شناسهٔ خبر: 71538749 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

سامانه بارشی تا چه وقت در ایران می ماند؟

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تاکید بر ارتباط علم هواشناسی با احتمالات، مسیر حرکت سامانه بارشی فعال را تشریح کرد و گفت: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

صادق ضیاییان با تاکید بر ماهیت هواشناسی به عنوان علمی مبتنی بر پیش‌بینی اظهار کرد: مبنای علم هواشناسی پیش‌بینی است بنابراین با احتمالات همراه است و به همین سبب احتمال وقوع پیش‌بینی‌ها با شدت بیشتر یا کمتر وجود دارد.

او در ادامه ضمن اشاره به میزان دقت پیش‌بینی‌ها درباره سامانه بارشی فعال در سطح کشور گفت: پیش‌بینی‌ها با احتمال بیش از ۹۰ درصد است. حال ممکن است اعداد و ارقام کمی متفاوت باشد. پیش‌تر پیش‌بینی شد که با ورود این سامانه بارشی دما در بعضی مناطق ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس کاهش می‌یابد که ممکن است این اعداد اندکی کاهش یا افزایش یابد.

ضیاییان ادامه داد: مدت‌هاست سامانه بارشی فعال رصد می‌شود و بر همین اساس انتظار وقوع آن با قطعیت بالایی همراه بوده است.

او ضمن توضیح درباره مسیر حرکت این سامانه بارشی فعال ادامه داد: این سامانه بیشترین میزان رطوبت را از دریای مدیترانه می‌گیرد. در حقیقت رطوبت آن از دریای مدیترانه تزریق می‌شود و به ایران می‌رسد. کاهش دمای ناشی از ورود این سامانه نیز بر اثر فروریزش هوای سرد از عرض‌های بالاتر است. این سامانه از سوی دریای مدیترانه به سمت ترکیه حرکت کرد و حالا در ایران فعال است.

ضیاییان در پایان ضمن اشاره به خروج این سامانه از شمال شرق گفت: این سامانه بارشی در نهایت اواسط هفته از شمال شرق خارج می‌شود و به سمت افغانستان و دیگر کشورهای واقع در این نواحی حرکت می‌کند.