شناسهٔ خبر: 71574158 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

روز سوم جشنواره ملی تئاتر شرهانی؛ کشاکش سرمای هوا و گرمای هنر

ایلام - ایرنا - سوز سرمای دلگیر این روزهای دهلران نتوانسته از جذابیت تئاتر شرهانی بکاهد، مردم، شیفته گرمای هنر، با حضور پرشور خود نشان داده‌اند که هنر خیابانی به‌خوبی توانسته سنگر دل‌ها را فتح کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هفتمین دوره جشنواره تئاتر ملی شرهانی در دهلران، این روزها صحنه‌ای از جدال میان غم و شادی، سرمای هوا و گرمای هنر، و تلفیقی زیبا از شور، اندوه و ارزش‌های دفاع مقدس است که دل‌ها را به هنر ناب فرا می‌خواند.

جشنواره ملی تئاتر خیابانی شرهانی این روزها در دهلران قهرمان در حال برگزاری است، گرچه این رویداد در سرمای دلگیر شب‌های سرد زمستانی، میعادگاه هنرمندان و تماشاگران شده است، اما گرمای هنر که از دل صحنه‌های تئاتر می‌تراود، قلب مردم را به تپش انداخته است.

نمایش‌هایی که هم خنده را بر لب‌ها می‌نشاند، هم اشک را بر گونه‌ها جاری می‌سازد، روایتگر لحظاتی کم‌نظیر در فرهنگ و هنر ایران است.

در نمایش‌های هفتمین دوره جشنواره تئاتر شرهانی، هنرمندان ماهرانه شادی و غم را در کنار هم به تصویر می‌کشند، تماشاگر ناگهان در میانه میدان نبرد ایثار و شهادت، خود را در دل جشن و سرور می‌یابد یا برعکس از شور و شعف به غمی ژرف در می‌لغزد.

همین حس تضاد و چندوجهی‌ اجراها، مخاطبان را غرق در اندیشه کرده و از هنر بیشتر از هر زمان دیگری لذت می‌برند، حقیقت هنر نیز همین است؛ انتقال بی‌پرده عواطف و خلق لحظات ناب که مردم را نه تنها سرگرم بلکه درگیر می کند.

جشنواره ملی تئاتر شرهانی که مزین به یاد شهدا و فرهنگ ایثار و مقاومت است، توانسته است پلی مستحکم میان گذشته‌ پرافتخار و نسل کنونی برقرار کند، فرهنگ دفاع مقدس و شهادت از زبان هنری، ساده و ملموس، در قلب و ذهن جوانان و نوجوانان ته‌نشین شده است و حضور پررنگ دهه هشتادی‌ها و نودی‌ها در این رویداد نشان‌دهنده موفقیت جشنواره در رساندن پیام خود به نسل جدید است.

روز سوم جشنواره ملی تئاتر شرهانی؛ کشاکش سرمای هوا و گرمای هنر

سرمای استخوان‌سوز دهلران که این روزها همه را با چالش مواجه کرده، نتوانسته است مانعی برای تماشای نمایش‌های این جشنواره شود.

گرمای هنر و صمیمیت اجرای نمایش‌ها، چنان پرشور است که مردم دهلران مشتاقانه در محل اجرا حاضر می‌شوند و سرمای شدید را به عشق تئاتر به فراموشی می‌سپارند، این روزها دهلران جایی است که هنر توانسته است حتی طبیعت سرد زمستانی را مغلوب کند؛ نبردی نمادین میان زمستان و جادوی گرم تئاتر.

دورهمی‌های پرمعنا در سایه اجرای تئاتر

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این جشنواره، جمع‌کردن قشرهای مختلف مردم در یک دورهمی صمیمانه است، اجرای پرمغز هر نمایش، پیام‌آور همدلی میان هنرمندان و تماشاگران شده و فضای شهر را به صحنه‌ای برای هم افزایی، دوستی و توجه به ارزش‌های انسانی بدل کرده است.

امروز سه شنبه(هفتم اسفند) آخرین اجراهای عمومی در خیابان‌های دهلران، بر صحنه خیابان جاری شد، روزی پرتماشاگر، و این همان چیزی است که موفقیت این رویداد را نشان می‌دهد.

جشنواره شرهانی که زندگی خود را هفت سال پیش همچون طفلی نوپا آغاز کرد، امروز با پشتوانه تجربه‌های گران‌بها، به‌جایی رسیده که از حیث کیفیت و کمیت در میان رویدادهای هنری کشور جایگاهی ویژه پیدا کرده است.

از گام‌های لرزان آغازین تا اجراهای قدرتمند امروز، تئاتر شرهانی توانسته است هویت ویژه‌ای برای خود خلق کند، اکنون این جشنواره، نه‌تنها فرصت ایجاد تجربه برای هنرمندان نوپا، بلکه محلی برای تبادل تجربه میان هنرمندان حرفه‌ای سراسر کشور شده است.

روز سوم جشنواره ملی تئاتر شرهانی؛ کشاکش سرمای هوا و گرمای هنر

اتحاد مردم، مسئولان و هنرمندان؛ مثلث موفقیت جشنواره

بدون شک، این جشنواره حاصل تلاش و خرد جمعی است، هنرمندان با ارائه اجراهای برجسته و پرمغز، مردم با استقبال پرشور و مسئولان، اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی در انعکاس این رویداد، هر یک ضلع مثلث طلایی را به تصویر کشیده‌اند.

همین اتحاد، جشنواره شرهانی را به نقطه‌ای رسانده است که به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین رویدادهای فرهنگی در حوزه تئاتر خیابانی شناخته می‌شود و نه‌تنها در دهلران بلکه در سطح ملی خبرساز شده است.

روز پایانی و اجراهای هفتمین جشنواره

هفتمین جشنواره ملی تئاتر شرهانی امروز، هفتم اسفند ۱۴۰۳ به ایستگاه پایانی خود رسید و با هفت اجرای قوی، پرونده این دوره را بست.

نمایش‌های متنوع و تأمل‌برانگیزی از شهرهای مختلف کشور از جمله «هر شب خوابش را می‌بینم» به کارگردانی حبیب‌الله ناصری از میناب (هرمزگان)، «رایت فلایر» به کارگردانی مالک آبسالان از دهلران، «زهی خیال باطل» به کارگردانی مهرداد کاووسی از همدان، «ماهیار» به کارگردانی امین پورمند از شاهین‌شهر (اصفهان)، «بوی خوش سیب» به کارگردانی انیس عبدالرسولی از شهریار (تهران)، «قالی» به کارگردانی آرزو علیپور از لاهیجان (گیلان) و « بی‌بی لیلو» به کارگردانی شاهین سلطانی از تهران به اجرا درآمدند.

اجرای این نمایش‌ها با استقبال پرشور مردم همراه بود تا صحنه‌پردازی‌های زیبا و لحظات ماندگار در قاب نگاه مردم و دوربین رسانه‌ها ثبت شود، حالا همه برای اختتامیه باشکوه این جشنواره در روز هشتم اسفند آماده‌اند تا بهترین‌های این دوره معرفی شوند و مسیر این رویداد هنری برای سال آینده ترسیم شود.

روز سوم جشنواره ملی تئاتر شرهانی؛ کشاکش سرمای هوا و گرمای هنر

هفتمین دوره جشنواره ملی تئاتر خیابانی شرهانی، با تمام افت و خیزها، توانست خود را به‌عنوان یک برند موفق در تقویم فرهنگی ایران تثبیت کند.

این جشنواره که به نام شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت مزین شده، گام بلند دیگری برای انتقال ارزش‌های دفاع مقدس از طریق زبان هنر محسوب می‌شود و بی‌شک، روزهای پرفروغ‌تری در انتظار آن خواهد بود.