شناسهٔ خبر: 71565495 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

۶ نوزاد در بیمارستان غزه بر اثر سرمای شدید جان باختند

ترکیب سرمای شدید و زندگی در چادر‌های فاقد امکانات گرمایشی مرگ‌ومیر نوزادان در غزه را رقم می‌زند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

رسانه‌های فلسطینی از جان باختن ۶ نوزاد تازه متولدشده در بیمارستان دوستان غزه بر اثر سرمازدگی خبر دادند.

شبکه خبری قدس، سه‌شنبه، هفتم اسفند ۱۴۰۳ اعلام کرد که موج جدید سرما به جان باختن ۵ نوزاد تازه متولدشده در بیمارستان دوستان غزه منجر شد.

مدیر بیمارستان دوستان غزه با بیان اینکه ۵ نوزاد ۱ تا ۱۵ روزه طی ۲ هفته اخیر بر اثر سرمای شدید جان خود را از دست دادند، گفت: مواردی از سرماخوردگی شدید کودکان را در بیمارستان داشته‌ایم؛ ۳ مورد چند ساعت پس از بستری جان باختند؛ یکی از آن‌ها نوزادی ۲ روزه بود؛ در عین حال، وضعیت ۳ کودک دیگر وخیم است.

پیش از این نیز خبرگزاری فلسطینی وفا، از جان باختن سه کودک بر اثر سرمای شدید در نوار غزه خبر داده و اعلام کرد که وضعیت چند کودک نیز وخیم اعلام شده است.

وزارت بهداشت فلسطین در ۶ ژانویه (۱۷ دی) از جان باختن یک نوزاد بر اثر سرمای شدید خبر داده بود.

مردم نوار غزه درپی جنگ ۱۶ ماهه رژیم صهیونیستی علیه این منطقه از کمبود سرپناه رنج می‌برند؛ آن‌ها در میانه ورود موج سرمای شدید دسترسی به امکانات گرمایشی ندارند.

از زمان پایان جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، مردم این منطقه به دلیل تخریب گسترده خانه‌هایشان به ناچار در چادر‌ها و اقامتگاه‌های موقت بدون امکانات زندگی می‌کنند.

با وجود اینکه در توافق آتش‌بس غزه برای آوردن خانه‌های متحرک، چادر‌های خوب و سوخت به غزه، توافق‌هایی صورت گرفته بود، صهیونیست‌ها از اجرای این تعهد‌ها خودداری می‌کنند.

فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (UNRWA)، از آذر سال جاری هشدار داد که کودکان و نوزادان غزه به دلیل سرمای هوا و نبود سرپناه در حال یخ زدن هستند، در حالی که محموله‌های تدارکات زمستانی، ازجمله پتو و تشک، ماه‌هاست که در اسرائیل گیر کرده است.

در عین حال، جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که جان باختن شش نوزاد تازه متولدشده در نوار غزه به دلیل سرمای شدید و کمبود وسایل گرمایشی و وضعیت بحرانی تعدادی از کودکان در بیمارستان‌ها، نتیجه سیاست‌های جنایت‌کارانه دولت اشغالگر فاشیستی رژیم صهیونیستی و ممانعت آن از ورود کمک‌های بشردوستانه و ملزومات اسکان بیش از ۲ میلیون نفر از مردم غزه است، آن هم در شرایطی که جامعه بین‌المللی همچنان در برابر فاجعه انسانی بی‌سابقه‌ای که غزه به‌دلیل حمله‌ها و محاصره جنایت‌کارانه اسرائیل با آن مواجه است، سکوت کرده است.

این جنبش افزود: ما در جنبش حماس خواستار تحرک فوری میانجی‌ها برای توقف نقض آتش‌بس توسط رژیم اشغالگر و ملزم کردن آن به اجرای پروتکل انسانی مرتبط با آتش‌بس و تضمین ورود نیاز‌های اسکان، گرمایش و کمک‌های پزشکی فوری برای مردم غزه به‌ویژه برای محافظت از کودکان هستیم که در ۱۵ ماه گذشته، بیش از ۱۷ هزار نفر از آن‌ها در پی جنگ نسل‌کشی وحشیانه جان خود را از دست داده‌اند.

انتهای پیام/