شهرزاد مشیری سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، با رد وجود امضای طلایی در وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: این که فردی در فضای مجازی یا رسانهای بخواهد اطلاعرسانی کند مسالهای نیست؛ به شرط آنکه مدارک و شواهد مستدل داشته باشد و اتفاقا اگر دارد به دستگاههای نظارتی هم ارائه کند؛ نه اینکه بدون پشتوانه به وزارتخانه و افراد تهمت بزند.
وی درباره فرایند ثبت سفارش واردات محصولات کشاورزی گفت: این سامانه مانند گذشته فعال است و به صورت دقیق کار میکند، مواردی هم که گفته میشود تخلف نیست، بلکه براساس سیاستهای تشویقی و مربوطه به سال ۱۴۰۲ و دولت گذشته است.
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که اعطای بستههای تشویقی به صادرکنندگان و واردکنندگان در همهجای جهان مرسوم است، گفت: دولتها بر اساس سیاستهای تشویقی و عملکرد به صادرکننده امتیازاتی مانند معافیت مالیاتی در قبال خرید از تولیدکننده داخلی و صادرات برخی محصولات اعطا میکنند.
وی با اشاره به اجرای طرحهای تشویقی برای صادرات محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۲ گفت: طبق این طرح در قبال صادرات سیب درختی برای حمایت از تولید داخل در قالب بسته تشویقی، مجوز واردات برخی میوههای گرمسیری داده شده است، یا در مقابل خرید برنج از تولیدکننده داخلی که برنج روی دستشان مانده بود، مجوز خرید برنج خارجی داده شد، که البته اجرای این فرایند منوط به تایید مسوول استانی است.
اعطای بستههای تشویقی واردات مشروط است
مشیری اظهار داشت: اعطای مجوز واردات دانههای روغنی به شرط خرید دانه از تولیدکننده داخلی و پرداخت پول کشاورزان، از دیگر سیاستهای تشویقی برای فعالان اقتصادی و واردکنندگان محصولات کشاروزی است.
وی گفت: اجرای سیاستها و اعطای بستههای تشویقی به واردکننده محصولات کشاورزی متعلق به دولت چهاردهم و دوره وزارت آقای نوری نیست؛ بلکه مربوط به سال ۱۴۰۲ و دولت گذشته است، اما ما متعهد به عمل به تعهدات و توافقات دولتها هستیم.
امضای طلایی نداریم/ تعهدات ۳ طرح تشویقی از دولت قبل
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: هیچ اتفاق غیرقانونی و خارج از فرایندی شکل نگرفته است؛ در وزارت جهاد کشاورزی هیچ تصمیمی با امضای طلایی یک نفر انجام نمیشود، بلکه اعطای بستههای تشویقی طبق یک دستورالعمل و به صورت شفاف در یک کارگروه مصوب میشود.
وی افزود: گاهی براساس نیاز و برای تنظیم بازار در مقطعی تصمیم گرفته میشود واردکننده به جای بخشی از تعهد برای خرید و واردات دانه روغنی مقدار مشخصی روغن وارد کند، این تصمیم بر مبنای مسوولیت ذاتی تنظیم بازار است و فرایند آن تحت رصد و بازرسی دستگاه نظارتی انجام میشود.
مشیری توضیح داد: سه طرح تشویقی «اعطای مجوز واردات دانه روغنی یا روغن خارجی در قبال خرید دانه داخلی»، «اعطای مجوز واردات برنج خارجی در قبال خرید برنج داخلی» و «اعطای مجوز واردات میوههای گرمسیری در قبال خرید سیب درختی از باغداران داخلی» از تعهدات دولت سیزدهم در سال گذشته است و دولت چهاردهم و وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از تولید داخل، ملزم به اجرای آن است و نتیجه آن در سال ۱۴۰۳ در بازار مشخص است، شیوه اجرای آن در کارگروهی تصمیمگیری شد و مستندات آن هم به دستگاههای نظارتی ارائه شده است.
سفره مردم شوخیبردار نیست
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از انتشار اخبار بدون مدرک با هدف تشویش اذهان عمومی و اختلال در بازار گفت: تامین امنیت غذایی موضوعی حساس و به دلسوزی و تعهد نیاز دارد، نه به این شکل که در فضای مجازی بدون مدرک فردی حرفی بزند و به عواقب آن در بازار هم فکر نکند، امنیت غذایی به متخصصان بازار سپرده شده است، نه فردی که هیچ مسوولیت و دلسوزی درباره معیشت مردم ندارد و غیرمسوولانه حرف میزند و منتشر میکند.
وی با بیان این که تشویش اذهان عمومی در هر زمینهای مضر است، گفت: وزارت جهاد کشاورزی مسوول تنظیم بازار، تامین معیشت و سفره مردم است، افرادی که غیرمسوولانه اظهارنظر میکنند، یادشان باشد سفره مردم شوخیبردار نیست.
انتهای پیام/