شناسهٔ خبر: 71546481 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شکست صدر اعظم آلمان در انتخابات مهم پارلمانی

براساس تازه‌ترین نتایج شمارش آرای انتخابات پارلمانی آلمان اتحادیه محافظه کاران دو حزب CDU/CSU به رهبری فردریخ مرتس بوضوح در انتخابات پیروز شده است و احتمال فراوان فردریخ مرتس صدراعظم بعدی آلمان خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از وین، حزب آ. ف. د حزب راست افراطی آلمان با بیش از بیست درصد توانست حمایت خود را دو برابر کند و در جایگاه دوم قرار گیرد، بسیاری از تحلیگران آلمانی معتقدند که پیروزی چشمگیر حزب راست افراطی آ. اف. د حاصل ناکارآمدی دولت کنونی و سیاست‌های دولت‌های سابق بوده است. حزب چپ‌ها از برندگان انتخابات روز گذشته آلمان بود و موفق شدند با آرای بیش از هشت درصدی خود به پیروزی بزرگی برای این حزب دست پیدا کنند. سوسیال دموکرات‌ها در انتخابات فدرال آلمان با ۱۶.۴ درصد به بدترین نتیجه تاریخی خود دست یافتند.

اولاف شولتز صدراعظم کنونی آلمان از یک نتیجه تلخ و شکستی صحبت کرد که مسئولیت آن را نیز بر عهده دارد. در صورت مذاکرات ائتلافی بر سر دولت جدید، او به عنوان مذاکره کننده حضور نخواهد داشت.

حزب سوسیال دمکرات‌ها با ۱۶.۴ درصد و سبز‌های آلمان ۱۱.۶ که در دولت کنونی اتلافی آلمان حضور دارند با شکست سنگینی مواجه شدند. دو حزب سارا واگن گنخت BSW و حزب لیبرال FDP هم از ورود به مجلس بازماندند.

پس از انتخابات آلمان، کاجا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ابراز امیدواری کرد که دولت این کشور سریعا تشکیل شود. کالاس پیش از نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: او امیدوار است که "در اسرع وقت" یک دولت جدید تشکیل شود. او افزود: «تصمیم‌ها باید در سطح اروپا پیش بروند، این امر مستلزم همکاری آلمان است».

کالاس گفت: انتظار "همکاری نزدیک" با دولت جدید فدرال را دارد.

انتظار می‌رود نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه عمدتاً بر سیاست اوکراین متمرکز باشد. موضوعات دیگر شامل درگیری در جمهوری دموکراتیک کنگو و دولت جدید در سوریه است.

اقتصاددانان و انجمن‌ها خواستار تشکیل سریع دولت و اصلاحات اقتصادی پس از انتخابات فدرال هستند. مونیکا شنیتزر، رنستیتو تحقیقات اقتصادی آلمان به خبرگزاری رویترز گفت: اولویت اصلی باید تشکیل سریع یک دولت باشد تا بتواند نقش رهبری را در اروپا به عهده بگیرد. مارسل فراتزشر، رییس انجمن صنایع آلمان از شرکای احتمالی در دولت ائتلافی آلمان CDU/CSU و SPD خواست که به اختلافات خود پایان دهند و روی توافقنامه ائتلاف کار کنند. رئیس انستیتو تحقیقات اقتصادی آلمان تاکید کرد: در دنیای بحران‌های رو به افزایش، آلمان باید بالاخره از فلج سیاسی و اقتصادی خارج شود.