شناسهٔ خبر: 71540150 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی دانشگاه امیرکبیر افتتاح شد

مرکز نوآوری معدن و صنایع معدنی دانشگاه امیرکبیر با حضور سردار عابد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و علیرضا رهایی رئیس این دانشگاه و سیدرضا شاهچراغی مدیر عامل هلدینگ تخصصی صنعت و معدن قرارگاه خاتم افتتاح شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هدف از راه اندازی این مرکز با وسعت ۱۶۰ متر که توسط بخش خصوصی و با حمایت مادی قرارگاه خاتم الانبیا در محل دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر احداث شده است، تقویت همکاری علمی و تحقیقاتی با سازمان‌های فعال در حوزه معدن است.

توسعه همکاری‌های علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با مجموعه‌های دفاعی در حوزه هوش مصنوعی

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به سابقه همکاری این دانشگاه با سایر نهاد‌های صنعتی و دفاعی کشور گفت: برای هیاتی از معاونت مهندسی وزارت دفاع برنامه‌ای در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در حوزه‌های فنی و مهندسی برگزار کردیم و در روز چهارشنبه هفته جاری نیز مجموعه دیگری از ستاد کل نیرو‌های مسلح به این دانشگاه می‌آیند که در زمینه موافقت نامه‌ای که در حوزه هوش مصنوعی داریم ارزیابی در زمینه پروژه‌هایی که ارایه شده و کار‌های انجام شده صورت می‌گیرد.

دکتر علیرضا رهایی با اشاره به روز مهندسی گفت: مهندسان در کشور منشا خدمات موثری هستند و بسیاری از خدمات و پیشرفت هابی که در کشور ایجاد می‌شود حاصل کار جامعه مهندسی کشور است.

وی قرارگاه خاتم الانبیا را یکی از پدیده‌های نادر کشور و دنیا دانست و گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، تحولات بزرگی را در صحنه‌های مختلف صنعتی ایجاد شد؛ از این رو ایجاد این نهاد یک پدیده نادر است. در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی با کمبود‌هایی مواجه بودیم، شروع خدمت رسانی به خیلی از بخش‌ها و روستا‌ها از جهاد سازندگی بود و بعد از آن با تشکیل قرارگاه خاتم الانبیا مجموعه‌ای بزرگی در کشور شکل گرفت که با سازماندهی گسترده، منشا تحولات در خیلی از ارکان کشور و بخش‌های عمرانی و صنعتی شد.

رهایی ایجاد این نهاد را برای کشور فرصت مغتنمی برشمرد و ادامه داد: امروز در دانشگاه میزبان مدیران ارشد قرارگاه خاتم الانبیا هستیم و فرصت خوبی برای ما است. این دانشگاه بیش از ۷۰ سال سابقه تحقیقاتی و آموزشی دارد و بیش از ۱۵ هزار دانشجو در این دانشگاه در رشته‌های مختلف فنی و مهندسی مشغول به تحصیل هستند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه این دانشگاه دارای ۱۸ دانشکده است، اظهار کرد: از این تعداد ۱۵ دانشکده همه رشته‌های حوزه فنی و مهندسی را پوشش می‌دهد و سه دانشکده دیگر در حوزه‌های علوم، فیزیک و ریاضی و مدیریت فعال هستند.

رهایی خاطر نشان کرد: در کنار این دانشکده ها، ۲۴ پژوهشکده در زمینه‌های مختلف تحقیقاتی مرتبط با فنی و مهندسی فعال هستند و در مسیر‌های مورد نیاز کشور است در این دانشگاه حرکت‌های مهمی در حال انجام است.

رهایی با اشاره به بازدید هیاتی از این معاونت مهندسی وزارت دفاع از این دانشگاه خاطر نشان کرد: برای این هیات برنامه‌ای در زمینه کاربرد هوش مصنوعی در حوزه‌های فنی و مهندسی برگزار کردیم و در روز چهارشنبه نیز مجموعه دیگری از ستاد کل نیرو‌های مسلح به این دانشگاه می‌آیند که در زمینه موافقت نامه‌ای که در حوزه هوش مصنوعی داریم ارزیابی در زمینه پروژه‌هایی که ارایه شده و کار‌های انجام شده صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: تقریبا هر هفته تعدادی نشست با صنایع و مجموعه‌های مختلف و به ویژه حوزه دفاعی داریم و در حوزه‌های همکاری‌های مشترکی که داریم بحث و تبادل نظر می‌شود.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: پیرو همکاری هابی که در گذشته با قرارگاه خاتم الانبیا داشتیم این همکاری ادامه دارد و جا دارد از مرحوم سردار قاسمی یادی کنم که در زمانی که در فرماندهی قرارگاه بود، خاطرم هست که در این ساختمان اولین بار حضور یافت و در آن زمان ۱۳ موافقت نامه امضا کرد.

وی با بیان اینکه همکاری این دانشگاه‌ها با مجموعه‌های مختلف مسبوق به سابقه بوده است، گفت: در پیش نویس تفاهم نامه مشترک با قرارگاه خاتم الانبیا، عناوین خوبی برای همکاری ذکر شده است.