شناسهٔ خبر: 71552680 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مرزنشینان سومار در کرمانشاه نیازمند زیرساخت زندگی بویژه آب و گاز هستند

قصرشیرین - ایرنا - مرزنشینان روستاهای بخش مرزی سومار از توابع شهرستان گیلانغرب در غرب استان کرمانشاه انتظار دارند زیرساخت های مورد نیاز آنها مخصوصا آب شرب سالم و گاز شهری به این مناطق کشیده شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سومار کوچکترین نقطه شهری استان کرمانشاه و حتی ایران است که در جریان ۸ سال دفاع مقدس خرابی و خسارت زیادی متحمل و حتی خالی از سکنه شد.

بخش سومار در فاصله ۹۰ کیلومتری شهر قصرشیرین افزون بر ۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و ۲ شهر سومار و نفت شهر با ۱۳ روستا را در برمی گیرد.

از مجموع روستاهای بخش سومار ۱۰ روستا دارای سکنه است که ۶ روستای آن در حوزه استحفاظی گیلانغرب قرار دارد.

ساکنان بخش مرزی سومار با آغاز جنگ تحمیلی و اشغال این منطقه توسط رژیم بعثی مجبور به مهاجرت شدند و اکنون چشم انتظار تکمیل زیرساخت برای بازگشت به سرزمین مادری خود هستند.

مرز رسمی سومار در فاصله ۶۷ کیلومتری گیلانغرب و ۹۰ کیلومتری قصرشیرین واقع شده است، در آن سوی مرز و داخل عراق نزدیک ترین نقطه شهری، شهر مَندلی از توابع فرمانداری بلدروز است که ۱۵ کیلومتر با سومار فاصله دارد.

بخش سومار با بهره مندی از چاههای نفتی بویژه در منطقه روستایی "نفت شهر" دارای اهمیت راهبردی است و پس از پایان جنگ به دلیل وجود میادین مین و حضور نیروهای نظامی و پاکسازی نشدن منطقه از ادوات جنگی امکان بازگشت مردم به این مناطق مرزی کرمانشاه میسر نبود.

مرزنشینان سومار در کرمانشاه نیازمند زیرساخت زندگی بویژه آب و گاز هستند

با تلاش‌ صورت گرفته سومار و نفت شهر از وجود مین پاکسازی و بیشتر زمین های کشاورزی منطقه مهیای کشت شد ولی مشکل عمده مردم نبود یا کمبود آب شرب و فقدان شبکه گاز است مضافا اینکه روستاهای بخش سومار فاقد طرح هادی و ضعف زیرساخت هستند.

احداث سد شرفشاه در بخش مرزی سومار از نوع خاکی با هسته رسی سال ۸۹ شروع و پس از ۹ سال با ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در دولت دوازدهم به بهره برداری رسید تا مشکل آب منطقه را در بخش شرب و کشاورزی برطرف کند اما با گذشت چندین سال هنوز هم روستاها فاقد شبکه آبرسانی هستند.

سرپرست فرمانداری گیلانغرب روز گذشته در بازدید از چندین روستای منطقه مرزی سومار طی گفتگو با مردم مشکلات آنها را بررسی کرد.

مرزنشینان سومار در کرمانشاه نیازمند زیرساخت زندگی بویژه آب و گاز هستند


اهالی روستاهای منطقه در گفتگو با صادق خدادادی عمده مشکلات خود را نداشتن آب شرب و گاز ، دسترسی نداشتن به سوخت، مشکل آنتن دهی تلفن همراه و پوشش تلویزیونی، اجرا نشدن طرح هادی روستایی و بی بهره بودن از معابر مناسب و توزیع نابهنگام آرد و مشکل مرتع عنوان کردند.

راه روستایی نامناسب؛ ضعف امکانات درمانی و آموزشی از دیگر مشکلات روستائیان سومار است که مشکلاتی بویژه ترک تحصیل دانش آموزان در مقاطع بالا را پدید آورده است.

فرماندار گیلانغرب در همین پیوند طی گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عمده مشکلات روستائیان سومار نبود آب شرب و گاز است.

صادق خدادادی افزود: در صورت ایجاد زیرساخت برای مرزنشینان؛ مردم به خانه های خود بازخواهند گشت که این مهاجرت معکوس تبعات مثبتی همچون امنیت پایدار را به دنبال می آورد.

وی اضافه کرد: شتاب بخشی به اجرای طرح هادی روستایی و ارائه خدمات بیشتر از سوی سازمان عشایری و توزیع مناسب آرد از جمله موارد مهمی است که پیگیری می شود.

همایون راستاد بخشدار سومار نیز ابراز امیدواری کرد بزودی مشکلات روستائیان منطقه با جدیت فرماندار و پیگیری سایر مسوولان به حداقل برسد.