به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، شینا انصاری در همایش بینالمللی محیط زیست و فرهنگ و تمدن اسلامی که بعد از ظهر امروز در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، اذعان داشت: حساسیت جهان امروز به وضعیت محیط زیست، ناشی از نقش بنیادین آن در همه اجزاء حیات از جمله مولفههای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دینی است.
وی افزود: امروزه در بررسی بحرانهای محیطزیستی موضوع فقط تخریب یک زیستگاه طبیعی، انقراض یک یا چند گونه گیاهی و جانوری نیست بلکه از دست رفتن امکان زیست و بقاء انسان و سایر موجودات کره زمین به عنوان یک خطر واقعی مطرح می شود.
او تاکید کرد: انسان امروزی قوانین طبیعت را با رویکردی که کاملا در تقابل و تضاد با آموزه های ادیان الهی است، دچار اختلالات اساسی در کارکردهای خود ساخته است.
انصاری با اشاره به مبانی و ریشه های دینی و اخلاقی توجه به موضوعات مرتبط با طبیعت و محیط زیست، تصریح کرد: در آداب و مناسک اسلامی انس کامل انسان با طبیعت کاملا ممتاز و نمایان است. انسان مسلمان با آب وضو می گیرد، بر خاک سجده می کند و برای تعیین وقت عبادت به آسمان چشم می دوزد و همین امر، او را خویشاوند صمیمی طبیعت می سازد.
معاون رییس جمهور ادامه داد: اسراف و هدررفت مواد غذایی، ترویج تجمل گرایی و القای ذهنیت مصرف گرا در رسانه ها و مصرف افراطی در پوشاک و در نهایت اشاعه منطق مصرف به هر قیمتی حاصلش نابودی منابع طبیعی کشور و ایجاد آلودگی های عدیده محیط زیست خواهد بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست به راه حل های اسلامی برای بحران های محیط زیستی اشاره کرد و گفت: برای مقابله با بحران های محیط زیستی باید به اصول اسلامی بازگردیم و آنها را در زندگی روزمره و سیاست گذاری ها به کار بگیریم.
او افزود: محیط زیست مساله ای است که به همه ما مربوط می شود و فرهنگ و تمدن اسلامی، با تاکید و احترام به طبیعت و استفاده مسوولانه از منابع، راه حل هایی برای بحران های امروز ارایه می دهد و ما به عنوان مسلمان وظیفه داریم که با بازگشت به این اصول به حفظ محیط زیست و ساختن آینده ای پایدار کمک کنیم.
انتهای پیام