‌دانیم که این نیازهای اساسی دانشجویان را تا آنجا که ممکن است برطرف کنیم، به نحوی که نگرانی متوجه دانشجویان نباشد.

دیانی به تورم و افزایش قیمت مواد غذایی اشاره و خاطرنشان کرد: به دنبال تورم و گرانی‌های شدید در حوزه صنایع غذایی که رشد قیمت در مواد اولیه غذایی را نیز به دنبال داشته است؛ پی گیری‌هایی از سوی اداره کل دانشجویی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت انجام شد که به موجب این اتفاق، رشد قابل توجه‌ای در حوزه افزایش بودجه تغذیه دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به دست آمد.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تکمیل سخنان خود ابراز داشت: افزایش و اختصاص ردیف بودجه‌ای نشان‌دار برای تغذیه دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور در سال ۱۴۰۴ به کمک عزیزانمان در مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه بودجه اتفاق افتاده است که از طریق این رسانه دانشجویی، از تلاش و زحمات تمامی عزیزان تشکر می‌کنم.

وی یادآور شد: به همین جهت دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور بدانند در سال ۱۴۰۴ بودجه دانشجویان در حوزه تغذیه چند برابر شده است و این قول را به دانشجویان عزیز می‌دهیم که هیچ گونه نگرانی در خصوص تعرفه تغذیه در سال جدید تحصیلی وجود نخواهد داشت زیرا تغذیه و مسکن دانشجویان از موارد دارای حائز اهمیت برای ما است.

دیانی افزایش تعرفه غذایی در سال جدید را طبق منطق و عرف هر ساله عنوان کرد و گفت: تعرفه غذای دانشجویی در سال جدید تحصیلی طبق قانون پیش خواهد رفت به این شکل که از کل هزینه تمام شده غذا، ۱۰ درصد برعهده دانشجویان است که البته این روند برای مدتی رعایت نشده است. البته خوشبختانه در دو سال اخیر افزایش قیمت غذا برای دانشجویان علوم پزشکی اتفاق نیفتاده است و در حال حاضر نیز قیمت غذا برای دانشجویان علوم پزشکی وزارت بهداشت کمتر از هزینه تمام شده برای دانشجویان وزارت علوم است.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ بر روند نظارت بر کیفیت غذای دانشجویان در فضای دانشگاهی؟ بیان داشت: در خصوص کیفیت غذا که پس از قیمت غذا برای دانشجویان دارای اهمیت است در تلاشیم تا پست سازمانی "ناظران کیفی غذا" را در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به کمک معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع و واحد تحول تعریف کنیم که این امر کمک بسیاری به دانشجویان عزیز ما در حوزه کیفی غذا خواهد کرد.

دانشجویان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی کشور بدانند در سال ۱۴۰۴ بودجه دانشجویان در حوزه تغذیه چند برابر شده است و این قول را به دانشجویان عزیز می‌دهیم که هیچ گونه نگرانی در خصوص تعرفه تغذیه در سال جدید تحصیلی وجود نخواهد داشت زیرا تغذیه و مسکن دانشجویان از موارد دارای حائز اهمیت برای ما است

این مقام مسؤول به نقش نظارتی شوراهای صنفی در خصوص حفظ کیفیت غذای دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اشاره کرد و افزود: در خصوص حفظ کیفیت غذای دانشجویان در فضای دانشگاهی نیز می‌توانیم از ظرفیت شوراهای صنفی استفاده کنیم که بر اساس رسالت خود بر کیفیت، پخت و حتی لیست غذای دانشجویان نیز نظارت کنند.

وی به بدهی‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان یکی دیگر از موضوعات حوزه تغذیه اشاره کرد و افزود: متاسفانه یکی از موضوعات مهم در حوزه تغذیه، بحث بدهی‌هایی است که در این چند سال اخیر اتفاق افتاده است به نحوی که دانشگاهی نبوده است که این نگرانی را از باب رقم‌های سنگین بدهی نداشته باشد. امیدواریم با افزایش بودجه‌ای که در حوزه تغذیه رخ خواهد داد بتوانیم مقداری از این آسیب‌ها را کم کنیم.

دیانی از تنظیم قراردادهای تیپ در حوزه تغذیه خبر داد و ابراز داشت: یکی از موضوعات مهمی که در واحد تغذیه دانشجویی در اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت در دست اقدام است، قراردادهای تیپ است که تلاش دارد به کمک دانشگاه‌ها و دانشجویان، به شکلی تبیین و ابلاغ شود که غذای دانشجویان در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی از نظر کیفیت و نوع غذا در یک سطح باشد و رضایت نسبی را برای دانشجویان به ارمغان بیاورد.

وی متذکر شد: انتظار داریم دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز طبق قراردادهای تیپ، قراردادهای تغذیه با پیمانکاران را منعقد کنند.

مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان از برگزاری "همایش ملی تغذیه دانشجویی" خبر داد و اظهار داشت: در این همایش که پس از ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد، نوآوری‌های حوزه تغذیه دانشجویی به بحث و تبادل نظر گذاشته خواهد شد.

این مقام مسؤول در پایان بیان داشت: یکی از مهمترین برنامه‌های در دست اقدام اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت، موضوع آشپزخانه‌های صنعتی است. در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور همچنان فاقد آشپزخانه صنعتی هستند. این در حالی است که آشپزخانه‌های صنعتی کاهش ۳۰ درصدی هزینه‌های مصرفی در حوزه پخت و تغذیه  و کیفیت بالای ارایه سرویس‌های غذایی را به دنبال دارد که این موضوع نیز تا حد امکان و با جدیت پی‌گیری خواهد شد.