ارزیابان شورای جهانی صنایع دستی در بررسی شهر جهانی یزد به عنوان شهر زیورآلات سنتی، سری هم به اتحادیه صنف زرگران زدند، صنفی که میزبان آنها شده بود تا این شهر که یک بار عنوان جهانی شدن را در فهرست یونسکو به دست آورده بود، این بار هم بتواند عنوان دیگری را از آن خود کند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، اعضای اتحادیه با اشاره به عملکرد خود در راستای ثبت جهانی یزد به عنوان شهر جهانی زیورآلات سنتی به راه اندازی سایت، برگزاری کلاسهای آموزشی، مستندسازی و پیگیری برنامه همایشهای فصلی و سالانه و جلسات مختلف با مدیران استان اشاره داشتند.
در این جلسه عابسی یکی از اعضای این اتحادیه گفت: صد عکس حرفهای از زیورآلات گرفته شده و ۶۰ پیشکسوت شناسایی شده اند و درباره آنها مستند ساختهایم و در سایت معرفی کردیم. کاتالوگ فیزیکی و الکترونیک نیز تهیه شده، برخی از معابر و محلات هم به نام زیورآلات نامگذاری شده است. ما آمادگی داریم تا نظرات ارزیابان را اجرایی کنیم و اگر ایراداتی باشد آنها را برطرف خواهیم کرد.
در ادامه این نشست ساندیپ کومار، یکی از داوران شورای جهانی صنایع دستی درباره نظارت روی کیفیت محصولات سوال کرد که عابسی گفت: هر کار باید چندین بار توسط کارشناسان استاندارد، عیار شناسی و کنترل کیفیت شود، اتحادیه کمیتههای مختلف از جمله آموزش و بازرسی دارد.
سوال دیگر کومار درباره کپی رایت بود و اینکه آیا هنرمند میتواند کارها را به نام خودش ثبت کند؟ که در پاسخ چنین عنوان شد: سازمان ثبت برند و ایده و خلاقیت را داریم، کپی رایت صد در صد در ایران اجرا نمیشود اما تولید کننده ها چون افراد معتقدی هستند این موضوع را به صورت معنوی رعایت میکنند. ثبت معنوی آثار در ایران هزینههای زیادی دارد که برای هنرجو این هزینه سنگین است اما این پیشنهادی است که میتوان آن را پیگیری کرد.
محمدرضا نوری زاده رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر یزد نیز گفت: ۱۵۰۰ پروانه کسب داده شده و ۱۳۰ پیشکسوت در این شغل فعال هستند، نزدیک به دو هزار خانوار در این شغل کار میکنند و ۶ هزار نفر هم غیرمستقیم فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه ۳۰ درصد از نیروی کار ما در کارگاهها خانم هستند، ادامه داد: نزدیک به ده سال است که هنرمندان ما در نمایشگاههای کشورهای دیگر حضور پیدا می کردند و سال ۹۸ هم قرار بود پاویونی در هنگ کنگ داشته باشیم که کرونا اجازه نداد. ما در ترکیه، ایتالیا و تایلند هم شرکت کردهایم.
سایر اعضای شورای جهانی صنایع دستی هم خواستار این شدند که دولت از دانشجوها و هنرآموزان حمایت کند و همکاریها در این زمینه به صورت بین المللی باشد. اما سوال یکی از آنها درباره این بود که یزدیها طلای مورد نیازشان را چطور تأمین میکنند. در این باره هم نوری پاسخ داد: چند معدن طلا در ایران داریم که یکی از آنها در یزد است، حدود ۲۰۰ کیلوگرم طلا در ماه از معادن استخراج میشود. از طرفی مردم طلای دست دوم خودشان را برای تعویض میفروشند و ما دوباره استفاده میکنیم.
انتهای پیام/