شناسهٔ خبر: 71530864 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نم‌زدایی از گاز، با شیرآلات پیشرفته ایران‌ساخت

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند شیرآلات RSBV را با نصف قیمت نمونه مشابه آمریکایی بومی سازی کنند که در صنایع پالایشگاه گازی و در برج‌های خشک‌کن‌ها، استفاده می‌شود.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: معاونت علمی از بومی سازی شیرآلات RSBV در قالب تولید بار اول حمایت کرد . این محصول در پالایشگاه یازدهم و دوازدهم در طرح کاهش گاز‌های فلر سایت دو مجتمع گاز پارس جنوبی ، استفاده می شود .

محمدرضا سینایی افزود :‌ فناوری طراحی و ساخت شیرآلات RSBV ، در اختیار ۵ الی ۶ شرکت در دنیا است و اولین شرکت، اوربیت آمریکا است که تقریبا از ۷۰ سال پیش طراحی این شیرآلات را شروع کرده است.

این فعال فناور در خصوص کاربست شیرآلات RSBV گفت : در صنایع پالایشگاه گازی و در برج‌های خشک‌کن از این شیرآلات استفاده می‌شود، برج‌های خشک‌کن هم مسئولیت نم‌زدایی و رطوبت‌زدایی از گاز را بر عهده دارند. تزریق آب همراه گاز ، هم تاسیسات را دچار زنگ زدگی می‌کند و هم رطوبت، ارزش حرارتی گاز را می‌کاهد.

وی گفت : این شیرآلات، در دمای بالا یعنی ۲۵۰ و ۳۰۰ درجه سانتیگراد و در اختلاف فشار‌های ۵ تا ۴۰ بار مورد استفاده قرار می‌گیرد، از دقت آب‌بندی زیادی برخوردار هستند و در کلاس شش آب‌بندی قرار می‌گیرند. به طوریکه وقتی شیرآلات در موقعیت بسته قرار می‌گیرند، هیچ‌گونه نشتی‌ای نداشته و ۱۰۰ درصد بند می‌آیند.

سینایی در خصوص مزیت فنی این محصول نسبت به نمونه مشابه خارجی گفت: با توجه به اینکه شیرآلات RSBV بر اساس نمونه آمریکایی بومی‌سازی شده است، کاملا عملکردی مشابه دارد. مضاف بر اینکه مزیت ما نسبت به آن، خدمات پس از فروش و قیمت پائین‌تر است. همچنین شیر‌های ما به قطعات یدکی نیازی ندارد این در حالی است که شیر‌های هلندی ، به قطعه یدک نیاز دارند و هر پالایشگاه سالانه حدود ۲ میلیون یورو بابت قطعه یدک هزینه می ‎کند.

وی افزود :‌ قیمت محصول ما، نسبت به نمونه آمریکایی،  ۶۰ درصد پایین‌تر و نسبت به نمونه مشابه اروپایی که کیفیت و مزایای کمتری نسبت به شیرآلات RSBV ساخت متخصصان شرکت دانش بنیان دارد، ۳۵ درصد ارزان‌تر است این در حالی است که ما از کارفرما هیچ ارزی را دریافت نمی‌کنیم و در قرارداد‌هایی که بسته می‌شود، دریافت مبالغ به صورت ریالی است و هیچ ارزی از کشور خارج نمی‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه معمولا به ازای ساخت هر شیر، سه تا پنج نفر جذب می‌شوند، افزود :‌ در حال حاضر ۱۰۳ نفر نیروی کار داریم و در سال‌های گذشته هر سال رشد حداقل ۲۰ درصدی در لیست بیمه خود داشته‌ایم.