عارف عباسی در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: در بازارهای سیار هنر، طیف متنوعی از محصولات عرضه میشود، صنایعدستی، فرهنگی و هنری که نه تنها نمادی از هنر و فرهنگ محلی هستند بلکه با هدف کمک به ایجاد اشتغال به عنوان منبع درآمدی پایدار برای هنرمندان و تولیدکنندگان محلی عمل میکنند. صدور مجوز برای فعالیت هنرمندان در این بازارها نیز از طریق سامانه bazar.mashhad.ir انجام میشود.
وی با اشاره به این نکته که متولی اصلی ایجاد و مدیریت بازارهای سیار هنرمندان در مشهد سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی است، اضافه کرد: این سازمان با راهاندازی بازار هنرمندان هفت تیر که به صورت هفتگی در روزهای پنجشنبه برگزار میشود، گامی موثر در حمایت از صنایع دستی و تولیدات خانگی برداشته است، همچنین حدود ۴۰ بازارچه موقت و نمایشگاهی در نقاط مختلف شهر ایجاد شده که به ترویج فرهنگ مصرف محصولات داخلی و حمایت از کارآفرینان محلی کمک شایانی کردهاند.
عباسی ادامه داد: این بازارها از طریق حذف واسطهها و تسهیل دسترسی شهروندان به کالاهای تولیدی، توانستهاند نقش مهمی در توسعه اقتصاد محلی ایفا کنند. نتایج حاصل از برگزاری این بازارها نشاندهنده موفقیت نسبی در دستیابی به اهداف تعیین شده است که رضایت عمومی شهروندان و هنرمندان را به همراه داشته است. بازار هنرمندان هفت تیر به عنوان یکی از فعالترین بازارهای سیار در مشهد در حال حاضر با حضور حدود ۸۰ هنرمند غرفهدار فعال به طور منظم در حال برگزاری است. این غرفهداران شامل هنرمندان محلی و تولیدکنندگان صنایعدستی هستند که از طریق ثبت نام در سامانه مربوطه مجوز فعالیت دریافت کردهاند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی مشهد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار هنرمندان هفت تیر به صورت هفتگی در روزهای پنجشنبه از ساعت ۱۷ تا ۲۲ برگزار میشود. علاوه بر این بازارهای موقت صنایعدستی و مشاغل خانگی نیز در نقاط مختلف مشهد از جمله بلوار سیدرضی و الهیه به صورت دورهای برگزار شدهاند. این بازارها نیز با اهداف اصلی شامل حمایت از تولیدات داخلی، تقویت مشاغل خرد و خانگی و ایجاد فرصتهای درآمدی برای بانوان کارآفرین و سرپرست خانوار راهاندازی شدهاند.
عباسی افزود: در این بازارها طیف متنوعی از محصولات صنایعدستی و مشاغل خانگی عرضه میشود. این کالاها شامل منسوجات چرمی ظروف سفالی هنرهای تجسمی مکرومه بافی نقاشی روی سفال سبد بافی گلیم بافی و سایر صنایع دستی مرتبط هستند. این محصولات نه تنها نمادی از هنر و فرهنگ محلی هستند بلکه با هدف کمک به ایجاد اشتغال به عنوان منبع درآمدی پایدار برای تولیدکنندگان محلی عمل میکنند.
وجود سامانه صدور مجوز به ایجاد شفافیت و عدالت کمک میکند
وی با اشاره به اینکه صدور مجوز برای فعالیت در بازارهای سیار هنرمندان از طریق سامانه bazar.mashhad.ir انجام میشود، تاکید کرد: در این فرایند ارائه مدارک معتبر هنری مرتبط با کالاهای عرضه شده الزامی است. این مدارک شامل گواهیهای معتبر هنری مجوزهای تولیدی و سایر اسناد مرتبط با فعالیت هنری متقاضیان است. این سیستم به شفافیت و عدالت در انتخاب بهرهبرداران این بازرها کمک میکند.
مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی مشهد، عنوان کرد: برای ایام نوروز روند پیش فروش و صدور مجوز برای متقاضیان به صورت نظاممند و از طریق سامانه صدور مجوز بازارهای سیار سازمان انجام میشود. پس از اطلاعرسانی در سایت مربوطه متقاضیان میتوانند درخواست خود را ثبت کرده و پس از بررسی مدارک مجوز فعالیت دریافت کنند. این روش به مدیریت بهتر ظرفیت بازارها و افزایش رضایت شهروندان کمک میکند.
عباسی در خصوص چگونگی روند گسترش و ایجاد بازارهای سیار، گفت: بدون شک توسعه و ایجاد بازارهای جدید در دستور کار سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآوردههای کشاورزی قرار دارد. با توجه به رویکرد مدیریت شهری، برنامهریزی برای راهاندازی بازارهای جدید با محوریت شهرداری و مشارکت نهادهای مرتبط در حال اجراست. این اقدامات به منظور گسترش فضاهای فروش و حمایت از هنرمندان و کارآفرینان محلی انجام میشود.
انتهای پیام