شناسهٔ خبر: 71536860 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

معاون وزیر: تعاونی ها مکلف به اجرای سه طرح اساسی در هر شهرستان هستند

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طبق مصوبه جدید شورای اقتصاد دولت، هر شهرستان مکلف است به تعاونی های توسعه و عمران، سه طرح اساسی آن شهرستان را برای اجرا واگذار کند.

صاحب‌خبر -

یعقوب رستمی عالی خلیفه یکشنبه شب در نشست «گفت وگوی اجتماعی» با حضور دست اندرکاران تعاونی ها در مشهد افزود: این موضوع با پیگیری اتاق تعاون ایران، در ماه گذشته مصوب شد و منتظر ابلاغ آن هستیم.

وی خاطرنشان کرد: باید دغدغه تعاونی ها را پیگیری کنیم.

معاون وزیر تعاون اضافه کرد: باید مشکلات بخش تعاون حل شود، اما تعاونی ها نیز باید عملکرد مثبت و قابل دفاعی داشته باشند تا دولت به این بخش اعتماد کنند.

وی افزود: چرا تعاونی ها که معافیت مالی داشتند، اکنون از این معافیت برخوردار نیستند.

رستمی ادامه داد: روی مباحث تعاونی از ریشه به خوبی کار نشده و همیشه تصور می شد تعاونی باید حمایت شود اما اینکونه نیست.

وی گفت: تعاونی به معنای مشارکت و روی هم گذاشتن افکار و آورده های مالی برای رسیدن به نتیجه مطلوب است.

معاون وزیر تعاون ادامه داد: وقتی مشکلی پیرامون کارگری و کارفرما ایجاد می شود، دولت ورود می کند اما تعاونی و تعاونی گر وقتی به مشکل مواجه می شوند، حل اختلاف به اتحادیه، داوری و خود تعاونی ها واگذار می شود، اما گاهی بیشترین مشکلات در تعاونی ها است.

وی تاکید کرد: بخش تعاون باید روی ریل اصلی خود قرار گیرد.

رستمی گفت: تعاونی ها باید به جایگاه واقعی خود برسند و فرهنگ درست تعاون در جامعه نهادینه شود.

معاون وزیر تعاون افزود: چیزی غیر از رعایت قانون از دستگاه های مختلف نمی خواهیم و اگر این قوانین رعایت شود، بخش تعاون رشد می کند.

رستمی اضافه کرد: تعاونی ها باید در شرف ارتقا باشند ولی در بخش تعاون هنوز به صورت سنتی فکر می شود.

وی گفت: ما می توانیم‌ با تعاونی ها مشکلات کشور را حل کنیم.

معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: براساس ماده ۲۹ قانون اصل ۴۴، دولت باید تاکنون‌ از محل واگذاری ها، ۶۱ همت به بخش تعاونی ها کمک می کرد اما فقط نیم دهم درصد از این مبلغ در ۱۸ سال گذشته تخصیص یافته است.

وی افزود: تعاونی ها تنها روش برای جمع آوری آورده های خرد در جامعه پس از بورس هستند.

رستمی گفت: باید اعتماد سازی به تعاونی ها برای افزایش مشارکت صورت گیرد.

لزوم پایبندی به اصل ۴۴ قانون اساسی

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: تعیین کننده ترین اقتصاد در دنیای امروز اقتصاد ترکیبی است و مدل اقتصاد در کشور ما نیز ترکیبی بوده است.

حجت الاسلام علی عسگری اضافه کرد: بخش هایی که به تعاونی ها بها داده اند، از سرمایه داری سرمایه محور و اقتصاد دولتی خارج می شوند.

وی تاکیدکرد: به سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی باید پایبندی نشان داده می شد.

وی خاطرنشان کرد: در مباحث مربوط به تعاونی ها ، کجا هستند تعاونی های کشاورزی ایده آلی که کشاورز در آن دچار مشکل نشود و چرا باید نهاده های دامی در انحصار افرادی باشد که باعث بدبختی کشاورزان هستند؟

رفع نیاز آحاد مردم از طریق تعاونی ها

مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: نیازهای آحاد مردم در سطح جامعه نظیر مسکن می تواند از طریق بخش تعاون برطرف شود.

عقیل مختاری گفت: مدیران فعال در بخش تعاون نیز می توانند آسیب ها و همچنین ظرفیت های بخش تعاون را احصا و به دولت منتقل کنند.

وی ادامه داد: تشکل های حوزه تعاون نیز از اهمیت زیادی در حوزه توسعه تعاونی ها برخوردار هستند.

مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: مبنای گفت و گوی اجتماعی، گردهم آوری تمام مرتبطان بخش تعاون و گفت وگو برای رفع چالش ها و ارائه ایده ها است که این نشست با این هدف برنامه ریزی شده است.

رییس اتاق تعاون خراسان رضوی نیز اظهار کرد: ارتباط با نمایندگان مجلس و شورای شهر در اتاق تعاون در دستور کار است.

هادی ابوی افزود: امسال برای اولین بار در حوزه درختکاری ورود و برای کمک به نهضت درختکاری اعلام آمادگی کرده ایم.

وی گفت: در اتاق تعاون با اداره کل فنی و حرفه ای استان نیز تفاهم نامه همکاری منعقد شده که طبق آن همپای سازمان فنی و حرفه ای در حوزه آموزشی ورود خواهیم کرد.

ابوی تاکید کرد: در اقتصاد فعلی کشور تعاونی ها می توانند راهگشا باشند و باید به سند توسعه تعاونی ها نزدیک شویم.

کل تعاونی های شکل گرفته در استان خراسان رضوی ۱۶ هزار و ۷۱۶ مورد است که از این تعداد هشت هزار و ۳۴۵ تعاونی فعال و هشت هزار و ۳۷۱ تعاونی غیرفعال است.

از تعاونی های فعال موجود در خراسان رضوی ۳۲ درصد در بخش خدمات، ۲۳ درصد در بخش کشاورزی، ۱۲ درصد در بخش تولیدی - توزیعی، ۲ درصد در فرش دستباف، سه درصد در حوزه معدن، ۶ درصد در بخش مسکن و باقی آنها در بخش دانش بنیان و توسعه و عمران و سایر موارد فعالیت دارند.

برچسب‌ها: