به گزارش خبرگزاری ایمنا به نقل از فوربز، زمین، این نقطه آبی کمرنگ در فضا، همیشه به این شکل نبوده است. کارل سیگن، ستارهشناس مشهور، زمین را در تصویری که فضاپیمای ویجر ۱ از فاصله ۶ میلیارد کیلومتری ثبت کرد، به عنوان نقطه آبی کمرنگ توصیف کرد، این رنگ نتیجه پراکندگی نور خورشید در جو و انعکاس آن از سطح اقیانوسهاست، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که اقیانوسهای زمین در گذشتههای دور، رنگ متفاوتی داشتهاند، اما تیمی بینالمللی از محققان به رهبری تارو ماتسو، اخترفیزیکدان دانشگاه ناگویای ژاپن، با شبیهسازی شرایط زمین در ۳ میلیارد سال پیش، به این نتیجه رسیدند که اقیانوسهای آن زمان به دلیل وجود آهن حلشده، به رنگ سبز دیده میشدند. در آن دوران، جو زمین مملو از بخار آب و دیاکسید کربن بود که محیطی اسیدی ایجاد میکرد و فرسایش خاک را تسریع مینمود، این فرایند موجب شستهشدن مقادیر زیادی آهن به داخل اقیانوسها میشد.
سیانوباکتری ها، از نخستین موجودات فتوسنتز کننده روی زمین، از رنگدانههایی به نام فیکوبیلیپروتئینها برای جذب انرژی نور استفاده میکنند. این رنگدانهها در شرایط کنونی چندان کارآمد نیستند، اما مطالعه جدید نشان میدهد که در اقیانوسهای سبز رنگ گذشته، این رنگدانهها مزیت تکاملی داشتهاند.
بر اساس شبیهسازیها، آهن با بار سهگانه (Fe³⁺) رایجترین شکل آهن حلشده در اقیانوسهای اولیه بود که موجب ایجاد رنگ سبز میشد، با گذشت زمان و تغییر شرایط زمین، این رنگ به تدریج به آبی کمرنگ امروزی تبدیل شد.