به گزارش خبرگزاری بسیج از فارس،آیین ویژهبرنامه روز بزرگداشت حکیم و دانشمند ایرانی خواجه نصرالدین طوسی و مقام مهندس به همت حوزه مقاومت بسیج شهدای شهرداری شیراز و سازمانهای بسیج مهندسین «عمران و معماری»، «صنعت و معدن» و «جامعه کشاورزی» سپاه فجر فارس در سالن همایشهای شهر برگزار شد.
استان فارس همواره در تولید علم و فناوری پیشتاز بوده است
سردار یدالله بوعلی فرمانده سپاه فجر فارس در این آیین اظهار داشت: فارس و جوانان آن در هر عرصهای ورود پیدا کردهاند، به طور قطع حرف برای گفتن داشته و دارند.
سردار بوعلی با اشاره به عملیات والفجر ۸ و نقش مهندسی در آن، افزود: در این عملیات، عبور از رودخانه اروند یکی از مهمترین چالشها بود که با تدابیر ویژه و مهندسی دقیق به موفقیت انجامید.
وی با بیان اینکه سردار شهید پرویزی، مهندس برجسته ایرانی از استان فارس، مسئولیت طرح و اجرای این عملیات را برعهده داشت، گفت: این مهندس شهید با طراحیهای مبتکرانه خود، توانست مشکلات عبور از این رودخانه غیرقابل عبور را حل کند و امکان انتقال تجهیزات و مهمات به نیروهای خط مقدم را فراهم آورد.
به گفته فرمانده سپاه فجر فارس، عملیات والفجر ۸ در شرایطی انجام شد که تامین نیازهای لجستیکی برای نیروها در خط مقدم، به عنوان یک چالش بزرگ مطرح بود.
سردار بوعلی با بیان اینکه موضوع اهمیت طراحی و اجرای مهندسی دقیق را در موفقیت این عملیات نشان میدهد، اضافه کرد: سردار شهید پرویزی به عنوان یک الگوی برجسته در عرصه مهندسی، نماد افتخار برای استان فارس و کشور به شمار میرود.
این مقام ارشد سپاه فجر فارس گفت: موفقیتهای سردار شهید پرویزی نه تنها نمایانگر توانمندیهای مهندسی ایرانیان است، بلکه نشاندهنده تأثیرگذاری مردم فارس در حوزههای مختلف ازجمله عمران و آبادی در سطح ملی و بینالمللی است.
وی بیان کرد: استان فارس با سابقهای درخشان در زمینههای علمی و فنی، همواره در تولید علم و فناوری پیشتاز بوده و در موضوعات مختلف، نقشآفرینی مؤثری داشته است، با وجود چالشهای زیرساختی، این استان به عنوان یک پایگاه مهم در تولیدات کشاورزی و صنعتی شناخته میشود.
ما همواره در شهرداری شیراز به دنبال مکتبی برای توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر کلانشهر هستیم تا آیندگان نیز بتوانند ادامه دهنده این مکتب باشند
محمدحسن اسدی شهردار کلانشهر شیراز نیز در این آیین ضمن تبریک این روز به تمامی مهندسین و همچنین گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مهندس، بر لزوم ایجاد مکتبی برای ادامهدار بودن برنامههای شهری تأکید کرد.
وی اظهار داشت: اگرچه شهرداری شیراز در حوزههای مختلف توسعه شهری فعالیتهای مختلفی انجام داده و درحال انجام است، اما ما همواره در شهرداری به دنبال مکتبی برای توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر کلانشهر هستیم تا آیندگان نیز بتوانند ادامه دهنده این مکتب باشند چراکه ارتقای جایگاه شیراز و رفاه و آسایش هرچه بیشتر شهروندان برای ما حائز اهمیت است.
اسدی با بیان اینکه در تلاش هستیم تا این مکتب را ثبت کنیم، ابراز امیدواری کرد: با همفکری و همکاری یکدیگر، شیراز را به سمت پیشرفت و تعالی بیشتری هدایت کنیم.
این مقام ارشد شهری به اهمیت برنامهریزی و هدفگذاری در پروژههای عمرانی شهرداری اشاره کرد و گفت: در شهرداری شیراز، تیمی متشکل از مهندسین مختلف از جمله مهندسین عمران، ترافیک، شهرسازی و همچنین رشتههای دیگر مانند مهندسی کشاورزی درراستای تعالی کلانشهر شیراز شبانه روز همکاری دارند و این افتخار را داریم که با تلاش و زحمات مهندسین و همکاران خود در شهرداری، پروژه های مختلف و متعددی را اجرا و در حال اجرا داریم که تمامی این پروژه ها تحول شیراز و رفاه شهروندان را هدف قرار دادهاند.
اسدی گفت: از زحمات تمام مهندسین، پیمانکاران و مشاورانی که با شهرداری همکاری میکنند، همچنین کارگران عزیز و زحمتکش که در شرایط سخت آب و هوایی به سختی کار میکنند، قدردانی میکنم و از بسیج مهندسین و بسیج شهرداری نیز که این برنامه را تدارک دیدهاند، تشکر میکنم.
وی همچنین به فرآیند انتخاب مهندسین برتر اشاره کرد و گفت: این افراد توسط بسیج مهندسین انتخاب شدهاند و قطعا معیارها و چارچوبهای مشخصی برای گزینش آنها وجود داشته است.
تبیین دستاوردهای مهندسی به نسل امروز
سرهنگ امیر جاهدی جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در امور اقشار بسیج نیز در این آیین اظهار داشت: کارهای بزرگی در زمینه پلها، سازهها و پروژههای مهندسی در کشور در حال انجام است که محوریت آن تولید دانش داخلی است که باید با تدبیر و برنامهریزی، این ظرفیتهای دانشی را به نسل امروز، یعنی دانشآموزان که آیندهسازان کشور هستند، منتقل کنیم.
وی تصریح کرد: بازنشر این دستاوردها نه تنها احساس هویت را در نسل جوان تقویت میکند، بلکه پایههای علوم مهندسی ما را نیز مستحکمتر میسازد.
جاهدی گفت: بهعنوان یکی از کشورهایی که بالاترین تعداد مهندسان را داریم، باید این ظرفیتها را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در امور اقشار بسیج ابراز امیدواری کرد::روز مهندس و بزرگداشت این روز، نقطه شروعی برای این حرکت باشد و دستاوردهای ما در حوزه مهندسی به خوبی به نسل امروز منتقل شود.
جاهدی گفت: این روزها فرصت مناسبی است تا این دستاوردها را بازخوانی کنیم و پیام خوبی برای نسلهای آینده داشته باشیم.
انتهای پیام/