شناسهٔ خبر: 71571764 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

زندانی شدن بیش از 500 پناهجوی روهینگیایی در مالزی

فعالان اجتماعی و سازمان‌های روهینگیایی خواستار آزادی فوری 530 پناهجوی مسلمان روهینگیایی از زندان در مالزی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری آراکان، فعالان و سازمان‌های روهینگیایی از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در مالزی درخواست کردند تا به منظور آزادی 530 نفر از آوارگان روهینگیا که شنبه گذشته در جریان تجمعات خود در بازاری در کوالالامپور پایتخت مالزی بازداشت شده‌اند، مداخله کند.

سازمان موسوم به «رفقای جوانان روهینگیا» (CRY) در بیانیهای اعلام کرد که این یورش در ساعت 5 صبح در بازار کلانگ پاسار بورونگ در مرکز کوالالامپور انجام و منجر به بازداشت 630 نفر از جمله 530 روهینگیایی به همراه 85 بنگلادشی، 9 اندونزیایی، 5 هندی و یک نپالی شد.

یکی از اعضای این سازمان که ترجیح داد نامش فاش نشود، گفت: تعدادی از زندانیان روهینگیا دارای کارت پناهندگی معتبری هستند که از سوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل صادر شده است و بسیاری از آن‌ها نان‌آور اصلی خانواده‌های خود هستند.

این سازمان که برای دفاع از حقوق روهینگیاها در میانمار و خارج از این کشور فعالیت می‌کند، با ابراز نگرانی از بی‌سرپرست ماندن خانواده‌ها به ویژه با نزدیک شدن به ماه رمضان، تأکید کرد که زنان و کودکان این آوارگان روهینگیایی در وضعیت بسیار بدی به سر می‎برند.

این عضو سازمان رفقای جوانان روهینگیا تأکید کرد که بازداشت طولانی‌مدت نه تنها حقوق پناهندگان را نقض می‌کند، بلکه رنج آن‌ها را تشدید می‌کند، زیرا بسیاری از بازداشت‌شدگان سابق گزارش داده‌اند که در چنین مراکزی رفتاری غیرانسانی با افراد می‌شود.

این سازمان از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در مالزی خواست تا فوراً برای اطمینان از آزادی همه پناهندگان روهینگیایی بازداشت شده، حفاظت از آن‌ها تحت قوانین بین‌المللی و ارائه حمایت‌های حقوقی و بشردوستانه لازم، مداخله کند.

این سازمان در پایان بیانیه خود با تأکید بر اینکه زمان یک عامل بسیار مهم است، گفت: هر روز اضافی در بازداشت، زندگی پناهندگان را به خطر می‌اندازد و رنج خانواده‌های آن‌ها را عمیق‌تر می‌کند.

بر اساس آمار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در سال 2023، بیش از 107 هزار روهینگیایی در مالزی زندگی می‌کنند که در شرایط سختی به سرمی‌برند و به دلیل فقدان سیستمی برای رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی، از حقوق اولیه خود هم برخوردار نیستند.

هزاران نفر از مسلمانان روهینگیایی نیز در مراکزی که توسط اداره مهاجرت مالزی اداره می‌شود نگهداری می‌شوند، جایی که با شرایط بد زندگی و نقض حقوق بشر روبرو هستند.

بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیایی پس از سرکوب نظامی در سال 2017 از میانمار گریختند و بیشتر آن‌ها به دنبال پناهندگی در بنگلادش بودند، اما خشونت و شرایط بد زندگی در کمپ‌های پناهندگان در آنجا، برخی را وادار می‌کند تا برای جستجوی زندگی بهتر به کشورهای دیگر مانند مالزی، هند و اندونزی مهاجرت کنند.

انتهای پیام