شناسهٔ خبر: 71548558 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

در سال‌جاری رقم خورد؛

کاهش ۳.۷ درصدی اهدای خون در چهارمحال‌ و بختیاری

مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال‌وبختیاری گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون چهارمحال‌وبختیاری با کاهش ۳.۷ درصدی انتقال خون نسبت به مشابه سال گذشته همراه بوده، اما با این وجود تاکنون فرآورده خونی از استان‌های دیگر وارد استان ما نشده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، حسین هاشمی امروز _دوشنبه ششم اسفند_ در نشست با خبرنگاران با بیان اینکه سازمان انتقال خون در شهرکرد از سال ۱۳۶۸ و در بروجن از سال ۱۳۷۶ به صورت رسمی آغاز به کار کرده است، اظهار کرد: در ایران نزدیک به ۲۵ سال است که اهدای خون به صورت داوطلبانه در حال انجام است و این موضوع در تهیه خون سالم می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

وی افزود: هدف ما در این سازمان، تهیه سالم‌ترین خون با استفاده از تجهیزات و شیوه‌های به‌روز برای بیماران است که در این رابطه تاکنون از آلوده بودن خون‌های اهدایی استان هیچ گزارشی نشده است.

مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به رواج باورهای غلطی از جمله اینکه اهدای خون سبب کم‌خونی افراد می‌شود، اضافه کرد: در ابتدا از افراد داوطلب آزمایش خون گرفته می‌شود، سپس در صورت کم‌خونی فرد، قرص آهن نیز به افراد داده می‌شود و از اهدای خون فرد جلوگیری می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه اهدای خون فواید مؤثر و بسیاری دارد و سبب جلوگیری از سرطان‌ها و سایر امراض می‌شود، گفت: با هربار اهدای خون، ۴۵۰ سی‌سی خون از بدن خارج شده که به همراه آن نیز آهن‌های مضاعف که سبب رسوب در کبد و طحال خواهد شد، نیز دفع می‌شوند.

وی تصریح کرد: مردان هر سه ماه یک‌بار و زنان هر چهار ماه یک‌بار می‌توانند با مراجعه به مراکز اهدای خون استان به صورت دوره‌ای اقدام به اهدای خون کنند و با انجام این عمل نیک، ناجی جان بسیاری از بیماران باشند.

مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به چالش‌های موجود مراکز انتقال خون استان بیان کرد: در حال حاضر دو خودرو ون موجود، وظیفه تیم‌های سیار انتقال خون را بر عهده دارند و با توجه به قدیمی بودن این دو خودرو، خرید یک اتوبوس مجهز همچنان احساس می‌شود.

هاشمی ادامه داد: مرکز تهیه و اهدای خون در شهرستان لردگان با مساحت ۷۶۰ متر مربع و با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است، امید است با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی این پروژه نیز تا اردیبهشت سال آینده به پایان برسد و مردم از خدمات این مرکز بهره‌مند شوند.

وی اظهار کرد: باتوجه به افزایش جمعیت و مراکز درمانی باید مراکز انتقال خون نیز توسعه پیدا کند، در حال حاضر مطالعات و تخصیص زمین پروژه احداث مرکز جامع انتقال خون شهرکرد انجام شده و در انتظار تخصیص منابع مالی است.

مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال‌وبختیاری ادامه داد: در مرکز انتقال خون شهرکرد تنها ۱۰ تخت دریافت خون وجود دارد که این میزان باید حداقل به ۳۰ تخت افزایش پیدا کند.

هاشمی بیان کرد: از ابتدای سال‌جاری تا کنون کل مراجعان به مراکز انتقال خون استان ۳۰ هزار و ۳۰۰ نفر بود که از این میزان تنها ۲۵ هزار و ۳۷۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی با بیان اینکه از اهداکنندگان خون، ۹۶ درصد را آقایان و چهار درصد را خانم‌ها به خود اختصاص می‌دهند، افزود: در این بازه زمانی از کل مراجعان به مراکز انتقال خون هزار و ۶۵۳ نفر خانم بودند، که تنها هزار و ۹ نفر موفق به اهدای خون شدند.

مدیرکل سازمان انتقال خون چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه به اهدا کنندگانی که در سال حداقل دو بار موفق به اهدای خون شوند اهدا کننده مستمر می‌گویند، اضافه کرد: در سال‌جاری ۱۱ هزار ۷۸۵ نفر به صورت مستمر اهدای خون را انجام دادند، همچنین شش هزار ۵۲۵ نفر برای نخستین‌بار به مراکز انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد چهار هزار و ۴۶۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.

هاشمی گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون چهارمحال‌وبختیاری با کاهش ۳.۷ درصدی انتقال خون نسبت به مشابه سال گذشته همراه بوده، اما با این وجود تاکنون فرآورده خونی از استان‌های دیگر وارد استان ما نشده است.

وی خاطرنشان کرد: تنها ۲۲ درصد از اهدا کنندگان را جوانان تشکیل می‌دهند که این آمار نشان دهنده افزایش سن اهداکنندگان خون در استان است.