شناسهٔ خبر: 71546712 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کرد

تفسیر تسنیم جریانی کم‌نظیر در نهضت تفسیری حوزه‌های علمیه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر نقش تأثیرگذار تفسیر تسنیم در نهضت علمی حوزه، آن را جریانی کم‌نظیر در چهار دهه اخیر دانست و گفت: اثر فاخر تسنیم حاصل ۴۰ سال تدریس و پژوهش است که اکنون در قالب ۸۰ جلد مکتوب در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قم، سید عباس صالحی امروز_ دوشنبه ششم اسفند_ در حاشیه برگزاری همایش تسنیم با اشاره به روند تکامل تفسیر تسنیم، آن را جریانی تأثیرگذار در نهضت تفسیری حوزه‌های علمیه دانست و اظهار کرد: این تفسیر از مدرسه سعادت در سال ۱۳۶۱ آغاز شد و پس از ۴۰ سال تدریس شفاهی اکنون در قالب ۸۰ جلد مکتوب در اختیار پژوهشگران قرار گرفته است.

وی با تأکید بر اینکه درس تفسیر آیت‌الله جوادی آملی نقشی کم‌نظیر در نهضت علمی حوزه در چهار دهه اخیر داشته، افزود: جلسات تفسیری ایشان برخلاف تفاسیر عمومی در سطح دروس خارج حوزه و با مخاطبان علمی و عمومی پیش رفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: این روند نه تنها یک تدریس علمی بلکه یک جریان سازی تفسیری نیز بود که تأثیر آن را امروز در حوزه قم مشاهده می‌کنیم.

وی همچنین به ارجاع آیت‌الله مصباح یزدی در سال ۱۳۹۱ به تفسیر آیت‌الله جوادی آملی اشاره کرد و گفت: جریان تفسیری قم در دوره‌های اخیر بدون شک مدیون درس‌های تفسیری آیت‌الله جوادی آملی بوده است.

صالحی با توجه به جایگاه روایات در تفسیر تسنیم تصریح کرد: در هر جلد این تفسیر حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ صفحه به روایات تفسیری اختصاص دارد که با ساختاری منظم و عنوان‌بندی شده ارائه شده است.

وی بیان داشت: آیت‌الله جوادی آملی در این تفسیر به حل تعارضات روایی پرداخته و روایات را در شش گروه مختلف دسته‌بندی کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: حدود ۸۰۰۰ روایت در این تفسیر مورد بررسی قرار گرفته و این میزان توجه، نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه ویژه روایات در روش تفسیری تسنیم است.

صالحی روش تفسیر قرآن به قرآن را یکی از ویژگی‌های برجسته تفسیر تسنیم برشمرد و بیان کرد: بی‌تردید علامه طباطبایی در تکامل این روش نقش اساسی داشته و آیت‌الله جوادی آملی این مسیر را گسترده‌تر کرده است.

وی ادامه داد: در تفسیر تسنیم لحن آیات با توجه به سایر آیات مرتبط معنا پیدا می‌کند و از این جهت ابتکارات این تفسیر در روش قرآن به قرآن کم‌نظیر است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش گفت: امیدواریم این محفل علمی زمینه‌ساز گام‌های بزرگ‌تر در حوزه تفسیر قرآن باشد.