شناسهٔ خبر: 71571579 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سفیر ایران در دهلی :

بازار هندوستان طالب محصولات کشاورزی ایران است

کرج - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو با تاکید بر شفاف سازی فعالیت های تجاری کشورمان گفت : امروز بازار کشور هندوستان خریدار محصولات کشاورزی از جمله حبوبات و خرمای ایرانی است که باید در این زمینه برای صادرات برنامه ریزی کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، ایرج الهی روز سه شنبه در یک سخنرانی وبیناری در همایش تجارت با هند که به میزبانی اتاق بازرگانی البرز برگزار شد، اظهار کرد: براساس آخرین آمار، نرخ رشد هند در سال ۲۰۲۴ حدود ۶.۶ درصد بوده و در سال‌های آینده به بیشتر از این مقدار خواهد رسید، این کشور در حال حاضر چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است و به یکی از بزرگ‌ترین بازارهای هدف صادرات ایران تبدیل شده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند افزود: حجم اقتصاد هند در سال مالی گذشته حدود۷.۳ تریلیون دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال ۲۰۲۴ به ۵.۴ تریلیون دلار برسد، مبادلات تجاری این کشور در سال ۲۰۲۳ نیز بیش از یک تریلیون و ۶۳۰میلیون دلار برآورد شده است.

چشم‌انداز مبادلات تجاری ایران و هند

الهی با بیان اینکه هند اکنون هفتمین صادرکننده کالا به ایران است، گفت: سهم ایران در واردات کالاهای هندی در سال‌های اخیر با کاهش همراه بوده و نیاز است که روابط تجاری با این کشور در آینده افزایش یابد.

وی در ادامه با اشاره به ویژگی‌های مهم بازار هند بیان کرد: اقتصاد هند در حال رشد است و طبقه متوسط این کشور به سرعت در حال افزایش است، این امر به معنی رشد مصرف کالاهای خانگی و مصرفی است که فرصتی بزرگ برای صادرات محصولات ایرانی به هند به ویژه در بخش کشاورزی فراهم می‌آورد.

الهی با بیان اینکه مصرف‌کنندگان هندی از کشش قیمتی بالا برخوردار هستند، عنوان کرد: این بدان معنا است که تغییرات قیمتی کالاهای مصرفی می‌تواند میزان خرید آنها را به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از ویژگی‌های مهم بازار هند، تقاضای بالا برای محصولات کشاورزی است، این کشور سالانه بیش از ۲.۵ میلیارد دلار حبوبات وارد می‌کند و ایران می‌تواند در این زمینه سهم بیشتری داشته باشد. اکنون صادرات خرما و دیگر خشکبار از ایران به هند قابل افزایش است.

الهی تاکید کرد: بخش کشاورزی اکنون به ستون فقرات روابط اقتصادی ایران و هند تبدیل شده است و باید ضمن توجه به صادرات محصولات کشاورزی در واردات نیز بر روی کالاهای صنعتی و ماشین‌آلات مورد نیاز تولید و صنعت کشور تمرکز داشته باشیم.

تعرفه‌ها و تحریم‌ها چالش روابط تجاری ایران و هند

سفیر ایران در هندوستان همچنین به چالش‌های موجود در زمینه تعرفه‌های گمرکی اشاره کرد و گفت: هند یکی از کشورهایی است که تعرفه‌های بالایی دارد، این موضوع نه تنها برای ایران، بلکه برای بسیاری از کشورهای دیگر نیز صادق است؛ با این حال تلاش‌هایی در جهت کاهش تعرفه‌ها در برخی اقلام انجام شده است.

وی در ادامه از آمادگی ایران برای امضای توافق‌نامه‌های تجاری ترجیحی با هند خبر داد و افزود: ما با موافقت سازمان توسعه تجارت ایران آمادگی خود را برای امضای قراردادهای تجاری آزاد با هند اعلام کرده‌ایم و امیدواریم که تعرفه‌ها در بخش‌های خاص کاهش یابد.

انتقال پول به هنداز مشکلات تجاری

سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند گفت : یکی از چالش‌های بزرگ فعالان اقتصادی ایران در تجارت با هند، موضوع انتقال پول است، برخی از شرکت‌ها برای انجام معاملات خود با این کشور، مشکلات عدیده‌ای در سیستم بانکی دارند، با این حال اقدامات لازم برای حل این مشکلات در حال انجام است.

وی در بخش پایانی سخنان خود به فعالان اقتصادی ایران توصیه کرد شناخت بهتری از بازار هند کسب و اصول تجاری را نیز رعایت کنند، باید از تشویق‌های غیررسمی و معاملات بدون تحقیق خودداری کرده و قبل از شروع همکاری با شرکت‌های هندی، از راستی‌آزمایی آنها مطمئن شوند.