به گزارش خبرگزاری ایمنا، عید نوروز یکی از کهنترین جشنهای ایران باستان است و مردم ایران این جشن را هم زمان با فرا رسیدن سال نو برگزار میکنند. کلمه نوروز به معنای روزی که در آن سال نو شروع میشود و به روز اعتدال بهاری (برابری شب و روز) مشهور است. نوروز نمادی از نو شدن طبیعت، امید به آینده و شروعی دوباره است. نوروز یک جشن ملی و فرهنگی است که در بین اقوام و گروههای مختلف در ایران و کشورهای همسایه گرامی داشته میشود. این جشن، فرصتی برای اتحاد، همدلی، صلح و شادی است و به تقویت پیوندهای اجتماعی کمک میکند. سفره هفت سین در ایام نوروز سفرهای با هفت عنصر نمادین است که با حرف “سین” آغاز میشود. هر یک از این عناصر نمادی از یک مفهوم مثبت مانند سلامتی، زیبایی، رویش و برکت هستند.
لحظه تحویل سال ۱۴۰۴
لحظه تحویل سال ۱۴۰۴ مصادف با ساعت ۱۲ و ۳۱ دقیقه و ۳۰ ثانیه روز پنجشنبه ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ مصادف با ۱۹ رمضان ۱۴۴۶ و ۲۰ مارس ۲۰۲۵ است.
عید نوروز چندم ماه رمضان است؟
تاریخ دقیق شروع ماه رمضان در تقویم شمسی برابر با ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ است.
- تاریخ دقیق نوروز ۱۴۰۴ برابر با جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ هجری شمسی است.
- تاریخ دقیق نوروز ۱۴۰۴ برابر ۲۰ رمضان ۱۴۴۶ هجری قمری است.
- تاریخ دقیق نوروز ۱۴۰۴ برابر با ۲۱ مارس ۲۰۲۵ میلادی است.
دعای تحویل سال
یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ
ای تغییر دهنده دلها و دیدهها
یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ
ای مدبر شب و روز
یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ
ای گرداننده سال و حالتها
حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ
بگردان حال ما را به نیکوترین حال
رنگ سال ۱۴۰۴
رنگ سال را معمولاً چند شرکت معتبر با همکاری کارشناسان مد و روانشناسان انتخاب میکنند. برای رنگ عید نوروز ۱۴۰۴ (سال ۲۰۲۵)، کمپانی بزرگ پنتون (Pantone) به همراه بنجامین مور (Benjamin Moore) رنگ های جذابی را برگزیدهاند.
شرکت پنتون برای سال ۲۰۲۵ رنگ موکا موس (Mocha Mousse) با عنوان “قهوه ای ملایم و گرمابخش” را معرفی کرده است.
شرکت بنجامین مور رنگ قهوهای آلویی (Cinnamon Slate) را به عنوان رنگ امسال انتخاب کرده است که با ترکیبی از دو رنگ قهوهای مخملی و آلویی کمرنگ میتواند احساس آرامش و گرما را به انسان منتقل کند.
حیوان سال ۱۴۰۴
نامگذاری و یا مشخص کردن یک حیوان به عنوان نماد سال جدید در تقویم شمسی از گذشته تا کنون مرسوم بوده و بسیاری از ایرانیان بر سر سفره هفت سین خود نماد حیوان سال جدید را قرار می دهند. سال جدید ۱۴۰۴، سال مار است.
سال کبیسه چیست؟
سال کبیسه به سالهایی اطلاق میشود که یک روز اضافی یا مقطعی از یک روز به پایان کوتاهترین ماه یعنی اسفند اضافه شده و این ماه به جای ۲۹ روز ۳۰ روز میشود. سالهای کبیسه به جای ۳۶۵ روز معمول ۳۶۶ روز دارند.
سال کبیسه چند سال یک بار است؟
میتوان گفت که به طور معمول هر ۴ سال یکبار سال کبیسه اتفاق میافتد؛ اما در این میان شاهد کبیسههای ۵ ساله در تقویم شمسی هم بودهایم.
سال ۱۴۰۴ کبیسه است؟
سال ۱۴۰۴ کبیسه نیست و اسفند سال ۱۴۰۴، دارای ۲۹ روز است.
رویداد نجومی قابل رویت در ایران در سال ۱۴۰۴
ماه گرفتگی کلی در تاریخ یکشنبه ١٦ شهریور
آغاز گرفتگی: ساعت ١٩ و ٥٧ دقیقه
آغاز گرفتگی کلی: ساعت ٢١ و ١ دقیقه
پایان گرفتگی کلی: ساعت ٢٢ و ٢٣
دقیقه پایان گرفتگی: ساعت ٢٣ و ٢٧ دقیقه
این گرفتگی در آسیا، اروپا، استرالیا، آفریقا، بخش کوچکی از غرب آمریکای شمالی، قسمتی از شرق آمریکای جنوبی، اقیانوس آرام، اقیانوس اطلس، اقیانوس هند، قطب شمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.
ماه گرفتگی
ماه گرفتگی کلی: سه شنبه ١٢ اسفند غیر قابل رؤیت در ایران. این گرفتگی در اسـترالیا، شـرق آسـیا، اقیانوس آرام، آمریکای شـمالی، آمریکای جنوبی به جز بخش کوچکی از غرب آن، قطب شـمال و قطب جنوب قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی ها
خورشیدگرفتگی جزیی: شنبه ۹ فروردین غیر قابل رؤیت در ایران. این گرفتگی در اروپا به جز جنوب غرب آن، شمال روسیه، شمال غرب آفریقا، گرینلند، اقیانوس اطلس شمالی و شمال شرق آمریکای شمالی قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی جزیی: یک شنبه ۳۰ شهریور، غیر قابل رؤیت در ایران. این گرفتگی در جنوب اقیانوس آرام زلاندنو و جنوبگان قابل مشاهده است.
خورشیدگرفتگی حلقوی: سه شنبه ۲۸ بهمن، غیر قابل رؤیت در ایران. این گرفتگی در قسمتی از جنوب آفریقا بخش کوچکی از جنوب آمریکای جنوبی به صورت جزیی و در جنوبگان به صورت حلقوی مشاهده قابل است.