جوان آنلاین: انتخاب دبیرکل جدید مهمترین خروجی نشست هیئت اجرایی کمیتهملی المپیک بود. چهل و هفتمین نشست هیئت اجرایی در حالی در محل کمیته برگزار شد که محمد تابع خبر انتخاب مهدی علینژاد بهعنوان دبیرکل جدید را اعلام کرد.
از مدتها قبل نام علینژاد بهعنوان یکی از گزینهها برای اضافه شدن به مدیران کمیته مطرح بود و با اینحال رفتن مناف هاشمی به وزارت ورزش این فرصت را ایجاد کرد تا خسرویوفا تصمیم نهاییاش را بگیرد. پس از تغییر و تحولات اخیر مدیریتی در کمیتهملی المپیک، محمد تابع بهعنوان سرپرست دبیرکلی انتخاب شد، اما خیلی در این سمت باقی نماند و علینژاد عهدهدار مسئولیت دبیرکلی شد. البته تابع نیز با نظر اکثریت آرا اعضای هیئت اجرایی بهعنوان رئیس جدید آکادمی ملی المپیک انتخاب شد.
انتخاب دبیرکل
روز گذشته سرپرست پیشین دبیرکلی کمیتهملی المپیک برای آخرینبار به جمع خبرنگاران آمد و مباحث مطرح شده در نشست هیئت اجرایی را تشریح کرد: «چهل و هفتمین جلسه هیئت اجرایی با حضور اعضا برگزار شد. در این نشست با توجه به اساسنامه کمیته و به پیشنهاد رئیس کمیتهملی المپیک و تأیید اعضای هیئت اجرایی، مهدی علینژاد بهعنوان دبیرکل انتخاب شد. همچنین من نیز از این پس عهدهدار مسئولیت ریاست آکادمی ملی المپیک خواهم بودم. از زحمات دکتر صدر قدردانی میکنم و امیدوارم روند رو به رشد آکادمی تداوم یابد.» علینژاد درحالی بهعنوان دبیرکل جدید معرفی شد که سابقه ریاست فدراسیون ووشو و معاونت قهرمانی وزیر ورزش (سلطانیفر) را در کارنامه دارد.
افزایش کمک هزینه مدالآوران
از جمله مصوبات مهم جلسه دیروز افزایش کمکهزینه ورزشکاران المپیکی است. اعضای هیئت اجرایی با افزایش دو برابری این کمکهزینه موافقت کردند و به این ترتیب تمامی مدالآوران ایران در ادوار بازیهای المپیک ماهانه ۱۰ میلیون تومان دریافت خواهند کرد. تابع با اشاره به این موضوع اظهار داشت: «از زمانی که هیئت اجرایی فعلی عهدهدار مسئولیت شد، رقم کمکهزینه برای مدالآوران المپیک ۴۵۰ هزار تومان بود و این مبلغ را تا ۵ میلیون تومان افزایش دادیم. در این نشست اعضای هیئت اجرایی این رقم را به ۱۰میلیون تومان افزایش دادند. این کمکهزینه به همه ورزشکاران مدالآور اختصاص دارد و همه مدالآوران ادوار المپیک ماهانه این مبلغ را دریافت خواهند کرد.»
همکاری با وزارت ورزش
واریز بودجه اعزام کاروان ورزشی به بازیهای کشورهای اسلامی در عربستان به حساب وزارت ورزش باعث شد کمیتهملی المپیک اعزام ورزشکاران به این رویداد را از دستور کار خارج کند. در ادامه، اما وزارت اعلام کرد این نهاد با کمیته المپیک همکاریهای لازم را دارد و کاروان کشورمان با بهترین آمادگی در بازیهای کشورهای اسلامی شرکت خواهد کرد. تابع در خصوص رویکرد کمیتهملی المپیک برای حضور در این رویداد گفت: «هر دو نهاد ورزش کشور را تشکیل میدهند و روند امور با همکاری هر دو نهاد در حال انجام است. یک کشور و یک پرچم داریم و هم برای ما و هم برای وزارت ورزش این بازیها مهم است. در تلاش هستیم بهترین نتایج را در بازیهای کشورهای اسلامی کسب کنیم و این مسئله برای هر دو نهاد ورزشی اهمیت زیادی دارد.»
وی در ادامه به تعداد رشتههای قطعی بازیهای کشورهای اسلامی اشاره داشت: «در آخرین نشستی که در کشور آلبانی داشتیم حضور رشتههای دوومیدانی، شنا، تنیس رویمیز، شترسواری، هندبال، بسکتبال سه نفره، کاراته، مویتای، جودو، وزنهبرداری، تکواندو، کشتی آزاد و فرنگی، فوتسال، سوارکاری، جوجیتسو، ژیمناستیک، شمشیربازی و والیبال قطعی شده است. همچنین سه رشته دوومیدانی، شنا و وزنهبرداری برای معلولین درنظر گرفته شده، منتها هنوز کلاسبندی آنها اعلام نشده است. هنوز رشته جدیدی رسماً اعلام نشده و فقط دعوتنامه رسمی برای حضور کاروان ایران را دریافت کردهایم. یکسری مراودات با فدراسیونهای جهانی وجود دارد، ولی هنوز رشته جدیدی اضافه نشده است. جلسات در حال برگزاری است و وضعیت همه رشتهها بررسی میشود. پس از آن میتوانیم بگوییم در چه رشتههایی شرکت خواهیم کرد.» بازیهای کشورهای اسلامی ۱۵ تا ۲۰ آبانماه سال آینده در ریاض برگزار خواهد شد.
انتقاد از کمبود بودجه
محمد تابع تأکید کرد بودجه هزار میلیارد تومانی کفاف هزینههای اعزامهای خارجی را نمیدهد: «مباحث بودجه و پروسه آمادهسازی تیمها مطرح شده و در تلاشیم تمام کارها به بهترین شکل انجام شود تا کاروان آماده به عربستان اعزام شود. بودجه در نظر گرفته شده کافی نخواهد بود. با توجه به دو رویداد پیشرو (المپیک جوانان در بحرین و بازیهای کشورهای اسلامی در عربستان) حداقل باید هزار نفر را اعزام کنیم. مسابقات انتخابی بازیهای المپیک را نیز در پیش داریم و با در نظر گرفتن بحث اعزامها و برگزاری اردوها، باید بیش از هزار و ۵۰۰ نفر را پوشش دهیم. با این تفاسیر قطعاً بودجه در نظر گرفته شده کفاف هزینههای ما را نمیدهد.»