به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نخستین اجراى رسمى ارکستر دیالوگ به رهبرى پانیذ فریوسفى در قالب ششمین تجربه از طرزِ تازه هفتم اسفند امشب هفتم اسفند ماه در تالار وحدت رقم میخورد. ارکستر دیالوگ در تابستان امسال با همکارى موسسه فرهنگى-هنرى دیالوگ و مدیریت هنرى و رهبرى پانیذ فریوسفى تشکیل شده و قرار است نخستین اجرای رسمی خود را در قالب طرح طرز تازه بنیاد رودکی در تالار وحدت روی صحنه ببرد. دیالوگ در کنسرت پیش رو، آثاری از آنتونیو ویوالدى، الساندرو مارچلو، گوستاو هولست، ژان سیبلیوس، بلا بارتوک، یوهان اشترواس و دمیتری شوستاکوویچ را اجرا خواهد کرد.
همچنین روژان فلاح بردبار به عنوان سولیست ویلنسل، بهراد علی قورچی به عنوان کنسرت مایستر و هورا جنیدی (مدیر داخلى و اجرایى ارکستر) در این کنسرت حضور دارند.
فریوسفی در گفتوگو با آنا عنوان کرد که ارکستر دیالوگ زیرمجموعه موسسه فرهنگی هنری دیالوگ است، این ارکستراز نوازندگان ثابت که شامل هنرجویان موسسه هستند و تعدادی نوازندگان میهمان از موزیسینهای شناخته شده کشور است، خوشبختانه بلیت فروشی وحدت تکمیل شده و ازاین بابت حس خوبی دارم.
وی نحوه انتخاب قطعات را براساس دورههای مختلف و آهنگسازان در جغرافیای مختلف دنیا به شمار آورد و گفت: این ارکستر با ۵۳ نفر، شامل سازهای زهی است، تمرکز روی رپرتوار ارکستر زهی داریم، در قطعات سولیست هم داریم و خوشبختانه قطعات همه سلیقهها را پوشش میدهد.
فریوسفی درباره همکاری با بنیاد رودکی در پروژه طرز تازه گفت: این پروژه ایده عباس ستایشگر در تالار وحدت بود و ما ششمین اجرا را در این قالب خواهیم داشت، حضور دراین پروژه قدری اجرا را برای ما سادهتر کرد هم به لحاظ هزینه و هم مکان تمرین و همکاریهایی که با ما داشتند.
وی با بیان اینکه نخستین کنسرت رسمی این کنسرت برگزار خواهد شد، گفت: من سالها با ارکستر فیلارمونیک کار کردم، کنسرتهایی هم داشتیم و قبلتر در ارکستر ملی هم حضور داشتم، اما در سالهای اخیر در فیلارمونیک همکاری داشتم، خودم هم با رسیتال پیانو و موسیقی مجلسی کار کردم.
فریوسفی مهمترین ویژگی اجرای این کنسرت را شعف و انگیزه زیاد اعضای ثابت ارکستر دیالوگ به شمار آورد و گفت: اعضای ثابت اولین مرتبه شان است که روی صحنه تالار وحدت میروند و این فرصت خوبی برایشان شد تا کنار نوازندگان حرفهای و در یک سالن خوب اجرا کنند و این برایشان دلگرم کننده است، مردم هم خیلی خوب استقبال کردند با اینکه هشت ما است از فعالیت این ارکستر میگذرد.
وی اظهار داشت: ما هفتهای یک مرتبه در این ماهها تمرین داشتیم. برخی از نوازندگان ما برای شهرهای دیگر هستند، اما خود را از راههای دور و نزدیک به تمرینات رساندند. نوازندگان مطرحی، چون پدرام فریوسفی، مهوش عسگری، نگار نوراد، رائین نورانی، هادی اسماعیلی و ... نیز دراین اجرا حضور دارند. مدیریت ارکستر هم با هورا جنیدی و با حمایت موسسه دیالوگ بود.
فریوسفی با اشاره به چالشهای اجرای موسیقی کلاسیک روی صحنه گفت: حجم و ابعاد کار خیلی زیاد بود، بنابراین ما نیاز به تیمی داشتیم که دراین پروژه ما را همراهی کند و خوشبختانه این اتفاق هم افتاد. خوشحالم که دراین سالها میبینم گروههای ارکستر روز به روز تعدادشان بیشتر میشود، در حالیکه پیش از سال ۹۰ شرایط اینطور نبود و ارکسترهای خصوصی خیلی اندک بودند، الان دهها ارکستر میبینم که که مشغول هستند که همه اینها کیفیت کار موسیقی را بالا میبرد.
وی در پاسخ به این سوال که چطور شد رهبری ارکستر را انتخاب کرده، گفت: الان رهبران ارکستر خانم زیاد شدهاند، من خودم ارمنستان نوازندگی ویولن تحصیل کردم و در کنارش دورههای رهبری ارکستر دیدم و خیلی هم دوست داشتم و الان هم خوشحالم که دراین موقعیت در ایران و تالار وحدت میتوانم اجرا داشته باشم.
به گزارش خبرنگار آنا، طرزِ تازه عنوان طرحی است که در آن بنیاد فرهنگی هنری رودکی از ایدههای گروههای موسیقی در سبکهای مختلف از جمله ردیف_دستگاهی، موسیقی نواحی و کلاسیک غربی حمایتهای ویژهای بعمل میآورد. پیش از این نیز کنسرت «تریو + یک» در تالار وحدت، کنسرت «ننشیند خموش» با اجرای گروه همنوازان وداد در تالار رودکی و نیز کنسرت «چهارگان» در تالار رودکی، «نغمههای ناگهان» با اجرای حسین علیشاپور و مازیار شاهی در تالار وحدت و «آنسامبل نیواک» در تالار رودکی در قالب این طرح برگزار و با استقبال مخاطبان مواجه شده است.
انتهای پیام/