شناسهٔ خبر: 71546479 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

حجت‌الاسلام مقیمی حاجی: ۶۰۳ پایان‌نامه درباره تفسیر تسنیم نگاشته شده است

معاون پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: ۶۰۳ پایان‌نامه درباره تفسیر تسنیم نوشته شده است که نشان از جایگاه علمی این تفسیر است و ده‌ها مقاله هم در معرفی آن نگارش شده است.

صاحب‌خبر -

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالفضل مقیمی حاجی؛ معاون پژوهش حوزه علمیه، ششم اسفندماه در همایش بین‌المللی بزرگداشت تفسیر تسنیم در مدرسه عالی دارالشفای قم به سیر شکل‌گیری دبیرخانه این همایش پرداخت و گفت: شورای سیاستگذاری همایش با ریاست مدیر حوزه شکل گرفت و احکام اعضا صادر و کتابی در معرفی این تفسیر تولید و به زبان‌های دیگر ترجمه شد همچنین فیلم کوتاهی که روایت ۴۰ سال تدریس تفسیر تسنیم را در خود دارد تولید شده است.

وی افزود: ۷۰ نشست علمی در این چند ماه در استان‌های مختلف و مراکز علمی پیرامون این تفسیر برپا و برخی ابعاد آن معرفی شده است؛ با ۲۴ رایزن فرهنگی هم هماهنگی صورت گرفت تا تفسیر معرفی شود.

مقیمی حاجی با بیان اینکه بانک اطلاعات تفسیر از جمله اقدامات صورت گرفته است، اظهار کرد: مصاحبه‌هایی با شاگردان استاد هم انجام شده است که به مرور استفاده خواهد شد؛ ۶۰۳ پایان‌نامه در مورد این تفسیر نوشته شده است که نشان از جایگاه علمی این تفسیر است وده‌ها مقاله هم در معرفی آن نگارش شده است.

معاون پژوهش حوزه علمیه بیان کرد: در سال آینده گروه‌های علمی مختلف پیرامون این تفسیر ایجاد خواهد شد تا ابعاد علمی آن بیشتر مورد واکاوی قرار گیرد و همایش‌های مختلفی در ابعاد گوناگون برگزار خواهد ‌شد.

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین مدبر اسلامی از اعضای گروه تحقیق و تالیف تفسیر تسنیم به ارائه گزارشی در این باره پرداخت و گفت: در بیش از سه دهه یعنی از سال ۱۳۷۱ تا سال جاری در تدوین این تفسیر چند نکته شایان گفتن وجود دارد؛ چون تفسیر تسنیم تفسیری برآمده از دروس استاد است لذا گروه ۱۲ نفره به تقریر و تحقیق و تنظیم و تصحیح دروس پرداختند.

وی افزود: بعد از القای درس توسط استاد و تحقیق و تنظیم همه مجلدات ۸۰ گانه از ابتدا تا انتها توسط استاد بازنگری شد و معظم له در این بازنگری تقریرشده‌ها را بازنگری و بر آن افزودند. محققان محضر تسنیم همگی از شاگردان خود استاد مفسر بوده‌اند که عشق آنان به معارف نورانی قرآن و دلدادگی نسبت به استاد مفسر آنان را ۳۴ سال پای این کار نگاه داشت.

وی با بیان اینکه دلدادگی نسبت به استاد انگیزه مهمی برای محققان بود و ایشان مصداق این آیه شریفه است که سیجعل لهم الرحمان ودا؛ این ود و محبت دوستان را خستگی‌ستیز کرد، ادامه داد: فعالیت محققان ذیل مؤسسه اسراء آغاز شد که امروز در قالب بنیاد بین‌المللی اسراء تحت مدیریت حجت‌الاسلام مرتضی جوادی آملی فعالیت دارد.

وی بیان کرد: نکته دیگر این که محققان تفسیر سطوح متفاوتی داشتند که برخی خودشان مجتهد و صاحب تفسیر بودند و از طرفی دامنه همکاری دوستان هم متفاوت بود و برخی از جلد اول تا ۸۰ در خدمت این تفسیر بوده‌اند.

مدبر اسلامی با بیان اینکه آقای واعظی محمدی طولانی‌ترین و کیفی‌ترین همکاری با تسنیم را داشت و ۷۰ جلد را تنظیم نهایی کرد، گفت: جمع زیادی از محققان بیش از سه دهه در خدمت این تفسیر بودند و در عین حال این کار کارستان و اثر ماندگار محصول توفیقات ربانی آیت‌الله جوادی آملی است و به تعبیر شاعر: این همه آوازه‌ها از شه بود/ گرچه از حلقوم عبدالله بود.