شناسهٔ خبر: 71530379 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

انتقاد از عدم ارائه غذای حلال در مدارس نیوزیلند

فدراسیون انجمن‌های اسلامی نیوزیلند از سخنان معاون وزیر آموزش و پرورش این کشور به دلیل عدم ارائه ناهار با گواهی حلال در مدارس انتقاد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، دولت نیوزیلند به دلیل عدم ارائه ناهار حلال در مدارس مورد انتقاد قرار گرفته است.

این جنجال پس از آن به وجود آمد که Compass شرکت ارائه دهنده ناهار مدارس اعتراف کرد که غذاهای حلال که ارائه می‌دهد دارای گواهی حلال نیستند، اما این شرکت آنها را مطابق با شرایط حلال می‌داند.

رادیو نیوزیلند (RNZ) گزارش داد که وعده‌های غذایی حاوی گوشت مرغ و گاو دارای گواهی حلال هستند، اما مرکز تهیه آنها دارای گواهی حلال نیست.

غذای حلال به یک دستورالعمل رژیم غذایی دقیق اشاره دارد که نه تنها در مورد مواد تشکیل دهنده بلکه در مورد روش تهیه آنها نیز اعمال می‌شود.

دیوید سیمور، معاون وزیر آموزش و پرورش نیوزیلند در بیانیه‌ای گفت که تأیید کامل این وعده‌ها به عنوان حلال یک هزینه غیرقابل توجیه خواهد بود.

سیمور گفت: برای کسب گواهی حلال کامل نیاز به هزینه‌های هنگفت امکانات آماده‌سازی، بسته‌بندی و فرآیندهای توزیع جداگانه است. من فکر نمی‌کنم که این هزینه توجیه داشته باشد.

عبدالرزاق خان، سخنگوی فدراسیون انجمن‌های اسلامی نیوزلند، از اظهارات سیمور انتقاد کرد و او را سهل‌انگار خواند.

خان خاطرنشان کرد که تهیه ناهار با گواهی حلال نیازی به آشپزخانه اضافی ندارد. وی افزود: همین مرکز می‌تواند هم غذای غیر حلال و هم غذای حلال را با گواهی تهیه کند.

خان در رابطه با سخنان سیمور گفت: پیامی که ما به فرزندانمان می‌دهیم چیست؟ ما به فرزندانمان می‌گوییم برخی از شما خوب هستید، زیرا مانند ما هستید. برخی دیگر، چون مانند ما نیستید، یا باید آنچه ما می‌گوییم را بپذیرید یا عقاید خود را رها کنید.

خان با درخواست از نخست‌وزیر برای مداخله در روند صدور گواهی حلال اعلام کرد به برخی از کودکان ساندویچ ژامبون با گوشت خوک در وعده‌های غذایی که قرار بود حلال باشد داده شده است.

 امروزه جمعیت مسلمانان نیوزیلند را بیش از ۳۰ هزار نفر برآورد می‌‌‌کنند که از ۳۵ کشور مختلف به این سرزمین آمده‌اند. طبق سرشماری رسمی سال ۲۰۰۱ نیوزیلند، جمعیت مسلمانان ۲۳۴۱۵ نفر اعلام شده‌است. مسلمانان نیوزیلند عمدتاً از کشورهای فیجی، هندوستان، پاکستان، ایران، عراق، سوریه، فلسطین، افغانستان، سومالی، اندونزی و مالزی به این سرزمین آمده و بیش از ۶۰٪ آنان در اوکلند که بزرگترین شهر کشور است زندگی می‌کنند. 

انتهای پیام