به گزارش خبرنگار ایرنا، مأموریت دولت چهاردهم از هفتم مردادماه ۱۴۰۳ کلید خورد و از همان شروع به کار این دولت، رییس جمهور و بسیاری از وزیران سفرهای استانی خود را با هدف توسعه و پیشرفت آغاز کردند.
استان پهناور فارس هم در طول این مدت یکی از مقاصد مهم وزیران جهت پیشبرد اهداف دولت چهاردهم بوده و هست به گونهای که در پنج روز گذشته میزبان وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان و وزیر نیرو بود.
«سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از وزرایی بود که روز پنجشنبه ۲ اسفند ۱۴۰۳ با هدف سفری دو روزه به استان فارس سفر کرد؛ شرکت در آیین پایانی نوزدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر یکی از برنامههای او در این سفر بود؛ همچنین افتتاح ۶پروژه فرهنگی و کتابخانه عمومی در شیراز، مرودشت، فسا، داراب و صدرا مهمترین رهاوردهایی سفر وزیر فرهنگ به فارس بودند که کام اهالی فرهنگ و ادب در این استان پهناور را شیرین کردند.
صالحی در این سفر دیدارهای بدون واسطه و صمیمانهای با هنرمندان و فرهنگوران مناطق مختلف داشت و تلاش کرد تا آنجا که ممکن است در جریان چالشها و مشکلات استان در عرصه فرهنگ و هنر قرار بگیرد؛ چالشهایی که حالا اهالی فارس به امید رفع آنها هستند.
احمد دنیا مالی وزیر ورزش و جوانان از دیگر وزرایی بود که روز پنجشنبه ۲ اسفندماه به استان فارس آمد تا مشکلات این استان را رصد و پیگیری کند؛ برنامه اصلی او یکی از مهمترین مطالبات اهالی فارس یعنی بازدید از سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز بود؛ ورزشگاهی که از سال ۱۳۷۴ ساخت آن به عنوان یکی از مهمترین نیازهای استان مطرح شد، کلنگ احداث آن سال ۱۳۷۶ در جنوب شهر شیراز و در منطقه ای به نام میانرود به زمین زده شد و با وجود اینکه در طول این سالها ۲ بار توسط دولتهای مختلف افتتاح شده هنوز هم از کمبود تجهیزات و نبود امکانات زیرساختی رنج میبرد.
بازدید وزیر ورزش و جوانان از این مجموعه قرار بود در شامگاه پنجشنبه انجام شود که به دلیل بارندگی این امر محقق نشد و به روز جمعه موکول شد؛ دنیامالی روز جمعه در حاشیه بازدید از سالن ۶ هزار نفره شهید سلیمانی و ورزشگاه ۵۰ هزار نفری پارس شیراز نوید واگذاری این ورزشگاه را به بخش خصوصی داد و در جمع خبرنگاران گفت: اختیار ۲ مجموعه بزرگ ورزشی شیراز را به حسینعلی امیری استاندار فارس دادهایم که طبق ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار شود.
از دیگر برنامههای وزیر ورزش شرکت در همایش پیادهروی شیراز بود؛ همایشی که در آن ۵۰۰ دوچرخه و یک هدیه هشت میلیارد ریالی به شرکت کنندگان اهدا شد؛ وزیر ورزش و جوانان در این پیادهروی بزرگ در کنار استاندار فارس مردم شیراز را همراهی کرد و در پایان این مراسم گفت: در سال ۱۴۰۳ افزون بر یک هزار و ۷۰۰ برنامه صبحگاهی و عصرگاهی با مشارکت حدود هفت میلیون نفر در سراسر کشور اجرا شده است.
او همچنین اعلام کرد: با مشارکت جوانان در ایام نوروزسال جدید، پویش "نه به تصادف "در سطح کشور اجرا خواهد شد چرا که در عید سال ۱۴۰۳ حدود یک هزار و ۷۵ مورد تصادف منجر به فوت گزارش شده است.
«عباس علی آبادی»، وزیر نیرو هم که به منظور افتتاح و بازدید از چندین طرح و پروژه صنعت آب و برق فارس راهی این استان شده بود شامگاه جمعه سوم اسفندماه وارد فرودگاه شهید دستغیب شیراز شد و در بدو ورودش به این کلانشهر به همراه استاندار فارس به زیارت حرم شاهچراغ (ع) رفت و در جمع خدام به گفت و گویی صمیمانه با آنها پرداخت.
او صبح شنبه چهارم اسفند ۱۴۰۳ددر برنامه بازدید و افتتاح پروژههای شیراز در محل شرکت برق منطقهای فارس شرکت کرد.
وزیر نیرو در آئین بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی پروژههای صنعت آب و برق استان فارس این قول را داد که تابستان پیش رو با مدیریت مصرف بهتری در مقایسه با تابستانهای گذشته پیش میرود.
او همچنین نوید انتقال و استفاده از شیرینسازی آب دریا برای فارس را داد و گفت: مطالعات این پروژه در دست اجراست.
در این سفر که به گفته متولیان صنعتی با هدف توسعه زیرساختهای آب و برق در استان فارس و تسریع در اجرای پروژههای حیاتی این حوزه انجام شده، ۱۸ هزار میلیارد تومان پروژه در صنعت آب و برق افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
در حقیقت ۵۱ پروژه در حوزه آب و برق در چهار شهرستان مورد بهرهبرداری قرار گرفت و ۶ پروژه هم در حوزه آب و برق کلنگزنی شد.
اگرچه افتتاح ایستگاه ۶۶ کیلومتر ولت دو مداره سیمکان دشت دال شیراز با اعتبار چهار هزار میلیارد ریال از مهمترین برنامههای سفر وزیر نیرو بود اما برنامههای این وزیر هم به شهر شیراز محدود نشد و او برای بازدید و افتتاح پروژههای آب و برق به شهرستانهای جهرم، فسا و داراب هم سفر کرد؛ سفرهایی که از دستاوردها و گشایش در حوزه آبرسانی و برقرسانی به مناطق محروم و روستاها نیز خالی نبود.
هرچند سفرهای استانی دولتمردان رهاوردهای قابل توجهی به دنبال دارد اما استان پهناور فارس هنوز هم با مشکلات عدیدهای در حوزههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و انرژی دست و پنجه نرم میکند و در چنین شرایطی آنچه بیش از هر چیز دیگری اهمیت دارد ارزیابی میزان تأثیرات این سفرها در حل این مشکلات است؛ بدون شک اهالی فارس انتظار دارند که بتوانند خروجی این دستاوردها را هر چه سریعتر در زندگی خود لمس کنند، اینکه این بهرهبرداریها و افتتاحها با حضور مسئولان ارشد کشور تا چه اندازه توانسته پاسخگوی نیازهای این استان باشد و آیا مشکلات و چالشهای کلان مطرح شده در این سفرها حل و فصل خواهد شد؟