شناسهٔ خبر: 71538361 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

مادران امریکایی را نادیده می‌گیرند 

با وجود داشتن بالاترین تولید ناخالص داخلی در جهان، ایالات‌متحده تنها کشور OECD است که هیچ گونه مرخصی‌ای با حقوق ملی به زنان ارائه نمی‌دهد و همین مسئله موجب شده است میزان مرگ‌ومیر نوزادان در این کشور نسبت به سایر کشور‌های با درآمد بالا بیشتر باشد 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: تنها هشت کشور برای مادر‌ها بعد و قبل از زایمان مرخصی ندارند که امریکا یکی از این هشت کشور است. با وجود داشتن بالاترین تولید ناخالص داخلی در جهان، ایالات‌متحده تنها کشور OECD است که هیچ گونه مرخصی‌ای با حقوق ملی ارائه نمی‌دهد! ایالات‌متحده تنها کشور پردرآمدی است که به مادران مرخصی زایمان با حقوق ارائه نمی‌کند، در عوض به کارمندان واجد شرایط ۱۲ هفته مرخصی بدون حقوق و بدون مزد یا به دلایل پزشکی ارائه می‌کند، با این حال از آنجا که زنان بیشتر از مردان به کار پاره‌وقت می‌پردازند، بنابراین احتمال کمتری وجود دارد که واجد شرایط برای مرخصی بدون حقوق باشند. در حالی که در اکثر کشور‌ها مرخصی مادر‌ها بعد از زایمان به طور میانگین ۲۹هفته است، در قوانین امریکا حتی یک روز مرخصی با حقوق هم برای تازه مادر‌ها لحاظ نشده است. 
ویرا کورهونن در مقاله‌ای که سوم ژوئیه ۲۰۲۴ در سایت Statista متشر شده، نوشته است: تحقیقات نشان داده است مشاغل مدیریتی و حرفه‌ای بیشترین دسترسی را به مرخصی با حقوق برای کارمندان خود فراهم می‌کنند؛ مشاغلی که معمولاً از سوی مردان تسلط دارند، در نتیجه زنان در صورت تشکیل خانواده، ممکن است برای باقی ماندن در نیروی کار دچار مشکل شوند، به خصوص که مطالعات نشان داده است هزینه‌های برون‌سپاری مراقبت از کودکان در ایالات‌متحده به طور کلی برای اکثر خانواده‌ها غیرقابل اجرا در نظر گرفته می‌شود. هزینه‌های بالای مراقبت از کودکان و فقدان مرخصی با حقوق به این معنی است که بسیاری از زنان شاغل در ایالات‌متحده باید بدون کمک بین مسئولیت‌های کاری و خانوادگی تعادل ایجاد کنند، این بار دوگانه به ویژه برای خانواده‌های کم‌درآمد و مادران مجرد تشدید می‌شود. 

 مجازات مادری!
عجیب‌ترین بخش قوانین امریکا جایی است که یک زن پس از مادر شدن نه فقط حمایت نمی‌شود بلکه بخشی از حقوقش را هم از دست می‌دهد! در امریکا مردان با صاحب فرزندشدن درآمدشان ۶‌درصد افزایش پیدا می‌کند، اما درآمد زنان به ازای هر یک فرزند ۴‌درصد کم می‌شود. 
طبق بررسی‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی قوانین حمایت ۱۸۸کشور دنیا نشان می‌دهد امریکا تنها کشور پیشرفته اقتصادی است که در زمینه حمایت از خانواده هم‌ردیف کشور‌هایی مانند گینه‌نو قرار دارد. در امریکا هیچ تضمینی حتی برای مرخصی استعلاجی با حقوق برای کارگران وجود ندارد، البته آنها می‌توانند مرخصی بدون حقوق بگیرند، اما هزینه‌های زندگی برای میلیون‌ها کارگر به حدی گران است که نمی‌توانند بدون حقوق سر کنند، پس ناگزیرند تحت سخت‌ترین شرایط هم سر کارشان حاضر شوند. 
یک زن کارگر برای آنکه بتواند سه ماه در کنار فرزند تازه متولد شده خود بماند، باید حدود ۱۰‌هزار دلار از دستمزدش را از دست بدهد! در حالی که حدود ۶۰‌درصد از امریکایی‌ها حدود هزاردلار هم در حساب بانکی‌شان ندارند، چه رسد به اینکه بخواهند از حقوق‌شان هم چشم‌پوشی کنند، به همین دلیل حدود یک‌چهارم مادران کارگر، ناچارند فقط دو هفته بعد از زایمان به محل کار خود بازگردند، این در حالی است که نوزادان در ماه‌های اولیه زندگی به مراقبت شدید نیاز دارند. 

 آمار بالای مرگ نوزادان در امریکا
آمار‌های رسمی می‌گوید امریکا بالاترین درصد مرگ نوزادان را در میان کشور‌های توسعه‌یافته دارد و دلیل این اتفاق نداشتن مرخصی زایمان برای مادران امریکایی و مراقبت از فرزندان‌شان است. بررسی محققان نشان می‌دهد عملی‌کردن مرخصی با حقوق خانواده‌ها تأثیر جدی بر کاهش مرگ نوزادان دارد. طبق این بررسی به ازای هر همراهی خانواده‌ها با نوزادان مرگ آنها تا ۱۳‌درصد کاهش می‌یابد. 
ایالات‌متحده در طول ۵۰سال گذشته شاهد کمترین میزان کاهش در نرخ مرگ‌ومیر کودکان در بین کشور‌های ثروتمند بوده است. 
محققان بیمارستان جان هاپکینز مریلند، نرخ مرگ‌ومیر کودکان را از سال‌۱۹۶۱ تا ۲۰۱۰ در ایالات‌متحده و ۱۹ کشور دیگر با شرایط مشابه اقتصادی از جمله کانادا، استرالیا، آلمان، ایتالیا و سوئیس بررسی کردند. 
در تمام این کشورها، کاهش میزان نرخ مرگ‌ومیر در بین کودکان ثبت شده بود، اما در روند کاهش در امریکا در مقایسه با سایر کشور‌ها کندترین بود و حتی از دهه۱۹۸۰ نسبت به سایر ۱۹کشور بالاتر بوده است. 
در طول ۵۰سال مطالعه، روند آهسته کاهش در نرخ مرگ‌ومیر کودکان در امریکا به مرگ بیش از ۶۰۰‌هزار کودک بیشتر منجر شده است. در تمام کشورها، حدود ۹۰‌درصد مرگ‌ومیر کودکان در بین نوزادان و کودکان ۱۵ تا ۱۹سال اتفاق افتاده است. در آخرین مطالعه (-۲۰۰۱، ۲۰۱۰) نوزادان در ایالات‌متحده در مقایسه با سایر همتاهای‌شان در سایر کشور‌های ثروتمند ۷۶‌درصد بیشتر و کودکان یک تا ۱۹سال، ۵‌درصد بیشتر فوت کردند. 

 بی‌ارزش‌کردن کار زنان 
نابرابری‌های جنسیتی در سراسر جهان از جمله در ایالات‌متحده وجود دارد. اگر چه زنان بیش از نیمی از جمعیت ایالات‌متحده را تشکیل می‌دهند، آنها همچنان در اقلیت‌های نخبه‌ترین بخش‌های جامعه باقی می‌مانند. تا سال‌۲۰۲۳، زنان کمتر از ۳۰‌درصد از مجلس نمایندگان، سنا و فرمانداران سراسر کشور را تشکیل می‌دادند، با این حال اگرچه هر گونه حضور زن در چنین موقعیت‌هایی نشان‌دهنده پیشرفت در راستای ارتقای حقوق زنان در مقایسه با یک قرن پیش است، به طور سنتی، زنان امریکایی از کار حقوقی و سیاست کنار گذاشته می‌شدند و توانایی‌های آنها به مراقبت از کودکان و خانه‌داری محدود می‌شد، در حالی که مردان به عنوان کارگران ایده‌آل محسوب می‌شوند چراکه چنین حواس‌پرتی‌ای برای خانواده و فرزند ندارند!
به رغم گسترش متعاقب توانمندسازی اقتصادی زنان و افزایش خانواده‌های با درآمد دوگانه در ایالات‌متحده، کلیشه‌های منسوخ پیرامون نقش‌های جنسیتی تا به امروز کار زنان را بی‌ارزش می‌کند. در مقایسه با مردان، زنان در ایالات‌متحده درآمد کمتری دارند، حتی زمانی که کار مشابهی را انجام می‌دهند و احساس می‌کنند تحت فشار قرار می‌گیرند تا مسئولیت‌های بیشتری را در خانه به عهده بگیرند، حتی زمانی که تمام وقت کار می‌کنند. به طور همزمان، اگرچه زنان از نظر میزان تحصیلات در ایالات‌متحده از مردان پیشی می‌گیرند، اما همچنان کمتر در مشاغل پردرآمد حضور دارند و حتی اگر یک زن مدرکی بالاتر از یک مرد داشته باشد، باز هم احتمال دارد مرد به طور متوسط درآمد بیشتری داشته باشد. 

 آیا آینده سیاست زنانه است؟
بر اساس گزارش جهانی شکاف جنسیتی در سال‌۲۰۲۳، ایالات‌متحده از بین ۱۴۶ کشوری که برای برابری جنسیتی از سوی مجمع جهانی اقتصاد مورد بررسی قرار گرفته‌اند، در رتبه ۴۳ قرار دارد و پس از کشور‌های همسایه، کانادا و مکزیک که به ترتیب در رده‌های ۳۰ و ۳۳ قرار گرفته‌اند، قرار دارد. این گزارش نشان می‌دهد ایالات‌متحده به دلیل کاهش امید به زندگی زنان و کاهش تعداد زنان در پست‌های ارشد و وزارتی، امتیازات خود را از دست داده، اگرچه سهم زنان در پست‌های پارلمانی به طور کلی افزایش یافته است. 
در حالی که مناصب مهم سیاسی همچنان تحت تسلط مردان است، اکنون زنان بیشتری نسبت به گذشته در کنگره، مجلس نمایندگان و سنا یافت می‌شوند. 
علاوه بر این، کامالا هریس با وجود نداشتن ریاست دولت، به عنوان اولین معاون رئیس‌جمهور زن در سال‌۲۰۲۱ منصوب شد که نشان دهنده روند‌های مثبت برای نمایندگی زنان در پست‌های رهبری در آینده است، با این حال مطالعه‌ای در سال‌۲۰۲۳ نشان داد بیش از نیمی از امریکایی‌ها معتقدند دلیل اصلی کمتر‌بودن تعداد زنان نسبت به مردان در مناصب سیاسی بالا این است که زنان باید بیشتر تلاش کنند تا خود را ثابت کنند، در حالی که ۴۴‌درصد دیگر اظهار داشتند مسئولیت‌های خانوادگی، نامزدی در پست‌های سیاسی را برای زنان دشوارتر می‌کند و نشان می‌دهد چگونه مفروضات ماندگار در مورد توانایی‌های زنان ممکن است مانع پیشرفت سیاست‌های آینده زنان امریکایی شود. 
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد چگونه ۵۰‌درصد امریکایی‌ها می‌گویند دلیل اصلی اینکه زنان به‌طور متوسط درآمد کمتری نسبت به مردان دارند، این است که کارفرمایان با زنان به طور متفاوتی رفتار می‌کنند و ۴۲‌درصد موافق بودند که به این دلیل است که زنان تمایل دارند بین کار و خانواده انتخاب‌های متفاوتی انجام دهند که بیشتر از این نظریه حمایت می‌کند که برابری جنسیتی در ایالات‌متحده به دلیل محدودیت‌های جنسیتی قدیمی و منسوخ‌شده باقی می‌ماند. 

 باری دوگانه برای مادران
طبق گزارش‌ها، مادران در ایالات‌متحده اغلب مجبور به کار در مشاغل کم‌دستمزد با شرایط خاص هستند، مانند ساعات کاری انعطاف‌پذیر، کار پاره‌وقت و مراقبت از کودکان که همگی در میان مشاغل با دستمزد بالاتر نادر هستند، در نتیجه مادران مجرد، فاقد درآمد دوگانه، بیشتر در معرض خطر فقر قرار دارند. مقایسه نرخ کلی فقر ایالات‌متحده با نرخ فقر برای خانواده‌هایی که تنها یک زن سرپرست خانوار دارند، نشان می‌دهد فقر در خانواده‌های دوم بسیار شایع‌تر است. از آنجا که کودکان در ایالات‌متحده به طور قابل توجهی بیشتر با یک مادر مجرد زندگی می‌کنند تا یک پدر مجرد، باید اطمینان حاصل شود که زنان در چنین شرایطی می‌توانند خانواده خود را تأمین کنند، به طوری که مادران در سراسر کشور بتوانند به طور کامل در جامعه مشارکت داشته باشند، صرف‌نظر از اینکه جنسیت آنها چیست. 
منبع:
https://www. statista. com/topics/۱۱۸۰۱/gender- inequality- in- the- united- states/#topFacts