شناسهٔ خبر: 71529888 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

تغییر در ساختار دانشکده‌های دانشگاه آزاد/ ایجاد دانشکده هوش مصنوعی

رئیس واحد تهران غرب دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشکده‌ها بر اساس موضوع و مأموریت شکل خواهند گرفت و فعالیت‌های خود را ادامه خواهند داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم اجرای نظام‌نامه بازآرایی ساختار نظام دانشی دانشگاه آزاد اسلامی در واحد غرب تهران امروز یکشنبه ۵ اسفند با حضور ریاست دانشگاه، مدیران و مسئولان دانشگاهی برگزار شد.

 یعقوب زراعت‌کیش، رئیس واحد تهران غرب دانشگاه آزاد در این مراسم اظهار کرد: اجرای نظام دانشی جدید را با همکاری دانشکده‌های واحد غرب به استحضار می‌رسانیم. رسالت ما در دانشگاه، تربیت علمی و اخلاقی است، اما مأموریت ما بررسی، رفع مشکلات و پاسخ‌گویی به نیاز‌های جامعه در حوزه‌های مختلف از جمله فرهنگ، دین، تمدن، رسانه و فضای مجازی است. بنابراین، دانشگاه باید بتواند این مأموریت را به‌درستی پیش ببرد.

وی تأکید کرد: طبق فرمایش رهبر انقلاب، باید گام دوم را برداریم که شامل ثروت‌آفرینی و بسط علم برای حل مشکلات جامعه است. این نظام دارای دو سند بالادستی است: سند تحول و تعالی دانشگاه و سند بنیادین.

رئیس واحد تهران غرب دانشگاه آزاد گفت: در این نظام، قرار است گروه‌های دانشی و گروه‌های استانی و کشوری شکل بگیرند و دانشکدگان موضوعی در واحد‌ها ایجاد شوند.

وی افزود: آنچه در مورد دانشکده‌های موضوعی مطرح است، این است که در سیستم جدید، مأموریت هر دانشکده به‌صورت ویژه تعریف می‌شود و هر دانشکده بر اساس مشکلات جامعه یا موضوعات مزمن و حل‌نشده، فعالیت خواهد کرد. به‌عنوان‌مثال، دانشکده بازاریابی مأموریت خاصی را دنبال خواهد کرد.

وی ادامه داد: در گذشته، یک گروه اصلی در دانشکده‌ها وجود داشت، اما در دانشکده‌های موضوعی جدید، گروه‌ها الزاماً مانند گذشته در دانشگاه قرار نمی‌گیرند، بلکه بر اساس موضوع و مأموریت تعریف خواهند شد. معاون آموزشی نیز زیر نظر رئیس واحد فعالیت کرده و مستقیماً با گروه‌های دانشی ارتباط خواهد داشت. در این ساختار، هر گروه نقش یک دانشکده را ایفا خواهد کرد.

زراعت کیش تأکید کرد:دانشگاه موضوعی دارای دو معاونت است: معاونت توسعه علمی و معاونت تحصیلی که هرکدام بر اساس مأموریت دانشکده فعالیت می‌کنند. معاونت علمی در حوزه پژوهش، پویش و طرح‌های کلان فعالیت خواهد کرد، درحالی‌که معاونت تحصیلی مسائل آموزشی را دنبال می‌کند. همچنین، هیئت علمی ارتباط مستقیمی با هر دو معاونت خواهد داشت.

وی گفت: در نهایت، دانشکده‌ها بر اساس موضوع و مأموریت شکل خواهند گرفت و فعالیت‌های خود را ادامه خواهند داد. این تغییر و تحول، تحول مثبتی برای دانشگاه و واحد‌ها به همراه خواهد داشت.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مأموریت‌ها باید اثرات معنادار و مشروط داشته باشند. در حال حاضر، ۶ دانشکده مصوب داریم و بالاترین سطح دانشکده‌های موضوعی در سامانه جامع دانشگاه تعریف شده است. دانشکده‌های هوش مصنوعی، انرژی، رسانه و بازاریابی در این راستا ایجاد شده‌اند و به‌زودی دانشکده‌های گردشگری و تمدن را نیز تصویب خواهیم کرد.

رئیس واحد تهران غرب دانشگاه آزاد افزود: شیوه‌های سنتی دانشگاه‌داری در کشور دیگر پاسخگو نیست. وقتی یک دانشگاه ۱۸ برابر تولید ناخالص داخلی (GNP) تولید دارد، یعنی ما از جهان عقب افتاده‌ایم. دنیا، دنیای تکنولوژی و سرعت است و باید به‌روز باشیم و پیش برویم.

وی تأکید کرد: مدیران و رؤسای دانشکدگان باید هم از نظر اجرایی و هم از نظر علمی تجربه داشته باشند و همچنین حلقه اتصال بین مأموریت و کار اجرایی باشند. به‌عنوان‌مثال، در دانشکده حکمرانی و نظام اداری، مرکز تحقیقاتی ایجاد کرده‌ایم که در آن موضوعات و چالش‌های جامعه در حوزه حکمرانی تعریف می‌شوند و برای بررسی این مسائل، سمینار‌هایی با حضور افراد اجرایی برجسته برگزار خواهیم کرد.

وی در پایان اظهار داشت: هرساله بودجه بالایی برای پژوهش اختصاص داده می‌شود و تلاش داریم تا در دانشکده‌های موضوعی، این بودجه را جذب کرده و در جهت ارتقای علمی دانشگاه به کار گیریم.