به گزارش ایکنا به نقل از عربی 21، خانواده مالکوم ایکس، از رهبران مسلمان سیاهپوست آمریکا که در 21 فوریه 1965 ترور شد، از دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا خواستهاند تا پروندههای مربوط به ترور وی را از حالت طبقهبندی خارج کند.
خانواده مالکوم ایکس در بیانیهای از سوی بن کرامپ، وکیل حقوق سیاهپوستان در مراسمی همراه با خانواده مالکوم ایکس در نیویورک به مناسبت شصتمین سالگرد ترور او برگزار شد این درخواست را مطرح کردند.
کرامپ با اشاره به فرمان اجرایی که ترامپ در ماه ژانویه امضا کرد که در آن همه پروندههای مربوط به ترور جان اف کندی، رابرت اف کندی و مارتین لوتر کینگ از حالت طبقهبندی خارج میشود از ترامپ خواست تا تمامی پروندههای مربوط به ترور مالکوم ایکس را نیز از حالت طبقهبندی محرمانه خارج کند.
کرامپ ابراز خوشبینی کرد که ترامپ به خواستههای خانواده پاسخ دهد. وی افزود: انتظار داریم ترامپ در 19 می 2025، یعنی صدمین سالگرد تولد مالکوم ایکس، اقدامی انجام دهد.
در 19 می هر سال، بسیاری از آمریکاییها «روز مالکوم ایکس» را جشن میگیرند تا به یکی از برجستهترین مدافعان حقوق سیاهپوستان در ایالات متحده در طول جنبش حقوق مدنی در دهه 1960 ادای احترام کنند.
مالکوم ایکس در 19 می 1925 با نام مالکوم استوارت لیتل، چهارمین فرزند از هشت فرزند، در اوماها در نبراسکا به دنیا آمد و در 21 فوریه 1965 در شهر نیویورک ترور شد. پس از ترور او، داستان زندگی او شهرت زیادی پیدا کرد و در میان جوانان سیاهپوست به یک قهرمان تبدیل شد.
وی زمانی که از سال 1946 تا 1952 در زندان بود، دچار دگرگونی فکری شد که در نهایت باعث شد تا به گروه ملت اسلام بپیوندد.
مالکوم در سال 1948 سیگار، قمار و خوردن گوشت خوک را کنار گذاشت. او ساعتهای زیادی را صرف مطالعه کتاب در کتابخانه زندان کرد.
مالکوم ایکس یک سخنران شیوا و شخصیت کاریزماتیک بود که خشم فروخورده، ناامیدی و تلخی آمریکاییهای آفریقایی تبار را در جریان جنبش حقوق مدنی از 1955 تا 1965 بیان کرد.
او در خیابانهای محله هارلم نیویورک و در دانشگاههای بزرگی مانند هاروارد و آکسفورد سخنرانی کرد. بعدها مالکوم از امت اسلام جدا شد و به زیارت مکه رفت و در آنجا بیشتر با اسلام آشنا شد و به الحاج ملک الشباز معروف شد.
هنگامی که او از سفر حج بازگشت، با دیگر رهبران حقوق مدنی مانند مارتین لوتر کینگ در مورد راههایی برای دستیابی به حقوق برابر از طریق مسالمت آمیز همکاری کرد. وی قبل از اینکه بتواند نظرات جدید خود را بهطور کامل بیان کند، در سال 1965 ترور شد.
انتهای پیام