شناسهٔ خبر: 71563880 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

بی‌توجهی اتحادیه اروپا به مرگ مهاجران در مسیر‌های دریایی

سازمان‌های حقوق بشری با اشاره به آمار بالای مرگ مهاجران در مسیر‌های آبی اروپا، می‌گویند که سیاست بازدارندگی اتحادیه اروپا نفرت‌انگیز است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

دیده‌بان حقوق بشر در مقاله‌ای که به‌تازگی منتشر شده، گفت که اتحادیه اروپا، کشور‌های عضو آن و آژانس گارد مرزی و ساحلی اروپا (فرانتکس) باید نجات جان انسان‌ها در دریا را در اولویت قرار دهند.

براساس گزارش‌ها، بیش از ۴۰۰ نفر تنها در ۳ ماه گذشته در دریای مدیترانه جان باخته یا مفقود شده‌اند. در همین دوره، بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر به اجبار به آفزقا بازگردانده شدند.

جودیت ساندرلند، مدیر اروپا و آسیای مرکزی در دیده‌بان حقوق بشر گفت: سیاست بازدارندگی اتحادیه اروپا که به غرق شدن مهاجران منجر می‌شود، نفرت‌انگیز است. اکنون اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری باید با اطمینان از جست‌و‌جو و نجات در دریا و انتقال افراد به مکان‌های امن، به ارزش‌های اصلی خود و انسانیت مشترک ما بازگردد. 

مقاله ویژه کشتی بشریت (Ship of Humanity) گزارشی دست اول از یکی از آخرین ماموریت‌های ژئو بارنتز Geo Barents، کشتی نجاتی است که سازمان بشردوستانه پزشکان بدون مرز (MSF) آن را اداره می‌کند.

تیم پزشکان بدون مرز در ۲ عملیات ۲۰۶ نفر را نجات دادند؛ مقام‌های ایتالیایی دستور توقیف ژئو بارنتز را به‌مدت ۶۰ روز در بندر به‌دلیل تبعیت نکردن از دستور‌های مقام‌های یک کشور آفریقایی صادر کردند.

سازمان بشردوستانه پزشکان بدون مرز در ماه دسامبر (آذر/دی) با استناد به قوانین و سیاست‌های ایتالیا، ازجمله دستور‌هایی برای پیاده‌کردن نجات‌یافته‌ها در بنادر دور، که ادامه مدل عملیاتی فعلی را غیرممکن می‌کند، اعلام کرد که دیگر از ژئو بارنتز استفاده نخواهد کرد. این سازمان اعلام کرد که در اسرع وقت به عملیات جست‌و‌جو و نجات در دریای مدیترانه باز خواهد گشت. 

مصاحبه‌های دقیق با ۱۱ بازمانده در کشتی ژئو بارنتز رفتار وحشیانه با مهاجران و پناهجویان را در یک کشور آفریقایی و پیامد‌های ویرانگر حمایت ایتالیا و اتحادیه اروپا از نیرو‌های گارد ساحلی آن کشور تایید کرد. 

همه مصاحبه‌شوندگان انواعی از سوءاستفاده را، از اخاذی گرفته تا کار اجباری، شکنجه، و آزار جنسی، حبس در بازداشتگاه‌های رسمی یا در اسارت قاچاقچیان بودن، توصیف کردند. 

دیده‌بان حقوق بشر گزارش کرد: اتحادیه اروپا تا حد زیادی از مسئولیت خود برای تضمین جست‌و‌جو و نجات در دریای مدیترانه چشم‌پوشی کرده است. با وجود شواهد قاطع از بازداشت و سوءاستفاده وحشتناک از مهاجران در کشور آفریقایی یادشده، اتحادیه اروپا همچنان از این کشور برای شناسایی قایق‌های حامل مهاجران و عقب راندن آنها حمایت می‌کند. 

براساس گزارش سازمان بین‌المللی مهاجرت، بیش از ۳۱ هزار و ۳۰۰ مهاجر طی دهه گذشته در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده یا مفقود شده‌اند و دست‌کم ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در سال ۲۰۲۴ کشته یا مفقود شده‌اند.

 دسامبر مرگبارترین ماه سال ۲۰۲۴ بود و دست‌کم ۳۰۹ مهاجر کشته یا مفقود شدند. همچنین از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون نزدیک به ۱۰۰ نفر، ازجمله ۸ کودک در دریا ناپدید شده‌اند. 

انتهای پیام/