شناسهٔ خبر: 71542435 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

سرلشکر باقری: با سپردن امور به مردم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح با تأکید بر اینکه «نگاه ما باید به داخل کشور باشد»، گفت: «اگر اقتصاد را می‌خواهیم حل کنیم با مراجعه به بخش خصوصی و مردم می‌توانیم این اقدام را انجام دهیم. در فرهنگ و اجتماع نیز با سپردن امور به مردمان این حوزه‌ها می‌توانیم مشکلات را حل کنیم.»

صاحب‌خبر -

سرلشکر محمد باقری، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، در همایش ملی بسیج مردم و منابع ملی در دفاع مقدس با گرامیداشت یاد شهیدان مقاومت به ویژه سیدحسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین، اظهار کرد: مبانی شکل‌دهنده قدرت ملی کشور‌ها متنوع است و دیدگاه‌های گوناگونی درباره عوامل آن وجود دارد. قابلیت‌های سرزمینی و موقعیت‌ها و قدرت اجتماعی و فرهنگی عواملی هستند که قدرت کشور‌ها را شکل می‌دهند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: هر کشور که قدرت بیشتر دارد به طور طبیعی تهدیدات از او دور می‌شود و فرصت‌های بیشتری در اختیارش قرار می‌گیرد. عامل مردم و توان حکومت‌ها هم برای بسیج منابع و انسجام ملی جزو منابع اصلی شکل‌دهنده قدرت ملت‌ها و دورسازی تهدید و برقراری آرامش در کشور و در سایه آن اجرای تمام برنامه‌های ملی شکل می‌گیرد.

سرلشکر باقری تاکید کرد: اگر این تهدیدات دور و خنثی نشده باشد هیچ فعالیتی شکل نخواهد گرفت. این امر مستلزم همان مسیر قدرت‌یابی و استحکام منابع قدرت ملی است که نقش مردم در آن اساسی است.

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح ادامه داد: انقلاب اسلامی بر مبنای نظریه امام راحل یک انقلاب مردم‌بنیان و مردم‌محور بود. امام راحل نظریه اتکا به مردم را محور اقدامات انقلاب قرار داد. باوجود اینکه گروه‌های مسلح در سال‌های پیش از انقلاب اقدامات متعددی انجام می‌دادند که اثرات اندکی داشت و سازمان جهنمی ساواک هم با آنان مقابله شدید می‌کرد، امام راحل مردم را در هیئات مذهبی و نظایر آن، جامعه را برای انقلاب آماده کردند.

وی یادآور شد: در انقلاب‌هایی مانند شوروی و فرانسه حداکثر ۲۰ درصد مردم به میدان آمدند، اما در انقلاب اسلامی بین ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم به میدان آمدند و در مقابل رژیم پهلوی تا دندان مسلح ایستادند. تمام پشتیبانی امنیتی آمریکا و استکبار از رژیم پهلوی با اقدام ملت ایران دور خورد و انقلاب اسلامی پیروز شد.

سرلشکر باقری افزود: بعد از انقلاب که توطئه‌هایی علیه کشور انجام شد و انواع و اقسام توطئه‌ها علیه کشور از سوی آمریکا و اذنابش شکل گرفت امام راحل تشخیص دادند راه مقابله با آن ایجاد بسیج است که یک سال قبل از آغاز تجاوز رژیم بعث به کشور است. این نشان‌دهنده دوراندیشی و آینده‌نگری امام راحل است.

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح با تاکید بر اینکه اگر مردم به میدان نمی‌آمدند دفاع مقدس به نتیجه نمی‌رسید، اظهار کرد: چه اتفاقی افتاد که عملیات پیروز و متعددی در طول جنگ رخ داد و ادامه پیدا کرد و این در حالی بود که پول کشور‌های مرتجع جنوب خلیج‌فارس در اختیار صدام بود و تجهیزات بسیار از کشور‌های غرب دریافت می‌کرد و حمایت آنان را داشت، اما در نهایت آنان مقابل ایران شکست خوردند.

وی تاکید کرد: حاکمیت ملی و امنیت ملی ما در پایان جنگ قابل‌قیاس با سال ۵۸ نبود و به شدت ارتقا و افزایش پیدا کرد و تثبیت یافت.

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح با اشاره به وضعیت تجهیزات اندک سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی در ابتدای جنگ، اظهار کرد: بیش از نیمی از شهدا، مجروحان و جانبازان ما از مردم و بسیجیان هستند و هیچ ضرورتی نداشته است به میدان بیایند و می‌توانستند بگویند این وظیفه نیرو‌های مسلح است که از کشور در دوران جنگ دفاع کنند؛ همچون بسیاری کشور‌ها که این‌چنین است، اما در ایران چنین نشد.

سرلشکر باقری یادآور شد: یگان‌هایی که در مدتی اندک آموزش دیدند، علیه ارتش کاملا آموزش‌دیده بعثی عملیات کردند و به پیروزی رسیدند. در دوران جنگ فرماندهان بسیجی و از مردم بودند و داوطلبانه کار می‌کردند و حقوق دریافت نمی‌کردند. اینان از فرماندهان لشکر‌های ما بودند، در مخابرات، تخریب، ادوات، توپخانه و اطلاعات و نظایر آن چهره‌هایی بسیجی مسئول امور بودند.

وی با یادآوری اقدامات پزشکان متخصص که داوطلبانه در بیمارستان‌های صحرایی دوران جنگ خدمات پزشکی ارائه دادند، گفت: این اقدام در نهضت قطعه‌سازی برای صنایع دفاعی هم جلوه دیگری پیدا کرد. مردم انواع و اقسام اقدامات حمایتی را از رزمندگان جنگ انجام می‌دادند. مردم در کمک به خرید ادوات ترابری نیز در دوران جنگ بسیار به لشکر‌ها کمک می‌کردند که حجم این اقلام از نهایت آنچه دولت و وزارت دفاع می‌توانستند کمک و هزینه کنند قابل‌قیاس نبود.

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح افزود: نه جناح‌بندی و نه برتری‌جویی در جبهه وجود داشت. همه می‌آمدند و کار دفاع را پیش می‌بردند. اگر پهپادی شکل گرفت که امروز به اینجا رسیده‌ایم حاصل اقدامات دانشجویان بود. در همین دوره که ملت در برابر دفاع مقابل بعثی‌ها بودند منافقین ۱۷ هزار نفر را در کشور ما ترور کردند. همین منافقینی که اکنون در فرانسه منافق یا در آلمان هستند و همان منافقینی که آمریکا آنان را از لیست سازمان‌های تروریستی خارج کرده است. در همین شرایط امام راحل دستور تشکیل اطلاعات مردمی را اعلام کردند تا جلوی اقدامات منافقین گرفته شود که موفق هم بود.

سرلشکر باقری تصریح کرد: وقتی مردم احساس کنند کشور برای خودشان است و برای کشورشان عمل کنند، بسیار متفاوت است با اینکه مردم به انجام امور خود مشغول باشند و وظیفه دفاع از کشور را به نیرو‌های مسلح بسپارند؛ این شیوه حضور مردم در جریان دفاع از کشور الگویی است که در دوران جنگ انجام شد و موفق بود.

وی با اشاره به پیشرفت بسیج در کشور، تاکید کرد: ممکن است برخی از هموطنان عزیز ما بگویند نمی‌خواهیم عنوان و لباس خاصی را داشته باشیم، اما به پیشبرد امور در کشور کمک کنند، همچنانکه در دوران جنگ نیز چنین امری تجربه شد.

رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح تاکید کرد: امروز هم کشور با همه پیشرفت‌هایی که شده است مشکلاتی هم دارد و الگوی رفع آنان همان حضور مردم است. من تخصص در حوزه کار خود دارم، اما به نظرم می‌رسد اگر اقتصاد را می‌خواهیم حل کنیم با مراجعه به بخش خصوصی و مردم می‌توانیم این اقدام را انجام دهیم. در فرهنگ و اجتماع نیز با سپردن امور به مردمان این حوزه‌ها می‌توانیم مشکلات را حل کنیم. نگاه ما باید به داخل کشور باشد و بدانیم که جبهه حق یار بسیار ندارد و کارش نیز سخت است.

برچسب‌ها: