جوئل لو اسکوارنک، جراح سابق فرانسوی، دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳ در نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده اتهام تجاوز و سوءاستفاده جنسی به ۲۹۹ قربانی حاضر شد.
این پرونده بزرگترین پرونده آزار جنسی کودکان در فرانسه است که با فاصله زمانی اندکی پس از اتمام دادگاه رسیدگی به پرونده جنایت هولناک پلیکو آغاز شد.
بحران آزار جنسی در فرانسه
محاکمه لو اسکوارنک ۷۴ ساله در حالی انجام میشود که تلاشها برای مقابله با فرهنگ سکوت در موضوع جنایتهای جنسی در فرانسه افزایش یافته است.
برجستهترین مورد از این تلاشها، شکایت ژیزل پلیکو، زن فرانسوی قربانی تجاوز جنسی بود؛ متهم اصلی این پرونده همسر ژیزل پلیکو بود؛ ۵۰ مرد دیگر نیز از متهمان این پرونده بودند.
پرونده این جنایت نه فقط برای فرانسه بلکه برای سراسر جهان شوکهکننده بود.
پرونده اسکوارنک چیست؟
پرونده اسکوارنک، مربوط به تجاوزها و سوءاستفادههای جنسی است که پزشک جراح فرانسوی با نام جوئل لو اسکوارنک، طی سه دهه انجام داده است.
بیشتر قربانیان این جراح فرانسوی، کودکان بودند؛ یادداشتهای اسکوارنک نیز منابعی برای تایید وقوع این جنایتها هستند.
محققان میگویند که یادداشتهای این جراح فرانسوی نشاندهنده الگویی از خشونت جنسی او است که سه دهه در جریان بوده است.
برخی از بازماندگان جنایتهای اسکوارنک خاطرهای از تجاوزهای جنسی صورتگرفته ندارند، زیرا در زمان جنایت بیهوش بودهاند.
اسکوارنک در نخستین جلسه دادگاه، گفت: من مرتکب اعمال نفرتانگیزی شدم؛ آنها فقط بچه بودند.
وی با طرح ادعای بیگناهی در برخی از موارد، گفت: میدانم که صدمهها جبرانناپذیر هستند؛ من نمیتوانم به گذشته بازگردم و به همه قربانیان و خانوادههایشان مدیونم.
البته پرونده لو اسکوارنک در سال ۲۰۱۷ آغاز شد، زمانی که پسربچه ۶ ساله همسایه این پزشک فرانسوی، اتهامهایی را علیه وی مطرح کرد.
براساس اسناد تحقیقات، در بازرسی از خانه او بیش از ۳۰۰ هزار عکس، ۶۵۰ فایل ویدیویی مربوط به کودکآزاری، ... و همچنین دفترچههایی کشف شد که در آنها او خود را یک کودکآزار توصیف کرده و جزئیات اقدامهای خود را شرح میداد.
لو اسکوارنک در سال ۲۰۲۰، به تجاوز و آزار جنسی به چهار کودک، ازجمله ۲ خواهرزاده خود، محکوم شد؛ دادگاه وی را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد.
این پزشک فرانسوی به کودکآزاری در سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ اعتراف کرده است، اما برخی از پروندهها به دلیل انقضای مدت زمان قابل پیگیری نبود.
لواسکوارنک پیش از آن نیز در سال ۲۰۰۵ به دلیل داشتن ابزار آزار جنسی کودکان به چهار ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود؛ وی با وجود این محکومیت در سال بعد بهعنوان پزشک بیمارستان منصوب شد.
دادگاه بزرگترین پرونده آزار جنسی کودکان در فرانسه چگونه برگزار میشود؟
این دادگاه که برای رسیدگی به اتهام تجاوز و سوءاستفاده جنسی بین سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۴ براساس برنامهریزیها تا چهار ماه طول میکشد، در صورت مجرم شناختن لو اسکوارنک، وی را به ۲۰ سال حبس محکوم میکند.
این مجازات بر ۱۵ سال حبسی که دادگاه در سال ۲۰۲۰ پس از مجرم شناخته شدن لو اسکوارنک به دلیل ارتکاب تجاوز و سوءاستفاده جنسی کودکان، صادر کرد، اضافه میشود.
قربانیان ۱۵۸ مرد و ۱۴۱ زن هستند که در زمان جنایت بهطور متوسط ۱۱ سال سن داشتند؛ ۲۵۶ نفر از قربانیان زیر ۱۵ سال بودند؛ جوانترین آنها یک سال و مسنترین آنها ۷۰ سال داشت.
بیش از ۶۰ وکیل وکالت قربانیان و خانوادههای آنها را بر عهده دارند و در ماه آینده به ترتیب زمانی که گفته میشود سوءاستفاده و تجاوز جنسی صورتگرفته، شهادت خواهند داد.
انتظار میرود همسر سابق لو اسکوارنک و سه فرزندش در جلسه روز سهشنبه، ۷ اسفند دادگاه شهادت دهند؛ ضمن اینکه دیگر اعضای خانواده جراح فرانسوی روز بازجویی خواهند شد.
صدور حکم برای این پرونده احتمالا پیامدهای گستردهای بر چارچوب نظارتی پزشکی فرانسه خواهد داشت.
- بیشتر بخوانید:
- تداوم بحران سوءاستفاده جنسی از کودکان؛ مقیاسی برای شکست نظاممند فرانسه
- برگزاری بزرگترین محاکمه آزار جنسی کودکان در فرانسه
یک رسوایی بزرگ برای فرانسه
پرونده لو اسکوارنک از جهات مختلفی مانند تعداد بالای قربانیان، کودک بودن قربانیان، ادامه فعالیت لو اسکوارنک با وجود متهم شدن، ... یک رسوایی بزرگ برای فرانسه محسوب میشود.
این پزشک فرانسوی پرکارترین کودکآزاری است که تاکنون در فرانسه دستگیر شده است.
پیش از آغاز محاکمه لو اسکوارنک، وکیل انجمن حمایت از کودکان la Voix de L'Enfant (صدای کودک)، بهعنوان یک طرف مدنی در این پرونده، گفت که این پرونده یک رسوایی بزرگ است.
نهادهای درمانی و پزشکی مرتبط با لو اسکوارنک نیز با انتقادهای جدی درباره بیتوجهی به هشدارهای موجود درباره ادامه فعالیت وی مواجه شدهاند.
گروهی از اتحادیهها و انجمنهای پزشکان در فرانسه در بیانیهای پیش از محاکمه لو اسکوارنک متعهد شد که با خشونت جنسی در پزشکی مبارزه کنند؛ در این بیانیه آمده است: در سالهای اخیر، تغییرهایی برای تقویت هوشیاری در هماهنگی با دادگاه عالی انجام شده است؛ چنین اقدامهایی هرگز نباید اتفاق میافتاد و نباید تکرار شود.
با وجود این، گزارش سال ۲۰۱۹ دیوان محاسبات فرانسه نشان داد که این سازمان در رسیدگی به پروندههای سوءرفتار جنسی با دقت کافی شکست خورده است؛ براساس گزارشها، این سازمان بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ حدود ۴۳ درصد از شکایتها را رد کرد و فقط ۱۲ درصد به لغو فعالیت پزشکان متخلف منجر شدند.
کمیسیون مستقل خشونت جنسی علیه کودکان در فرانسه بارها خواستار اعمال تغییرها شده است و در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ هشدار داد که پزشکانی که سوءاستفاده و تجاوز جنسی را گزارش میکنند در خطر اقدامهای تلافیجویانه حرفهای هستند.
کمیسیون همچنین خواستار توضیح درباره بیتوجهی به الزام پزشکان به گزارش کودکان قربانی خشونت جنسی شد.
انتهای پیام/