شناسهٔ خبر: 71546686 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

همه چیز درباره جویدن آدامس

جویدن آدامس از زمان‌های قدیم رایج بوده است. یونانیان باستان از شیره درخت مصطکی برای جویدن استفاده می‌کردند. اما امروزه، آدامس به صورت مصنوعی تولید و برای فروش انبوه بسته‌بندی می‌شود.  

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

جویدن آدامس از زمان‌های قدیم رایج بوده است. یونانیان باستان از شیره درخت مصطکی برای جویدن استفاده می‌کردند. اما امروزه، آدامس به صورت مصنوعی تولید و برای فروش انبوه بسته‌بندی می‌شود.  

 

به‌گزارش‌انتخاب و به نقل از وب ام دی؛ اگر آدامس شما حاوی شکر باشد، ممکن است خطر پوسیدگی دندان‌های شما را افزایش دهد. باکتری‌های موجود در دهان شما، شکر و دیگر کربوهیدرات‌ها را تجزیه می‌کنند. این فرآیند می‌تواند باعث ساییدگی لایه مینای دندان شود که از دندان‌ها محافظت می‌کند.  

اما جویدن آدامس حاوی شکر به صورت گاه‌به‌گاه خطرات جدی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند، به‌ویژه اگر بهداشت دهانی خوبی داشته باشید.  

آدامس‌های بدون شکر کمتر از ۰.۵ گرم شکر در هر وعده دارند و از شیرین‌کننده‌های جایگزین استفاده می‌کنند. ممکن است روی بسته‌بندی آدامس‌های بدون شکر نام شیرین‌کننده‌هایی مانند موارد زیر ذکر شود  
آسه سولفام-K  
آسپارتام  
نئوتام  
ساخارین  
سوکرالوز  
اریتریتول  
ایزومالت  
مالتیتول  
مانیتول  
سوربیتول  
زایلیتول  

اگر آدامس شما از طعم‌دهنده‌هایی مانند اسید سیتریک استفاده کرده باشد، ممکن است به کاهش پلاک موجود در دهان شما کمک کند. اما اگر آدامس حاوی شکر نیز باشد، این اثر مثبت ممکن است بی‌اثر شود.  

جویدن آدامس باعث ترشح بیشتر بزاق در دهان می‌شود. این افزایش بزاق از پوسیدگی و ساییدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند، زیرا بزاق اثر ضربه‌گیر برای دندان‌ها دارد. همچنین بزاق، باکتری‌ها و اسیدهایی که روی دندان‌ها ایجاد می‌شوند را از بین می‌برد.  

فواید جویدن آدامس برای سلامتی  

مزایای جویدن آدامس فقط به دهان شما محدود نمی‌شود. افزایش بزاق می‌تواند به تعادل اسیدهای موجود در مری کمک کند و علائم رفلاکس اسید معده را کاهش دهد.  

بیماری رفلاکس معده به مری زمانی ایجاد می‌شود که اسید معده به داخل لوله‌ای که دهان را به معده وصل می‌کند مری برگردد.  
رفلاکس حلقی معدی نیز زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری و تا حلق بالا برود.  

جویدن آدامس همچنین ممکن است به بهبود خشکی دهان، حداقل در کوتاه‌مدت، کمک کند. اما مانند رفلاکس، این مورد نیز یک درمان کامل نیست.  

سایر فواید جویدن آدامس برای سلامتی  

سوزاندن کالری. شما ممکن است با جویدن آدامس، در هر ساعت حدود ۱۱ کالری بسوزانید. در بلندمدت، این مقدار قابل توجه خواهد بود.  
تقویت حافظه. جویدن آدامس باعث افزایش جریان خون به مغز می‌شود و ممکن است به تقویت حافظه کمک کند.  
مبارزه با خواب‌آلودگی. اگر احساس خستگی می‌کنید، جویدن آدامس می‌تواند هوشیاری شما را افزایش دهد.  
کاهش حالت تهوع. اگر احساس بیماری می‌کنید، افزایش بزاق ناشی از جویدن آدامس ممکن است حال شما را بهتر کند. این مورد به‌ویژه برای بیماری حرکتی و حالت تهوع صبحگاهی در دوران بارداری مفید است.  

چگونه آدامس مناسب را انتخاب کنیم  

به دنبال مهر تأییدیه انجمن دندان‌پزشکی آمریکا ADA بر روی بسته‌بندی آدامس باشید. این آدامس‌ها توسط گروهی از دانشمندان بررسی شده‌اند تا مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها تأیید شود.  

آدامس‌هایی که تأییدیه ADA را دارند بدون شکر هستند و خطر کمتری برای دندان‌های شما دارند. مطالعات نشان داده‌اند که این آدامس‌ها برای استفاده در هنگام داشتن پوسیدگی ایمن هستند و باعث بدتر شدن پوسیدگی نمی‌شوند.  

اما توجه داشته باشید که تأییدیه ADA به این معنا نیست که آدامس می‌تواند جایگزین مسواک زدن، نخ دندان و تمیز کردن حرفه‌ای دندان‌ها شود.  

اگر به دنبال جایگزینی برای جویدن هستید، گزانتان گام ممکن است گزینه خوبی باشد. این ماده یک پلی‌ساکارید میکروبی است که بافتی مشابه آدامس دارد.  

گزانتان گام یک افزودنی رایج غذایی است که برای بهبود بافت غذاها استفاده می‌شود. ممکن است بی‌مزه باشد، بنابراین اگر طعم خاصی را ترجیح می‌دهید، لیبل آن را بررسی کنید.  

مراقبت از دندان‌ها  

هنگام استفاده از آدامس حتماً به طور کامل و صحیح دندان‌های خود را تمیز کنید  
دو بار در روز مسواک بزنید  
هنگام مسواک زدن، همه قسمت‌های دندان‌های خود را از زوایای مختلف، با فشار ملایم تمیز کنید  
از نخ دندان استفاده کنید تا بتوانید فضاهای باریک و بین دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز کنید  

حتی کوچک‌ترین فضاها را نادیده نگیرید، زیرا باکتری‌ها در فضاهای کوچک که دسترسی به آن‌ها سخت‌تر است، بیشتر تجمع می‌کنند  
اگر استفاده از نخ دندان برای شما مشکل است، از واتر فلاس استفاده کنید  
از غذاهای سخت و چیزهایی مانند دانه‌ها که ممکن است در دندان‌ها گیر کنند، پرهیز کنید  
تمیزکاری‌های منظم دندان‌پزشکی را انجام دهید  

لینک کوتاه کپی لینک