به گزارش ایرنا مجید منادی در آیین نکوداشت ۹۰ سالگی خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان در محل این خبرگزاری با قدردانی از خبرنگاران این مجموعه، استمرار فعالیت خبری در مدت زمان نزدیک به یک قرن را نشانه قدمت کار رسانه در کشور دانست.
وی با اشاره به تغییرات و تحولات حوزه رسانه با پیشرفت تکنولوژی و فضای مجازی بیان کرد: روزنامههایی با قدمت زیاد در کشور وجود دارد اما با توجه به تحولی ایجاد شده در حوزه رسانه طی چند دهه گذشته، میتوان گفت در صحنه رسانهای امروز دیگر روزنامهها مرجعیت رسانهای را ندارند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به ابعاد مختلف اثرگذاری خبرگزاری ایرنا توضیح داد: ایرنا از جمله خبرگزاریهایی به شمار میرود که مخاطب از آن انتظار اطمینان، اتقان، انتشار خبر دقیق و قابل اتکار را دارد که به لطف خدا تاکنون نیز این اتقان و اطمینان را برای مخاطب حفظ کرده است.
وی ورود خبرگزاری ایرنا به حوزه چند رسانهای را اتفاقی بسیار مهم و ضروری خواند که موجب شده این رسانه در حال حاضر به عنوان رسانهای اثرگذار در میدان ظاهر شود.
منادی با اشاره به اینکه ایرنا به نوعی حلقه وصل مردم و مسئولان با یکدیگر است گفت: مردم از این خبر گزاری انتظار دارند تا تریبون مطالباتشان باشد از سوی دیگر مدیران دستگاههای دولتی نیز این خبرگزاری را خبرگزاری دولت میدانند به همین دلیل انتظارات از ایرنا زیاد است.
وی بیان کرد: این خبرگزاری نشان داده با دوری از حب و بغض توانسته صدای مردم را به گوش مسئولان برساند و اینکه خدمات دولت را به مردم ارایه دهد.
معاون امور فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز اظهار کرد: خبرگزاری ایرنا نشان داده که ۹۰ دهه فعالیتش همراه با اصالت و صداقت در اخبار بوده است و به عنوان رسانهای که قبل از صدا و سیما نیز فعالیت خود را آغاز کرده قدمت زیادی دارد.
مهرانگیز بحیرایی بیان کرد: قطعا فعالیت این خبرگزاری در شناخت ایران در جهان موثر بوده و هست که امیدواریم این فعالیت همچنان تداوم داشته باشد و استمرار یابد.
به گزارش ایرنا اولین خبرگزاری ایران در سال ۱۳۱۳ هجری شمسی تحت عنوان آژانس پارس تاسیس شد و با پیروزی انقلاب اسلامی به خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) تغییر نام یافت.
در طول هشت سال دفاع مقدس ۱۲ تن از خبرنگاران و عکاسان ایرنا به مقام والای شهادت و اسارت رسیدند.
قافله شهیدان ایرنا، حتی پس از سالهای دفاع مقدس نیز متوقف نشد. شهادت «سپهدار ساجدی رییسی» خبرنگار و «سید مهدی میرافضلی» عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی در پانزدهم آذرماه سال ۱۳۸۴ بر اثر سانحه سقوط هواپیمای سی - ۱۳۰ ارتش جمهوری اسلامی ایران به مقصد منطقه برگزاری رزمایش عاشقان ولایت نشانگر حرکت روان این قافله بوده و است.
هفدهم مرداد سال ۱۳۷۷ سالروز شهادت خبرنگاری است که به چهره درخشان فعالیت های خبری ایرنا و جامعه خبرنگاری تبدیل شد. در این تاریخ «محمود صارمی» مسوول دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در مزارشریف افغانستان به دست گروه طالبان به شهادت رسید؛ این در حالی بود که صارمی تا آخرین لحظه زندگی خود نیز از انجام وظایف و مسوولیت خبررسانی غافل نشد و به این ترتیب سالروز این رخداد در تقویم ملی ایران روز خبرنگار نامیده و در شناسنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی به نقطه ای درخشان تبدیل شد.