به گزارش خبرگزاری آنا، سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در کنفرانس مطبوعاتی با همتای روسی خود اظهارکرد: ما در مورد مسائل منطقه بحث خوبی داشتیم. در حوزه فلسطین و لبنان و سوریه بحث کردیم. طبیعی است که ما جنایتهای رژیم صهیونیستی را محکوم میکنیم. طرح جدیدی که برای کوچ اجباری مردم غزه در نظر گرفته شده مورد بحث بود و از نظر ایران محکوم است. موضع کشورهای منطقه در قبال آن اتخاذ شده و به زودی اجلاس وزرای خارجه همکاری اسلامی تشکیل میشود.
عراقچی ادامه داد: در خصوص سوریه مواضع نزدیکی داریم. ایران خواهان ثبات و آرامش و حفظ وحدت سرزمینی سوریه بر اساس خواست مردم است و ما از صلح پشتیبانی میکنیم. مواضع ایران در خصوص لبنان هم مشخص است. ادامه آتش بس و خروج کامل رژیم از سرزمینهای اشغال شده لبنان ضروری است.
وزیر امور خارجه کشورمان افزود: موضع متحد کشورهای منطقه اتخاذ شده است و به زودی اجلاس وزرای خارجه کشورهای اسلامی به درخواست جمهوری اسلامی ایران در همین زمنیه برگزار میشود. ما در حوزه بحثهای منطقهای از جمله فلسطین، سوریه و لبنان بحثهای مفصلی داشتیم. طبیعی است که ما جنایتهای رژیم صهیونیستی در فلسطین را همیشه محکوم کردیم.
وی درباره برنامه هستهای کشورمان نیز گفت: در خصوص برنامه هستهای ایران مشورت نزدیکی داشتیم. تیمهای ما در تماس مستمر هستند و ما به این تماسها ادامه میدهیم. در خصوص گفتوگوهایی که با سه کشور اروپایی شد آقای لاوروف را توجیه کردیم. ما در موضوع هستهای در همکاری و هماهنگی با روسبه و چین حرکت میکنیم. در خصوص مذاکرات هستهای موضع ایران روشن است ما تحت فشار و تهدید و تحریم مذاکره نمیکنیم، فلذا امکان مذاکره مستقیم بین ما و آمریکا تا زمانی که فشار حداکثری اعمال میشود وجود نخواهد داشت.
به گزارش آنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه نیز در این کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای ایرانی در خصوص موضوعات رایزنیها در تهران اظهارداشت: ما مذاکرات مفصل و مفیدی داشتیم. اشاره شد به گفتوگوی دو کشور در سال گذشته که روسای جمهور دو مرتبه همدیگر را ملاقات کردند. دو رئیس جمهور معاهده تاریخی را بین دو کشور امضا کردند که اهداف وسیعی برای همکاریها در همه ابعاد دارد.
وی افزود: در سال جاری در تهران همایش خزر صورت گرفت که تبریک میگوییم. امیدواریم در سال جاری زمان برگزاری کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی مشخص شود و تماسها ادامه دارد. همچنین امیدواریم موافقتنامه بین اتحادیه اوراسیا و ایران برقرار شود که باعث افزایش همکاریهای تجاری میشود.
لاوروف گفت: علیرغم تحریمها همکاریهای تجاری دو کشور روند خوبی دارد. اقداماتی که لازم بود قبل از شروع احداث راه آهن رشت آستارا انجام شود، در حال انجام است. امیدواریم احداث آن شروع شود و وام دولتی روسیه در این خصوص ارائه میشود.
وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت: ما مسائل بینالمللی و منطقهای را بررسی کردیم. ایران و روسیه بر آن هستند که بر اساس منشور ملل متحد منازعات حل و فصل شود. ما به غیرقابل قبول بودن تحریمهای یکجانبه اشاره کردیم. ما در خصوص هماهنگیهای بیشتر بین دو کشور در سازمان ملل توافق کردیم. همچنین هماهنگیها در بریکس بیشتر شود.
وی افزود: ما در خصوص برجام صحبت کردیم. معتقدیم که ظرفیت دیپلماسی هنوز وجود دارد و باید از آنان استفاده کرد، ما امیدواریم راه حلی پیدا کنیم. این بحران توسط ایران ایجاد نشده است.
لاوروف گفت: ما در خصوص سوریه صحبت کردیم. ما در خصوص ثبات در این کشور اتفاق نظر داریم. همه شمولی روند مهم است و باید منتظر نتایج مجلس ملی سوریه بود تا اهداف دولت سوریه مشخص شود. مقابله نظامی در برخی نقاط هنوز ادامه دارد. ما از آرامش حمایت خواهیم کرد، تمامیت ارضی سوریه مهم است.
بنابراین گزارش، رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با تأکید بر اینکه آسیا و ایران از تجارت آزاد حمایت کرده و افزایش مبادلات تجاری بین کشورهای عضو این اتحادیه را تشویق میکنند، ادامه داد: علیرغم فشارهای غیرقانونی ناشی از تحریمها، تجارت پویا و مثبتی در جریان است و سال گذشته بیش از ۱۳ درصد افزایش داشته است. امیدواریم این روند ادامه یابد.
وی با اشاره به احداث خط ریلی آستارا از سوی ایران نیز تصریح کرد: از اقدامات انجام شده توسط طرف ایرانی پیش از آغاز احداث راهآهن آستارا ابراز خرسندی میکنیم و امیدواریم با ارائه وام دولتی صادراتی روسیه، این پروژه آغاز شود. این گام مهمی در راستای راهاندازی کریدور شمال - جنوب خواهد بود.
لاوروف گفت: در زمینه همکاریهای فرهنگی و تحصیلی نیز مذاکراتی انجام شد و امیدواریم برنامههای روزهای فرهنگی روسیه در ایران که در ماه ژوئن برگزار میشود، با استقبال گرم شهروندان ایرانی مواجه شده و مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر خارجه روسیه افزود: مسائل بینالمللی و منطقهای مورد بررسی قرار گرفت. روسیه و ایران مصمم هستند مسائل جهانی را بر اساس منشور ملل متحد و با تکیه بر اصل برابری حاکمیت دولتها حل و فصل کنند.
انتهای پیام/