شناسهٔ خبر: 71568637 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نایب رییس اتاق مشترک ایران و هند:

البرز در مسیر مشارکت اقتصادی با هندوستان است

کرج - ایرنا - نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و هند با اشاره به ظرفیت های بالای اقتصادی استان البرز اعلام کرد که این استان در مسیر شراکت اقتصادی با کشور هندوستان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، پرهام رضایی روز سه شنبه در همایش بررسی با هندوستان در کرج افزود: حضور در نمایشگاه جهانی صنایع‌غذایی هند ۲۰۲۴ و امضای قراردادهای تجاری نشان داد که استان البرز می‌تواند به یکی از شرکای اصلی هند تبدیل شود.

رییس اتاق بازرگانی البرز در این همایش که رایزن اقتصادی سفارت هندوستان در ایران به صورت وبیناری حضور داشت، گفت: حضور البرز در نمایشگاه هندوستان موجب امضای بیش از ۳۰ قرارداد فروش شد که موفقیت بزرگی برای فعالان اقتصادی استان البرز در حوزه صنایع‌غذایی بود.

وی در ادامه به وضعیت صنعتی استان اشاره کرد و گفت: در البرز بیش از سه هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی در حوزه‌های مختلفی چون صنایع‌غذایی، دارویی، کشاورزی و قطعات خودرو فعالیت دارند و این استان در بسیاری از این صنایع، به ویژه صنایع‌غذایی و دارویی، پیش‌رو است اما ظرفیت‌های البرز در بازارهای جهانی به خوبی معرفی نشده است.

صادرات خرما به هند؛ گامی بزرگ در تجارت با بازار مسلمانان

رضایی با اشاره به جمعیت بیش از ۲۲۰ میلیون نفری مسلمان در هندوستان،گفت: این کشور یکی از بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان خرما است و ما توانسته‌ایم قراردادی برای صادرات چهار هزار تن خرما به هند امضا کنیم. با هدفگذاری درست و بازاریابی مناسب می‌توانیم سهم بیشتری از این بازار را به دست آوریم.

لزوم ایجاد شرکت‌های بازرگانی برای توسعه صادرات

رییس اتاق بازرگانی البرز همچنین بر اهمیت ایجاد شرکت‌های بازرگانی در کنار تولیدکنندگان تاکید کرد و افزود: در کشور چین، بسیاری از تولیدکنندگان به طور مستقیم صادرات نمی‌کنند، بلکه شرکت‌های بازرگانی این کار را انجام می‌دهند. این روش باید در ایران هم پیاده‌سازی شود تا صادرکنندگان و تولیدکنندگان از ظرفیت‌های تجاری به بهترین شکل استفاده کنند.

وی در ادامه روابط اقتصادی ایران و هند را تاریخی دانست و با اشاره به نزدیکی جغرافیایی ۲ کشور بیان کرد: با وجود فاصله کوتاه بین بنادر ایران و هند، امکان تبادلات تجاری سریع و با هزینه کم فراهم است. کشتی‌ها از بندر ناواشیوای هند به بندرعباس ایران در سه تا چهار روز می‌رسند که این یک فرصت تجاری بسیار بزرگ است.

استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم هند برای تقویت روابط تجاری

رضایی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم هند برای گسترش روابط تجاری ۲ کشور تاکید کرد و گفت: مهاجران ایرانی که از ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال پیش به هند رفته‌اند، می‌توانند نقش مهمی در راستای تقویت ارتباطات تجاری بین ایران و هند ایفا کنند.

نایب رییس اتاق مشترک ایران و هند به دیگر ظرفیت‌های استان مانند تولید دارو اشاره کرد و گفت: البرز بیش از ۷۰درصد داروهای کشور را تولید می‌کند و هند یکی از بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان مواداولیه دارویی برای ایران است. با افزایش تبادل تجاری در این حوزه می‌توان روابط نزدیک‌تری با هند برقرار کرد.

وی در ادامه از هدف‌گذاری اتاق بازرگانی البرز برای گسترش روابط تجاری با هند در سال‌های آینده خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ تمرکز ما بر کشورهای همسایه به ویژه هند بوده است. این همایش نقطه آغازین برای گسترش روابط تجاری میان ۲ کشور است و امیدواریم که در سال ۱۴۰۴ نتایج مثبتی شاهد باشیم.

تسهیل فرآیند ویزا و روادید برای فعالان اقتصادی

رضایی همچنین خواستار تسهیل فرآیند صدور ویزا برای فعالان اقتصادی شد و گفت: اگرچه شرایط ویزا برای هند به نسبت مناسب است اما درخواست داریم که یک پرواز تجاری ویژه برای تسهیل رفت‌وآمد و مراودات اقتصادی میان ایران و هند فراهم شود.