شناسهٔ خبر: 71563345 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

علنی شدن تقابل آمریکا و اروپا

جنگ اوکراین که در سه سال گذشته آمریکا و اروپا درباره آن اتفاق نظر کامل داشتند، هم اکنون به عامل تقابل و رویارویی آمریکا با متحدان اروپایی اش تبدیل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، اختلاف عمیق دیدگاه آمریکا با اروپایی‌ها از جمله با فرانسه درباره اوکراین، به حدی زیاد شده است که ترامپ و مکرون در حضور خبرنگاران هم نتوانستند آن را مخفی کنند و این دیدار در مقابل دوربین ها، به صحنه تقابل آمریکا و فرانسه به عنوان نماینده اروپایی‌ها برای مذاکره باترامپ درباره بحران اوکراین تبدیل شد.

زمانی که ترامپ گفت: توضیح می‌دهم که بفهمید؛ اروپا این پول‌ها را به اوکراین وام داده است و آنها پول شان را کامل پس می‌گیرند، بلافاصله رئیس جمهور فرانسه حرف او را قطع و تلویحا او را به دروغگویی متهم کرد.

امانوئل مکرون گفت: نه؛ بگذارید من صادقانه اش را بگویم. ما ۶۰ درصد از کل کمک‌ها را پرداخت کردیم و مثل آمریکا وام‌ها، ضمانت‌ها و کمک‌های مان به اوکراین بلاعوض داده شده است.

ترامپ باز، بدون توجه به سخنان مکرون حرف‌های قبلی اش را تکرار کرد و گفت: آنها پولشان را پس می‌گیرند، اما ما نمی‌گیریم. اما حالا دیگر ما هم می‌خواهیم همین کار را انجام دهیم.

نشست مجمع عمومی سازمان ملل هم در اتفاق بی سابقه به صحنه تقابل میان آمریکا و کشور‌های اروپایی درباره جنگ اوکراین تبدیل شد.

کشور‌های اروپایی به قطعنامه‌ای که آمریکا درباره اوکراین ارائه کرد و در آن بدون محکوم کردن یا متجاوز شناختن روسیه، صرفا به ضرورت پایان این جنگ اشاره کرد، رای منفی دادند.

در مقابل هم، آمریکا به قطعنامه اروپایی‌ها که در آن روسیه را محکوم کرده بودند، رای منفی داد.

اگر چه در نهایت هردو قطعنامه تصویب شد.

باربارا وودوارد سفیر انگلیس در سازمان ملل در این نشست گفت: ما شانه به شانه کنار اوکراین می‌ایستیم. چون علاوه بر امنیت اوکراین، امنیت انگلیس و کل اروپا هم در خطر است. روسیه باید محکوم شود. ما هم خواهان پایان این جنگ هستیم، اما قطعا بدون حضور اوکراین نمی‌توان درباره اوکراین مذاکره کرد.

دوروتی کامیل شی نماینده آمریکا هم در این نشست در موضعی کاملا مخالف با نمایندگان انگلیس، فرانسه و سایر کشور‌های اروپایی گفت:چندین قطعنامه قبلی سازمان ملل که روسیه را محکوم کرده نتوانستند جنگ را متوقف کنند. ما به قطعنامه‌هایی نیاز داریم که نشان دهنده تعهد برای پایان دادن به جنگ باشد.

ایران در این نشست به هر دو قطعنامه رای ممتنع داد.

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در توضیح این رای‌ها بیانیه‌ای صادر کرد و در آن با تأکید بر موضع ثابت و شفاف جمهوری اسلامی ایران پیرامون بحران اوکراین، تصریح کرد: ایران همواره بر این باور است که تمامی اختلافات باید از طریق روش‌های مسالمت‌آمیز و گفت‌و‌گو، مطابق با حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، حل‌وفصل شوند.

نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد اضافه کرد: تمامی کشور‌های عضو سازمان ملل باید به مقاصد و اصول مندرج در منشور ملل متحد، از جمله حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی کشور‌ها و همچنین ضرورت پرهیز از تهدید یا توسل به زور، پایبند باشند.

این نمایندگی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران بار‌ها خواستار توقف فوری درگیری‌ها و کاهش تنش‌ها شده و تأکید دارد که برای دستیابی به راه‌حل‌های پایدار و بلندمدت، باید به ریشه‌های بحران پرداخت. همچنین خاطرنشان شده که اقدامات و تصمیمات تحریک‌آمیز برخی کشور‌ها و سازمان ناتو، موجب تعمیق شکاف‌های ژئوپلیتیکی در منطقه حساس اروپای شرقی شده است.

نمایندگی دائم کشورمان در سازمان ملل متحد با اشاره به انگیزه‌های برخی کشور‌های بانی قطعنامه‌های ارائه‌شده در نشست امروز اعلام کرد که این اقدام، بخشی از رقابت‌های ژئوپلیتیکی گسترده‌تری است و ماهیتی سیاسی دارد. همچنین تأکید شد که استناد‌های صورت‌گرفته به «اهداف و اصول ملل متحد» در قطعنامه‌های تصویب‌شده، نباید به منزله تفسیری مجدد از منشور ملل متحد تلقی شود.

در بیانیه نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در پایان تصریح شده است: کشورمان همچنان به نقش‌آفرینی سازنده خود در راستای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز این بحران ادامه خواهد داد.

<div id="video-display-embed-code_12069985"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4464481/12069985?width=600&height=350"></script></div>