به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد نوذری روز در جلسه شورای زکات شهرستان اظهار کرد: علاوه بر پرداخت زکات امسال ۷۵۰ میلیارد ریال به صورت بلاعوض به پنج هزار و ۵۰۰ خانوار تحت پوشش این نهاد پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: در بخش تسهیلات اشتغالزایی نیز کمیته امداد با پرداخت ۵۳۰ فقره تسهیلات اشتغالزایی به ارزش ۷۰۰ میلیارد ریال رتبه برتر شهرستان را داشته است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) مهاباد بیان کرد: همچنین در بخش ودیعه مسکن نیز ۱۳۴ فقره تسهیلات کم بهره به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال به مستاجران پرداخت شده است.
امام جمعه مهاباد هم در این جلسه بر اهمیت پرداخت زکات در شرایط فعلی جامعه تاکید کرد و گفت: طبق گفتههای پروردگار هیچ مالی با بخشش و پرداخت زکات کم نشده و جای آن چندین برابر پر خواهد شد.
ماموستا عبدالاسلام امامی بیان کرد: پرداخت زکات از واجبات الهی بوده و در شرایط فعلی جامعه که بخش عمده مردم تحت فشار اقتصادی هستند، می تواند گره گشای برخی از نیازهای مردم باشد.
ماموستا امامی از نحوه پرداختن رسانهها به موضوع زکات انتقاد کرد و گفت: حوزه تبلیغات در این باره ضعیف کار کرده و نیاز است بیشتر به اهمیت مقوله زکات پرداخت.
فرماندار ویژه مهاباد هم در این جلسه گفت: زکات جایگاه ویژه ای در دین اسلام داشته و انجام آن برکات زیادی برای جامعه در پی خواهد داشت.
محمدصادق امیرعشایری با بیان اینکه فقر مادر تمام بذهکاریهای اجتماعی است، بیان کرد: با پرداخت زکات ضمن کاهش آسیب های اجتماعی و فاصله طبقاتی، روحیه دوستی، صمیمیت و همبستگی افزایش خواهد داد.
وی بر اجرای کامل مصوبات جلسه شورای زکات تاکید کرد و یادآور شد: مهمترین گام در ترویج و اشاعه فریضه زکات در جامعه امر فرهنگسازی است که باید مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
در پایان این مراسم ۱۰ سری جهیزیه با هدف ترویج امر ازدواج و کمک به خانوادههای کمبضاعت به نوعروسان نیازمند تحت پوشش این نهاد در مهاباد اهدا شد.
به گزارش ایرنا، مهاباد دارای ۲۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۹۲ روستای دارای سکنه است.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاکی آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت وجود دارد که موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم هم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق میگیرد.