به گزارش همشهری آنلاین، پژوهشگران اخیراً کشف کردهاند که برخی موشها تلاش میکنند همنوعان بیهوش خود را به زندگی بازگردانند و این رفتار میتواند مشابه اقداماتی مانند «کمکهای اولیه» در انسانها باشد.
در این مطالعه، محققان با نمایش موشهای بیهوش و فاقد هرگونه واکنش به موشهای فعال، واکنشهای جالبی را مشاهده کردند. هنگامی که موشهای فعال با همنوع بیهوش خود روبرو میشدند، رفتارهایی از خود نشان میدادند که ابتدا به صورت ملایم از قبیل بوییدن و تمیز کردن آغاز میشد و سپس به رفتارهای قویتر مانند گاز گرفتن یا کشیدن زبان تبدیل میشد.
این رفتارها بیشتر در شرایطی رخ میداد که موش بیهوش با موش آشنایی روبرو میشد و زمانی که وضعیت موش به حالت طبیعی بازمیگشت، این رفتارها متوقف میشد. این تلاشها به طور خاص به نواحی دهان و زبان موشها متمرکز بود، به گونهای که برخی از موشها توانستند در ۸۰ درصد مواقع شی خارجی را از دهان همنوع بیهوش خود بیرون بکشند.
مطالعه نشان داد که موشهایی که مراقبتهای مشابه دریافت کرده بودند، سریعتر به هوش آمدند و توانایی راه رفتن را بازیابی کردند. این رفتارها که به نظر میرسید مشابه احیای قلبیریوی انسانی باشند، در واقع تلاشهایی برای بازکردن راههای تنفسی و تسریع در بهبودی بودند.
پژوهشگران همچنین موفق شدند نورونهای خاصی در مغز موشها را شناسایی کنند که این رفتارها را هدایت میکردند. این نورونها هورمون اوکسیتوسین را آزاد میکردند و به احتمال زیاد مسئول این رفتارهای غریزی بودند. اگرچه نمیتوان به راحتی این رفتارها را با احیای انسانی مقایسه کرد، اما یافتهها نشان میدهند که حیوانات نیز ممکن است در شرایط اضطراری رفتارهای مشابه احیا از خود نشان دهند.
نتایج این تحقیق تأکید میکند که کمک به همنوعان در شرایط بحرانی میتواند یک رفتار غریزی در حیوانات اجتماعی باشد که به تقویت اتحاد گروهی و بقا کمک میکند. پژوهشگران امیدوارند این یافتهها بتواند درک بهتری از رفتارهای اجتماعی و غریزی حیوانات ارائه دهد.
منبع: science