شناسهٔ خبر: 71569275 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

اهمیت خانواده در تقویت جامعه پذیری نسل آتی

دکترای روانشناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت: توجه به اهمیت خانواده در تقویت جامعه پذیری نسل‎های آتی امری حیاتی است، و این مهم، منجر به ارتقای فرهنگ جامعه و کاهش ناهنجاری‎های اجتماعی می‎شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، امروز روز چهارم از هفته خانواده در دانشگاه آزاد اسلامی «خانواده متعالی، خانواده جامعه گرا» نامگذاری شده است. در همین رابطه گفت‌وگویی داشتیم با سیده سارا آقایی‌ثابت، دکتری روانشناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی(ره) که در ادامه می‌خوانید.

لطفاً بفرمایید منظور از جامعه‌گرایی چیست؟

جامعه گرایی رویکردی است که در آن بر پیوند میان فرد و اجتماع تأکید دارد. در جوامع اجتماع‌گرا، ارزش‌های مشترک و هنجارهای اجتماعی نقش مهمی در رفتار افراد ایفا می‌کنند. افراد در این جوامع به همکاری و حمایت از یکدیگر تشویق می‌شوند، به علاوه روابط خانوادگی، دوستی و اجتماعی، مسئولیت‌پذیری جمعی و حفظ هماهنگی اجتماعی بسیار مهم هستند.

امروز روز خانواده متعالی و جامعه گرا نامیده شده، به نظر یک روانشناس، لزوم توجه به نهاد خانواده در بحث جامعه پذیری چیست؟

جامعه پذیری فرآیندی است که طی آن افراد ارزش‌ها، هنجارها، نقش‌ها و رفتارهای مورد پذیرش جامعه را یاد می‌گیرند و درونی می‌کنند.

به نظر شما چگونه می‌توان فرزندان را جامعه‌گرا تربیت کرد!؟

خانواده به‌ عنوان اولین محیط اجتماعی که کودک با آن در تماس است، پایه‌های اصلی شخصیت، رفتار و نگرش‌های او را شکل می‌دهد و نقشی اساسی در جامعه پذیری فرزندان ایفا می‎کند. در محیط خانواده است که برای اولین بار مهارت‎های اجتماعی جهت برقراری تعامل‎های سازنده به فرزندان آموخته می‌شود.

لطفاً برای درک بیشتر این مطلب، با مثال توضیح بیشتری بدهید.

فرزندان به واسطه الگوبرداری از اعضای بزرگتر خانواده، نقش‎ها حقوق و تکالیف در جامعه و مسئولیت‎های اجتماعی را یاد می‌گیرند و احساس تعلق به جامعه شکل می‎گیرد. به عنوان مثال، اغلب رفتارهای یک شهروند مسئول (نظیر رعایت قوانین، حفظ نظم و امنیت عمومی، حفاظت از محیط زیست، احترام به حقوق دیگران، همدلی و مشارکت فعال در جامعه و حمایت از عدالت اجتماعی) را با مشاهده مستقیم و الگوبرداری از رفتار والدین و اعضای بزرگتر خانواده می‎آموزند که اینها نیز به نوبه خود باعث ایجاد جامعه‌ای سالم و پایدار می‌شوند. ارزش‎ها، آداب و رسوم، سنت‎ها، قوانین و هنجارها در خانواده منتقل می‎شوند و هویت فردی و اجتماعی فرزندان شکل می‎گیرد.

اگر نکته مهمی دارید که به مخاطبین ما بگویید، چیست؟

در نهایت باید اشاره کرد که توجه به اهمیت خانواده در تقویت جامعه پذیری نسل‎های آتی امری حیاتی است، و این مهم، نه تنها منجر به ارتقای فرهنگ جامعه و کاهش ناهنجاری‎های اجتماعی می‎شود، بلکه بستری را برای تعالی خانواده و توسعه سلامت فردی و اجتماعی آن نیز فراهم می‎سازد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: