شناسهٔ خبر: 71545055 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایبنا | لینک خبر

از سوی انتشارات معین؛

«هرچه یادا یاد» اثر جدیدکاووس حسن‌لی به زیور طبع آراسته شد

فارس- کتاب «هرچه یادا یاد» اثر جدید کاووس حسن‌لی، از سوی انتشارات معین، منتشر شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، در این کتاب که با همه کتاب‌هایی که تاکنون از دکتر حسن‌لی منتشر شده، متفاوت است؛ خواننده با ۱۰۵ پاره‌روایت روبه‌رو می‌شود. پاره‌روایت‌هایی که دست خواننده را می‌گیرد، او را از سخت‌ترین شرایط زندگی در روستاهای «قنات‌نو» و «بن‌گشت» (در شهرستان کنونی خرم‌بید)، در شش دهه پیش، عبور می‌دهد و آرام‌آرام به جاهای مختلف دنیا می‌برد.

خواننده این کتاب با کودکی همراه می‌شود که در شرایط بسیار سخت، در برف و کولاک و طوفان، در کنار درندگان خطرناک آرام آرام می‌بالد و سال به سال تغییر می‌کند تا بالاخره به نویسنده‌ای فعال و چهره‌ای شاخص تبدیل می‌شود که می‌تواند در سطح ملی و بین‌المللی تأثیرگذار باشد.

«هرچه یادا یاد» اثر جدیدکاووس  حسن‌لی به زیور طبع آراسته شد

در کتاب یادا یاد، خواننده با بسیاری از آداب و رسوم گذشته و فرهنگ عامه مناطقی که راوی در آن حضور داشته، در قالب روایت‌ها و داستانک‌هایی شیرین آشنا می‌شود؛ مانند مراسم «کاسه گلون»، «شیرواره (دون)»، «آش پشت پا»، «رنگ‌رزی»، «مس‌گری»، «خرمن‌کوبی با الاغ»، «جناق شکستن و شرط بستن»، «ختنه سوران»، «شامورتی بازی» و بسیاری دیگر. این آشنایی تنها به مناطقی از فارس محدود نمی‌شود، بلکه به مناطق دیگر کشور و نیز کشورهای دیگر هم گسترش پیدا می‌کند؛ مانند مراسم «اهل هوا» در بندرلنگه، مراسم «صوفیان قادری» در مهاباد، مراسم «مرده‌سوزی هندوها، معابد سیکها و جین‌ها» در هندوستان و آشنایی با فرهنگ اجتماعی مردم ترکیه، ارمنستان، تاجیکستان، فرانسه، قزاقستان، تونس آذربایجان، استرالیا و….

کاووس حسن‌لی (زاده خرداد ۱۳۴۱)، استادتمام زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شیراز، از پژوهشگران پرکاری است که در حوزه‌های گوناگون قلم زده و آثار ماندگاری به جا نهاده است؛ از او بیش‌از سی‌کتاب دیگر همچون راهنمای موضوعی حافظ‌پژوهی، فرهنگ سعدی‌پژوهی، گونه‌های نوآوری در شعر معاصر، کارنام تحلیلی خیام‌پژوهی، کارنامه توصیفی نیماپژوهی، بیدل و انشای تحیر و بیدل و افسون حیرت منتشر شده است. وی در زمینه مدیریت در عرصه‌ی آموزش و فرهنگ نیز دارای سابقه‌ای موفق است که کارنامه‌ی فعالیت‌های اجرایی او، گواه این مدعاست.

به گزارش ایبنا؛ کتاب نام‌برده با ۶۱۸ صفحه، در قطع رقعی (شومیز) به‌همت انتشارات معین در زمستان ۱۴۰۳ منتشر شده است و مطالعه آن به همه علاقه‌مندان به فرهنگ و ادبیات ایران، توصیه می‌شود.