شناسهٔ خبر: 71550333 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اقتصاد دریایی، نیازمند تامین منابع مالی است

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان گفت: یکی از مهم‌ترین موانع و مشکلات بر سر اقتصاد دریایی، تامین سرمایه با نرخ بهره مناسب است و این شرکت اقداماتی را در زمینه سرمایه‌گذاری در این بخش انجام می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حمیدرضا مختاری در گردهمایی تخصصی کشاورزی دریامحور که امروز در محل سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاد دانشگاهی برگزار شد، درخصوص چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه کسب‌وکار‌های مرتبط با شیلات و آبزی‌پروری، گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات و چالش‌هایی که کسب و کار‌های این حوزه با آن مواجه هستند، غیرمالی است. به همین دلیل، شرکت ما علاوه بر مباحث مالی و سرمایه‌گذاری که در سرفصل فعالیت‌های خود دارد، خدمات غیرمالی را نیز به شرکت‌های فعال در این حوزه ارائه می‌دهد.

وی افزود: این مجموعه خدماتی شامل فرآیند‌های توسعه فروش و بازار برای کسب وکار‌های این حوزه ارائه می‌دهد و همچنین سرمایه‌گذاری در رشته‌های اولیه زنجیره ارزش محصولات متنوع را شامل می‌شود.

مختاری گفت: اگر بخواهیم طرح‌های سرمایه‌گذاری را به دو دسته تقسیم کنیم، گرو‌هایی که نرخ بازگشت سرمایه بالایی دارند و هزینه مالی کمتری برای سرمایه‌گذار ایجاد می‌کنند، معمولاً توسط سرمایه‌گذاران خصوصی و غیردولتی مورد توجه قرار می‌گیرند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود:، اما طرح‌هایی که نرخ بازگشت سرمایه کمتری دارند و جذابیتی برای سرمایه‌گذاری‌های خصوصی ندارند، قاعدتاً باید به سمت سرمایه‌گذاری‌های دولتی سوق یابند که هزینه مالی برای آنها پایین‌تر است. بنابراین، نباید انتظار داشته باشیم که مجموعه‌های خصوصی با هزینه‌های مالی بالا، منابع مالی خود را برای طرح‌های با نرخ بازگشت سرمایه پایین‌تر تزریق کنند.

وی افزود: درباره موضوع اقتصاد دریایی، ما باید به جمع‌آوری داده‌ها و تشکیل زنجیره ارزش در حوزه‌های مختلف، از جمله شیلات توجه کنیم. در حال حاضر، داده‌ها پراکنده هستند و ما نمی‌توانیم به خوبی یک زنجیره ارزش را تشکیل دهیم. به عنوان مثال، اگر بخواهم روی موضوع پرورش ماهی در قفس کار کنم، با داده‌های ناقص مواجه هستم و نمی‌دانم منابع و ظرفیت‌های موجود کجاست.

مختاری پیشنهاد کرد: باید سامانه‌هایی برای جمع‌آوری داده‌ها ایجاد کنیم تا بتوانیم ظرفیت‌ها، افراد ذی‌نفوذ و طرح‌های نوآورانه‌ای را که در این حوزه فعالیت می‌کنند، شناسایی کنیم. این اطلاعات می‌تواند به ما کمک کند تا زنجیره ارزش را تشکیل دهیم و به حوزه‌هایی ورود پیدا کنیم که هنوز توجه کافی به آنها نشده است.

مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، گفت: اگر بتوانیم چنین سامانه‌ای را ایجاد و به اطلاعات جامع دسترسی پیدا کنیم، تصمیم‌گیری برای کسانی که می‌خواهند این موضوع را مدیریت و چالش‌ها را برطرف کنند، بسیار آسان‌تر خواهد بود. در نهایت، ما در مجموعه خود علاوه بر تصویرگری سرمایه‌گذاری در حوزه کشاورزی، به فعالیت‌های دانش‌بنیان نیز توجه ویژه‌ای داریم.

مختاری افزود:مدل مشارکت‌های ما بر اساس ارزش‌گذاری‌ها و مطالعات امکان‌سنجی انجام می‌شود. اگر مجموعه‌ای توانمندی‌های لازم را داشته باشد و بتواند طرح‌های توجیه‌پذیری ارائه دهد، ما می‌توانیم به آنها کمک کنیم. این کمک شامل فرآیند تصویرگری، از اخذ مجوز‌های ابتدایی تا توسعه بازار و فروش محصولاتشان خواهد بود.