شناسهٔ خبر: 71549529 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۳۲ هزار واحد خدمتی در حوزه بهداشت کشور شناسنامه دار می شوند

مشهد- ایرنا- سرپرست مرکز مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از مهمترین برنامه‌های معاونت بهداشت این وزارتخانه، شناسنامه‌دار کردن ۳۲ هزار واحد خدمتی در حوزه بهداشت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر کوروش اعتماد روز دوشنبه در حاشیه اجلاس سالانه مدیران توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌و گو با خبرنگاران افزود: شناسنامه‌دار کردن ۳۲ هزار واحد خدمتی حوزه بهداشت در راستای سهولت محل استقرار و دسترسی به مراکز مشخص و تجهیزات آسان و مدیریت مناسب نیروهای پرسنلی مورد نیاز بوده است.

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که در اجلاس مدیران توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور در سال جاری دنبال می‌شود، پیگیری روند اجرای طرح پزشک خانواده، استقرار پزشکان و نیروهای بهداشتی در مناطق لازم، تقویت سیستم نظام ارجاع، کاهش هزینه‌ها و ارتقای سطح بیماری‌های ۱۰ گانه بوده است.

سرپرست مرکز مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این بیماری‌ها شامل دیابت، پرفشاری خون، سرطان‌های روده بزرگ، پستان و دهانه رحم، پوکی استخوان، چربی خون بالا، کم کاری، پرکاری و سرطان غده تیروئید، اختلالات اضطرابی و بیماری‌های منتقله از پشه آئدس و تب دنگی بوده است.

وی با بیان اینکه ارائه آموزش‌های مؤثر و به‌روز به تمامی مراقبان سلامت و بهورزان شاغل در مراکز بهداشت شهری و روستایی از اقدامات خوب امسال بود، خاطر نشان کرد: اثر آموزش‌های دوره‌ای چیزی است که حذف شدنی نیست و باید همه ساله و متناسب با نیاز جامعه برگزار شود و مرکز و هسته اصلی آن هم آموزش‌های بهورزی هستند که این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برای وزارت بهداشت، برخوردار است.

اعتماد ادامه داد: در آموزش‌های سالانه بیماری‌ها و مهارت‌های جدیدی مطرح می‌شوند که بهورزان و مراقبان سلامت باید به‌ خوبی با آنها آشنا باشند، به‌طور مثال می‌توان به آشنایی با نحوه کار فشارسنج‌های دیجیتال، نحوه اندازه‌گیری قند خون، غربالگری‌ در حوزه شنوایی نوزادان و نحوه کار کردن با دستگاه ایدیومتری اشاره کرد.

وی عنوان کرد: یکی از اقدامات خوب در سال‌های اخیر، افزایش تعداد مراکز بهداشتی فعال در حوزه‌های شهری به منظور دسترسی راحت‌تر مردم و عدم فرسودگی نیروها بوده است.

سرپرست مرکز مدیریت شبکه و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: البته معتقدیم که باید متناسب با نیازی که در بحث مراکز و تجهیزات داریم، تأمین نیروی انسانی موردنیاز را هم داشته باشیم تا شاهد فرسودگی پرسنل بهداشتی نباشیم.

وی ادامه داد: مشابه این کار را در به‌کارگیری پرستاران جدید دیدیم که نتیجه آن به‌خوبی مشاهده شد و امیدواریم که با همکاری مسوولان سازمان اداری و استخدامی کشور در موضوع تأمین نیروهای موردنیاز در بحث مراقبان سلامت و بهورزان هم به همین شکل اقدام شود.