روزنامه اعتماد طی یادداشتی در واکنش به پشت پرده فضاسازیها علیه وزیر اقتصاد نوشت: یک هفته مانده به استیضاح همتی، فضای مجلس متأثر از کشمکشهای سیاسی است. درحالیکه اعضای جبهه پایداری و طیفهای تندرو از مدتها قبل برای استیضاح برنامهریزی کردهاند، سایر نمایندگان امضاکننده استیضاح عمدتاً به دلیل مسائل اقتصادی و مدیریتی به این جمعبندی رسیدهاند. با این حال، برخی از این نمایندگان بهدلیل توضیحات دولت و وزیر اقتصاد، در حال پس گرفتن امضای خود هستند، اما فضای رسانهای تندروها، از جمله صداوسیما و روزنامههایی مانند کیهان، تلاش میکنند این روند را متوقف کنند و نمایندگانی که امضای خود را پس میگیرند، به «تطمیع شدن» متهم میشوند.
در این میان، به نظر میرسد که جریان مخالف دولت تنها به استیضاح همتی اکتفا نخواهد کرد و قصد دارد با راهاندازی اعتراضات کارگری و بازنشستگی، احمد میدری، وزیر کار، و سپس وزیر بهداشت را نیز هدف قرار دهد. هدف اصلی این جریان، حذف چهرههای اصلاحطلب و نزدیک به رئیسجمهور از کابینه است. صداوسیما که در دولت سیزدهم نسبت به مشکلات اقتصادی سکوت کرده بود، اکنون تمامقد به انتقاد از دولت چهاردهم پرداخته و در برنامههای مختلف علیه آن فضاسازی میکند.
در این شرایط، برخی نمایندگان ترجیح دادهاند که امضای خود را پس بگیرند اما علنی نکنند تا از فشار رسانهای تندروها در امان بمانند. یکی از این نمایندگان به «اعتماد» گفته است که قصد دارد در جلسه استیضاح، رأی منفی بدهد، اما از ترس فضاسازیهای جبهه پایداری فعلاً اعلام رسمی نمیکند.
مجید نصیرپور، نماینده سراب و از مخالفان استیضاح، در گفتوگو با «اعتماد» استیضاح را آخرین ابزار نظارتی مجلس میداند و معتقد است که نمایندگان ابتدا باید از روشهایی مانند سؤال و تحقیق و تفحص استفاده میکردند. او استیضاح همتی را اقدامی عجولانه دانسته و تأکید کرده که مشکلات اقتصادی ایران ریشههای غیر اقتصادی و سیاسی نیز دارد. به گفته او، دولت جدید هنوز بهطور کامل مستقر نشده و برخی مدیران دولت قبل نیز در آن حضور دارند. او هشدار داده که در شرایط جنگ اقتصادی نباید وزیر اقتصاد را که مسئول تنظیم اقتصاد کشور است، برکنار کرد.
نصیرپور همچنین معتقد است که تندروها با بهرهگیری از امپراتوری رسانهای خود تلاش میکنند فضای مجلس را به سمت استیضاح سوق دهند، اما در نهایت مجلس بار دیگر به همتی رأی اعتماد خواهد داد.