معصومه نوروزی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: در شبانهروز گذشته کوهرنگ با ۱۲ درجه سانتیگراد زیر صفر سردترین ایستگاه استان گزارش شد و در دیگر نقاط استان نیز سرمای هوا حاکم بود و دماهای زیر صفر گزارش شده است.
وی یادآور شد: برای صبح چهارشنبه کاهش دما به شکل محسوستری شکل خواهد گرفت و بیشترین کاهش دما و یخبندان در نیمه شمالی و بهویژه کوهرنگ انتظار میرود اما این سرما در استان چهارمحال و بختیاری بیسابقه نیست.
نوروزی ادامه داد: مرکز استان طی سالهای گذشته دمای کمینه ۳۲ درجه زیر صفر را به عنوان کمینه مطلق در کارنامه خود ثبت کرده است و این دست امواج سرمایی در زاگرس ناشناخته و ناملموس نیست و طی این روزها با کاهش محسوس دما، دماهای غیرمعمولی ثبت نخواهد شد.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: آنچه جای نگرانی و تامل دارد افزایش ۱.۵(یک و نیم) درجهای دمای میانگین استان از اول مهر ماه سالجاری تاکنون است به طوریکه استان از لحاظ افزایش دما در مقایسه با سایر استانها در جایگاه نخست قرار دارد و اثر گرمایش جهانی و تغییر اقلیم در استان منجر به تغییر رژیم بارشی از برف به باران، ذوب زود هنگام برفهای موجود در ارتفاعات و از بین رفتن یخچالها و افزایش تبخیر است که بایستی به طور جدی توسط دستگاههای مختلف به آن پرداخته شود.
نوروزی همچنین از پایان فعالیت سامانه بارشی فعال در استان تا آخر وقت روز سهشنبه خبر داد و گفت: طی فعالیت این سامانه ارتفاع کنونی برف در کوهرنگ به ۴۰ سانتیمتر رسیده است.
به گزارش ایرنا، بر اساس شاخص اندازهگیری SPEI دوره ۱۰ ساله، ۹۸ درصد مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی است و تنها ۲ درصد از مساحت این استان در وضعیت عادی(نرمال) بارشها قرار دارد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه کارون و زایندهرود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه میگیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استانهای دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.