شناسهٔ خبر: 71566366 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

هشدار

وعده تسهیلات بانکی، موضوع ۲۰ درصد از کلاهبرداری های سایبری ماه گذشته

با وعده وام های جعلی در فضای مجازی در دام کلاهبرداران اینترنتی گرفتار نشوید.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ رئیس پلیس فتا خوزستان درباره کلاهبرداری اینترنتی با وعده وام‌های جعلی در فضای مجازی هشدار داد. 

سرهنگ کارآگاه علی حسینی گفت: بیش از ۲۰ درصد از جرائم سایبری در ماه گذشته مربوط به پرونده‌های کلاهبرداری دریافت تسهیلات بانکی بود که در چند روز گذشته، بیشترین میزان کلاهبرداری از طریق بدافزاری به نام وی پاد صورت گرفته است.

وی با اشاره به روش‌های جدید کلاهبرداری اینترنتی افزود: بخش عمده‌ای از کلاهبرداری‌های سایبری مربوط به دریافت وام از طریق بستر‌های جعلی اینترنتی و نصب بدافزار‌ها است.

سرهنگ حسینی ادامه داد: با وجود اطلاع‌رسانی‌های گسترده در زمینه روش‌های جدید کلاهبرداری، همچنان کلاهبرداری سایبری یکی از معضلات و مشکلات کاربران در ماه‌های اخیر بوده و پرونده‌های متعددی در این زمینه تشکیل شده است. 

رئیس پلیس فتا خوزستان اضافه کرد: در شرایط اقتصادی کنونی، بسیاری از شهروندان به دنبال دریافت تسهیلات، معمولا با سود‌های کم، از طریق نصب نرم‌افزار‌های اینترنتی هستند؛ اما در این میان کلاهبرداران از این فرصت سوءاستفاده کرده و نرم‌افزار‌های جعلی را جایگزین کرده‌اند.

وی می‌گوید: برخی از این نرم‌افزار‌ها با تبلیغات گسترده برای ارائه تسهیلات با سود پایین، شهروندان را ترغیب به نصب نرم‌افزار می‌کنند و پس از آن، تلفن همراه کاربران هک شده و اطلاعات بانکی آنها در اختیار کلاهبرداران قرار می‌گیرد که در نتیجه، حساب افراد خالی می‌شود.

سرهنگ حسینی گفت: شیادان سایبری هفته گذشته نیز تبلیغات گسترده‌ای برای دریافت وام به نام «کندو وام» ایجاد شده که با دسترسی به حساب بانکی تعدادی از شهروندان، حداقل مبالغ حساب‌های بانکی نیز خالی شده است.

وی هشدار داد: پیشنهاد می‌شود شهروندان برای دریافت وام، حتماً به‌صورت حضوری به بانک‌ها مراجعه کنند و به این تسهیلات دروغین شیادان سایبری در شبکه‌های اجتماعی، به‌ویژه درگاه دیوار، اعتماد نکنند.

رئیس پلیس فتا خوزستان افزود: هیچ‌کدام از بانک‌های کشور برای دریافت وام، پیش‌پرداخت دریافت نمی‌کنند و در غیر این صورت، قطعاً کلاهبرداری است.

سرهنگ کارآگاه حسینی اضافه کرد: در صورتی که از حساب بانکی افراد به‌ صورت غیرقانونی مبلغی برداشت شد، کاربران می‌توانند به سرعت از طریق مرکز فوریت‌های سایبری و تماس با شماره ۰۹۶۳۸۰ برای تکمیل پرونده و دریافت راهنمایی بیشتر، اقدام کنند.

پیش از این نیز رئیس پلیس فتا خوزستان درباره کلاهبرداری سایبری با عنوان «خرید طلا در فضای مجازی» هشدار داده بود.