شناسهٔ خبر: 71548736 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان، اولویت مبارزه با مواد مخدر

وزیر کشور با تاکید براینکه اولویت مبارزه با مواد مخدر، ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان بود، گفت: در حوزه درمان نیز، نگاه به درمان اعتیاد، نگاه انسان محور بود و این افراد به هر دلیلی دچار این بلیه شدند.

صاحب‌خبر -
تمرکز بر ضربه به بنیان‌های مالی قاچاقچیان، اولویت مبارزه با مواد مخدر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آیین تکریم و معارفه نماینده رئیس‌جمهور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
 
دبیرکل پیشین ستاد مبارزه با مواد مخدر در این آیین گفت: هر اقدامی که گزارش شد و صورت گرفت حاصل تلاش جمعی همه دستگاه‌های عضو ستاد و همکاران بوده است.
 
وزیر کشور با بیان اینکه چند موضوع در اولویت کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته بود، اظهار داشت: ما کار را بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و مشورت با اندیشمندان و صاحب نظران، کار را پیش بردیم. این اولویت‌ها شامل مقابله با توزیع و عرضه، پیشگیری از اعتیاد، درمان و بازگشت به زندگی، توانمندسازی و دیپلماسی فعال بین‌المللی بود.
 
اسکندر مومنی با بیان اینکه در حوزه مقابله، تلاش‌های زیادی صورت گرفت که اساسی‌ترین ضربه به بنیان‌های مالی مواد مخدر بود، افزود: معتقد بودیم اگر یک قاچاقچی بزرگ دستگیر شود، اما بنیان‌های مالی از بین نرود آن مسیر ادامه پیدا خواهد کرد. این یک رویکرد اساسی بود؛ ضمن اینکه کنترل مرز‌ها توسط نیروی انتظامی و تلاش‌های مرزداران بر کسی پوشیده نیست. 
 
وزیر کشور اضافه کرد: از سال ۱۳۹۹ به بعد، از طریق ضربه به بنیان‌های مالی باندها، شاهد رشد چشمگیر درآمد‌های امر مبارزه با مواد مخدر بودیم.
 
وزیر کشور ادامه داد:، اما در حوزه پیشگیری، تمرکز اصلی بر جوانان، نوجوانان از طریق آموزش‌وپرورش بود؛ خانواده آموزش‌وپرورش خانواده بسیار پرجمعیتی است که حدود ۱۵-۱۶ میلیون دانش‌آموز، ۱ میلیون معلم و دوبرابر تعداد دانش‌آموزان، والدین دانش‌آموزان را در خود جای داده است؛ لذا اقتضا می‌کرد که حتما در اولویت اول کار قرار بگیرد و لازم است از آقای دکتر کاظمی قائم مقام وقت ستاد به منظور توجه به ظرفیت آموزش‌وپرورش قدردانی کنم.
 
اسکندر مومنی گفت: در حوزه درمان، نگاه به درمان اعتیاد، نگاه انسان محور بود و این افراد به هر دلیلی دچار این بلیه شدند. همه باید تلاش می‌کردیم با آخرین شیوه‌های نوین درمانی که امروز در کشور اجرا می‌شود، به جای شماتت و طرد شدن، به آغوش خانواده برگردند.
 
دبیرکل پیشین ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: با کمک وزارت بهداشت و درمان و سایر دستگاه‌ها، حدود ۷ هزار مرکز درمان ایجاد شده و افراد گرفتار، در حال درمان با آخرین و پیشرفته‌ترین روش‌ها هستند.
 
اسکندر مؤمنی در ادامه با اشاره به توانمندسازی رهاشدگان از اعتیاد، بیان داشت: در حوزه توانمند سازی و بازگشت به زندگی، امکانات دولتی پاسخگوی نیاز نبود؛ بنابراین با مردمی‌سازی و حضور خیرین عزیز کار را پیگیری کردیم. خیرین مردانه پای کار آمدند و اعلام کردند هرچقدر در حوزه توانمندسازی تولید شود ما حمایت می‌کنیم و خوشبختانه بسیاری از جوانانی که از اعتیاد رها شده بودند، جذب این مراکز و مشغول به کار شدند.
 
وزیر کشور اظهار داشت: مجموعه آورده‌ای که خیرین داشتند بیش از بودجه‌های دولتی بود که صرف می‌شد این روند ادامه دارد. فقط در استان البرز ۷ سوله کارآفرینی ایجاد شده که در حوزه آموزش و اشتغال رهاشدگان فعالیت می‌کند.
 
اسکندر مومنی با بیان اینکه در حوزه دیپلماسی بین‌المللی تلاش‌های زیادی صورت گرفت، گفت: جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه‌های بین‌المللی در حوزه مبارزه با مواد مخدر، حضور فعال دارد و در همه نشست‌ها از تلاش‌های هماهنگ و منسجم جمهوری اسلامی ایران قدردانی می‌شود که این مهم حاصل تلاش‌های همه دستگاه‌های مربوطه ست.
 
وزیر کشور در پایان ضمن تجلیل از همه دستگاه‌هایی که با ستاد مبارزه با مواد مخدر همکاری داشتند، برای ذوالفقاری دبیرکل جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر، ابراز امیدواری کرد؛ دبیرکل جدید با توجه به سوابق گذشته، بسیار بهتر از گذشته این مسیر را ادامه دهد و دستاورد‌های بیشتری رقم بزند.