شناسهٔ خبر: 71565393 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

خدمت آزمایشگاهی سیار به فرزندان ایران؛ دانش‌آموزان زاهدانی تنها نیستند

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت: آزمایشگاه سیار در زاهدان به منظور خدمت‌رسانی به دانش‌آموزان مدارس حاشیه شهر که فاقد آزمایشگاه‌های مجهز برای آموزش هستند، تجهیز و راه‌اندازی شده است.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری آنا؛ هفته گذشته نخستین آزمایشگاه سیار کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در مراسمی با حضور مسئولان آغاز به کار کرد.

در همین راستا و به منظور تشریح جزئیاتی از دلایل راه‌اندازی و فعالیت این آزمایشگاه سیار، رقیه قلی‌زاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و مسئول «ساها»(سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) در دانشگاه آزاد اسلامی سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: آزمایشگاه مدارس حاشیه شهر زاهدان، امکانات مناسبی ندارند و به دلیل اینکه پرسش‌های امتحانی دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم نهایی است، تصمیم به راه‌اندازی این آزمایشگاه و ارائه خدمت به مدارس گرفته شد.

آزمایشگاه سیار در پایان سال تحصیلی به کتابخانه سیار تبدیل می‌شود و در سال تحصیلی جدید با تجهیز دوباره آن به آزمایشگاه سیار تغییر کاربری می‌دهد

وی با بیان اینکه ایده اولیه آزمایشگاه سیار از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان بود، افزود: شهرداری زاهدان برای همکاری در راه‌اندازی این ایده، اتوبوسی که به‌عنوان کتابخانه سیار استفاده می‌شد را در اختیار دانشگاه آزاد قرار داد. همکاران با تغییراتی در این اتوبوس آن را تبدیل به آزمایشگاه سیار کردند تا طول سال تحصیلی مدارس حاشیه شهر بتوانند از امکانات این آزمایشگاه برای تدریس سرفصل‌های  پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم استفاده کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: خدمات آزمایشگاه سیار تدریس سرفصل درس‌های پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم، انجام آزمایش درسی در زمینه زیست‌شناسی، تشریح حیوانات آزمایشگاهی، آزمایش‌های فیزیک و شیمی را شامل می‌شود. پوسترهایی برای بیان چگونگی استفاده از وسایل آزمایشگاه، ایمنی و احتیاط در آزمایشگاه در دانشگاه هم چاپ می‌شود و به مدارس اهدا شده تا دانش‌آموزان وسایل آزمایشگاه را بشناسند.

قلی‌زاده گفت: مدارس حاشیه شهر زاهدان دارای بافت فرسوده بوده و امکانات آزمایشگاهی کمی دارند و به دلیل اینکه توانایی ارائه فراهم کردن امکانات آزمایشگاهی ندارند با آزمایشگاه سیار می‌توان به همه مدارس خدمات آزمایشگاهی، علمی و فرهنگی ارائه کرد. با یکی از مؤسسه‌‌های مطرح آموزشی کشور نیز هماهنگ شده که کتاب‌هایی برای کنکور دانش آموزان در کنار این آزمایشگاه به‌صورت امانی در اختیار آنها قرار دهیم.

وی با تأکید بر استمرار فعالیت آزمایشگاه سیار در زاهدان بیان کرد: راه‌اندازی آزمایشگاه‌های سیار ادامه خواهد یافت به دلیل اینکه فقط چهار ماه مسئولان دانشگاهی تلاش کردند با همکاری شهرداری این آزمایشگاه راه‌اندازی شود؛ بنابراین در راستای گسترش و توسعه آزمایشگاه‌ها، سال آینده نیز با هماهنگی رؤسای دانشگاه‌های شهرستان در شهرستان‌های دیگر استان ایجاد و آغاز به کار خواهند کرد. این آزمایشگاه در پایان سال تحصیلی مجدد به کتابخانه سیار تبدیل می‌شود و در سال تحصیلی جدید با تجهیز دوباره آن به آزمایشگاه سیار تغییر کاربری می‌دهد.

خدمات آزمایشگاه سیار تدریس سرفصل درس‌های پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم، انجام آزمایش درسی در زمینه زیست‌شناسی، تشریح حیوانات آزمایشگاهی، آزمایش‌های فیزیک و شیمی را شامل می‌شود

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان تبیین کرد: استان سیستان و بلوچستان دارای بیشترین جمعیت جوانان کشور بوده به همین دلیل از مسئولان تقاضا می‌کنیم نگاه ویژه به این استان داشته باشند نه نگاه محروم؛ این استان جوانان بااستعداد، منابع و معادن زیادی دارد و محروم نیست فقط توجه ویژه باید به استان باشد به دلیل اینکه از مرکز کشور فاصله زیاده دارد امکانات کمتری به این استان تخصیص داده می‌شود.

به گزارش آنا، کامبیز نرماشیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در این مراسم با اشاره به راه‌اندازی نخستین آزمایشگاه سیار کشور بیان کرد: داشتن فضا‌های آزمایشگاهی ازجمله شاخص‌های مهم برای آموزش بهتر است که این دانشگاه پس از احصا و گردآوری مسائل آموزشی استان، ایجاد و راه‌اندازی این آزمایشگاه را که محیطی لازم برای یادگیری عملی و تجربی است، آغاز کرد تا بتواند بسترسازی لازم را در راستای تشویق دانش‌آموزان به تحقیق و نوآوری فراهم کند.

وی بیان کرد که آزمایشگاه سیار می‌تواند به شکل قابل توجهی به بهبود یادگیری و تجربه علمی دانش‌آموزان کمک کند، دسترسی به تجهیزات و منابع علمی و فراهم کردن امکانات آزمایشگاهی در آزمایشگاه سیار به دانش‌آموزان در مناطق دورافتاده یا کم‌برخوردار این امکان را می‌دهد تا با حضور در آزمایشگاه بتوانند به‌صورت عملی با مواد و تجهیزات علمی کار و تجربیات واقعی را کسب کنند، همچنین این فرصت را برای آنان فراهم می‌سازد تا یادگیری از طریق عمل را بیاموزند و مفاهیم علمی را از طریق انجام آزمایش‌ها و مشاهده عینی نتایج به‌صورت عملی یاد بگیرند.

این مسئول دانشگاهی ازجمله نتایج مفید حضور دانش‌آموزان در آزمایشگاه و انجام فعالیت‌های آزمایشگاهی و تجزیه‌وتحلیل نتایج را توسعه تفکر انتقادی و تقویت قدرت حل مسئله در دانش‌آموزان دانست.

نرماشیری استفاده از آزمایشگاه سیار دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان را فرصتی برای دسترسی به آموزش برابر و برقراری عدالت آموزشی برشمرد و تبیین کرد: استفاده از آزمایشگاه سیار باعث می‌شود تا دانش‌آموزان در مناطق کمتر توسعه‌یافته یا دور از مرکز به آموزش‌های علمی با کیفیت دسترسی پیدا کنند و این امر به کاهش فاصله‌های آموزشی کمک شایانی خواهد کرد.

انتهای پیام/