به گزارش خبرنگار ایکنا، آئین اختتامیه نخستین دوره مسابقات قرآن کریم اعضای وابسته(بازنشسته) نیروهای مسلح، صبح امروز دوشنبه ششم اسفند در سالن کوثر سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
سرهنگ بازنشسته علی عیاض، نفر سوم رشته قرائت این دوره از مسابقات، آیاتی از کلامالله مجید را تلاوت کرد و گروه مدیحهسرایی، ابتهال و همخوانی «کوثر» فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز به اجرای قطعاتی همراه با هخوانی بخشهایی از سوره مبارکه «احزاب» پرداخت.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام و المسلمین احمدی جلیلیصفت، جانشین رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران که میزبانی نخستین دوره مسابقات قرآن اعضای وابسته نیروهای مسلح را به عهده داشت، گزارشی از روند برگزاری این دوره از مسابقات را ارائه کرد.
در ادامه، آیتالله علی سعیدی شاهرودی، رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: مسئله مهمی که جا دارد در این محفل قرآنی به آن اشاره کنم، رابطه قرآن با رهبر الهی است که به این جهت باید به وصیتنامه سیاسی پیامبر(ص) اشاره شود که به نظر میرسد ایشان با این وصیت نامه چشم انداز روشنی را برای آینده بشر ترسیم کرده باشند.
وی ادامه داد: همه شما با این وصیتنامه که به حدیث ثقلین مشهور است آشنا هستید که فرمود: «إِنِّي تَارِكٌ فِيكُمُ اَلثَّقَلَيْنِ مَا إِنْ تَمَسَّكْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِي كِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِي أَهْلَ بَيْتِي وَ إِنَّهُمَا لَنْ يَفْتَرِقَا حَتَّى يَرِدَا عَلَيَّ اَلْحَوْضَ»؛ نقل مشهوری است که پیامبر(ص) در زمان ادای این حدیث، دو انگشت خود را کنار هم قرار دادهاند به این معنا که این دو ثقل یعنی قرآن و عترت اهل بیت(ع) از یکدیگر جداییناپذیر هستند. با این وجود باید گفت که نقش این دو رکن از یکدیگر متفاوت است، چراکه از قرآن به ثقل اکبر و از اهل بیت(ع) به ثقل اصغر یاد شده است.
آیتالله سعیدی تصریح کرد: آنچه که روشن و مسجل است اینکه قرآن بزرگترین موجود آفرینش و مقدسترین مخلوق ذات باری تعالی است؛ کلام خالق هستی است که در اختیار بشر قرار داده شده است و لذا این کتاب مقدس دربرگیرنده همه ارزشهای ادیان در گذشته است.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا در ادامه گفت: هر آنچه که به عنوان مناقب و سجایای اخلاقی، فردی و جمعی به آن اشاره شده است در قرآن آمده و لذا به این پشتوانه قرآن منشور ابدی تا هر زمانی است که بشر حیات دارد. با این وجود رهبری نقش اجرایی در جهت دادن به قرآن را دارد و به این واسطه این نقش بسیار مهم است.
وی تأکید کرد: این واقعیت را در بیانات حضرت علی(ع) میتوان جست؛ مولاعلی(ع) نقش رهبری را در ارتباط با قرآن که از آن به نوشتهای در میان دو لایه جلد یاد میکند، اینگونه شرح میدهد که رهبر جامعه اسلامی زمینه را برای اجرایی شدن فرامین قرآن فراهم میسازد.
آیتالله سعیدی در ادامه گفت: نقل است از امام صادق(ع) که ایشان پنج رکن را پایه و اساس دین و اسلام برشمردند که عبارت است از نماز، زکات، حج، روزه و ولایت؛ زمانی که از ایشان پرسیده میشود کدامیک از این ارکان از همه برتر و مهمتر است، چنین بیان میکنند که ولایت و رهبری الهی؛ چراکه به ارکان دیگر ماهیت و هویت میبخشد و آن را از برخی تحریفات نجات میدهد.
وی در ادامه گفت: مشکل امروزی جوامع اسلامی رهبری است وگرنه بسیاری از آنها سایر ارکان اسلامی را در اختیار دارند، نماز به پا میدارند، حج به جا آورده و حتی خود متولی برگزاری موسم حج میشوند و موارد دیگر را نیز به نظر رعایت میکنند اما به جهت نبود رهبری صالح، شاهد هستیم که ارکان دیگر هم به انحراف کشیده شده و مصالح و مطامع فردی در آن وارد شده و هیچگاه رضایت خدا و پیامبر(ص) از آنها نتیجه نمیشود.
آیتالله سعیدی با تأکید بر اینکه ما باید میان قرآن و عترت اهل بیت(ع) به عنوان الگوی درست رهبری جامعه اسلامی پیوندی مستحکم برقرار کنیم، گفت: قرآن و عترت باید در رأس هرم حکومت جامعه اسلامی و حکمرانی بر آن قرار گیرد و باید در زمینه زمامداری حکومت اسلامی رجعتی به وصیتنامه سیاسی پیامبر(ص) داشت.
رئیس دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی کل قوا افزود: امام راحل در برههای از زمان معاصر با وقوع انقلاب اسلامی این مهم را احیا کرد و ارتباط میان رهبری و قرآن که به فاصله زیاد چندین قرن آن را که در میان کتب حکمرانی اسلامی موجود بودند را بیرون کشید و وجهی اجرایی و عملیاتی به آن بخشید.
وی در ادامه گفت: ثمره این کار مهم آن بود که امروز در هر جای دنیا حتی در نقاطی که در آن اسلام مطرح نیست، فریاد دادخواهی و مقابله با حکام طاغوت برمیخیزد؛ یکی از منابع قابل رجوع برای اینکه بتوان از آن در مسیر دادخواهی استفاده کرد، قرآن، آموزههای قرآنی و سخن معصومین(ع) است که راه و طریقی روشن را پیش پای همه آزادیخواهان قرار میدهند.
آیتالله سعیدی در پایان با تشکر از تلاش مسئولان برگزاری این دوره از مسابقات گفت: این رویداد براساس منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری شکل گرفت و اتفاقاً خود معظمله از عبارت اعضای وابسته به جای بازنشسته استفاده کردند تا به این وسیله به قشری از نیروهای مسلح را که ارتباط کاری با آنها قطع شده است به واسطه انس با قرآن روحیه و انگیزهای مضاعف بخشیم هر چند که برنامههای متعددی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی برای این عزیزان تدارک دیده شده است اما به سبب حجم کارهای اجرایی شاید نتوان به همه آنها رسید با این حال در گام اول همان مسابقات قرآنی که معمولاً برای کارکنان پایور، کادر، فرماندهان و خانوادههای آنها برگزار میشود را توسعه داده و اینکه شاهد برگزاری این رقابت ویژه اعضای وابسته هستیم.
در پایان نیز از برگزیدگان این دوره از مسابقات به شرح زیر تجلیل به عمل آمد:
قرائت تحقیق
رتبه اول؛ سیدوحید حسینی از آجا
رتبه دوم؛ صمد محمدپور از سپاه پاسداران
رتبه سوم؛ علی عیاض از فراجا
قرائت ترتیل
رتبه اول؛ عباس متقی از فراجا
رتبه دوم؛ سیدعلی اصغر تقوی از فراجا
رتبه سوم؛ منصور کریمی از سپاه پاسداران
اذان
رتبه اول؛ جلال نوری پور از آجا
رتبه دو؛ تقی رحمانی از آجا
رتبه سوم؛ علی یوسفزاده از سپاه پاسداران
حفظ کل
رتبه اول؛ ادریس کاظمی از سپاه پاسداران
رتبه دوم؛ سیدمصطفی پیامبرپور از سپاه پاسداران
رتبه سوم؛ ذبیحالله شاهمرادی از آجا
حفظ 20 جزء
رتبه اول؛ هاشم گلستانی از سپاه پاسداران
رتبه دوم؛ روحالله آبیار از سپاه پاسداران
رتبه سوم؛ محمد خسروی از سپاه پاسداران
حفظ 10 جزء
رتبه اول؛ محمد شریفی از فراجا
رتبه دوم؛ تیمور آزادی از سپاه پاسداران
رتبه سوم؛ عباس رجبعلیان از فراجا
حفظ 5 جزء
رتبه اول؛ همایون زارعی از فراجا
رتبه دوم؛ حسین ناصری از آجا
رتبه سوم؛ ناجح مرادی از سپاه پاسداران
یادآور میشود، مسابقات قرآن کریم اعضای وابسته نیروهای مسلح به صورت دوسالانه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام