فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، «سرکوب فعالان صنفی» در کشورهای مختلف را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری فعالان زندانی در این کشورها از جمله ابراهیم مددی و داوود رضوی، دو عضو زندانی هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، شد که «به طور ناعادلانه زندانی یا در تبعید هستند.»
در بیانیه این فدراسیون تاکید شد: «فعالان اتحادیههای کارگری اغلب به خاطر دفاع از حقوق و کرامت کسانی که جهان ما را به حرکت در میآورند، بهای سنگینی میپردازند.»
استیون کاتن، دبیرکل فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، گفت: «حمله به فعالان صنفی، حمله به همه ماست. جنبش کارگری جهانی امروز و هر روز از هر سال، با کسانی که به خاطر فعالیتهای صنفی خود از سوی دولتهای ضد دموکراتیک تحت فشار قرار دارند، ابراز همبستگی میکند.»
او تاکید کرد: «قدرت جمعی اتحادیههای کارگری، قویترین نیروی مقابله با آن موضوعاتی است که باعث تقسیم بندی جامعه میشود» و با استناد به آمار تهیه شده از سوی این فدراسیون اشاره کرد: «۷۸ درصد کشورهای جهان حق اعتصاب را نقض میکنند، ۷۹ درصد کشورها حق مذاکره جمعی را زیر پا میگذارند، ۷۴ درصد کشورها از ثبت اتحادیههای صنفی جلوگیری میکنند یا آن را رد میکنند و ۴۳ درصد از کشورها آزادی بیان و تجمع را محدود میکنند.»
به نوشته وب سایت فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل، کارگران شاغل در این بخش و نیز اتحادیههای آنها اغلب بیشترین آسیب را از نقض حقوق بنیادین خود متحمل میشوند و جرمانگاری، تلافیجویی و حملات هدفمند به رهبران آنها در سراسر جهان همچنان رواج دارد.
این فدراسیون در همین ارتباط به ایران اشاره کرد و نوشت: سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از مدتها پیش «هدف اصلی سرکوب دولت بوده است.»
در این گزارش به دو کارگر بازنشسته، یعنی ابراهیم مددی و داوود رضوی، که از چهرههای اصلی این سندیکا هستند، اشاره شده و آمده است که انها «به دلیل فعالیتهای سندیکایی خود به طور ناعادلانه در زندان به سر میبرند.»
ابراهیم مددی، که پیشتر نایب رئیس سندیکای کارگران شرکت اتوبوسرانی تهران و حومه بود، در تابستان سال جاری دوباره به دست نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
او که پیش از این بارها به دلیل فعالیت سندیکایی خود بازداشت و زندانی شده است، در شرایطی بازداشت شد که دچار مشکلات جدی سلامتی است.
داوود رضوی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در پاییز سه سال پیش به خاطر فعالیتهای سندیکایی و دیدار با نمایندگان اتحادیههای فرانسوی، سسیل کوهلر و ژاک پاری در تهران بازداشت شد و چهار ماه در انفرادی تحت بازجوییهای شدید قرار داشت.
او همانند آقای مددی در زندان اوین به سر میبرد و به تازگی به دلیل مشکلات پزشکی نیاز به درمان در بیمارستان پیدا کرده است.
فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل با اشاره به این گونه موارد نوشت که «نماد سرکوب سیستماتیک گسترده هستند» و تاکید کرد: «دیدار با همکاران سندیکایی یا تلاش برای جشن گرفتن روز جهانی کارگر به عنوان یک جرم توسط مقامات ایرانی بازتعریف شده است.»
این فدراسیون با اعلام این موضوع که در کنار تمام فعالان سندیکایی که مورد آزار و اذیت قرار گرفتهاند، ایستاده است، دوباره بر تعهد خود را برای بیان حقایق، و دفاع بیوقفه از حقوق بنیادین کارگران حمل و نقل در سراسر جهان تاکید کرد.
فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل از دولتهای جهان خواست که خواستار پایان تعقیبهای سیاسی و لغو قوانین سختگیرانه و تنبیهی شوند که برای آزار و اذیت فعالان سندیکایی استفاده میشود.
همچنین از سازمانهای بینالمللی خواسته شد تا اقداماتی قانونی را برای حفاظت از فعالان کارگری مانند ابراهیم مددی و داوود رضوی انجام دهند.
فدراسیون تاکید کرد: «حقوق کارگران پایه و اساس عدالت اجتماعی است و بدون آنها، دموکراسی نمیتواند شکوفا شود.»
در سالیان اخیر برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با فعالان کارگری به موازات گسترش اعتراضات کارگران و مزدبگیران شدت گرفته است. در حال حاضر شماری از فعالان کارگری به اتهامات امنیتی زندانی هستند و شریفه محمدی نیز محکوم به اعدام شده است.
این برخوردها انتقاد گسترده سازمانهای حقوق بشری و اتحادیههای کارگری و صنفی در جهان را به دنبال داشته است.
∎