شناسهٔ خبر: 71528754 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

توفان‌های خسارت‌زا در سیستان و بلوچستان؛ از اختلال در ترددها تا سقوط چند اصله تیربرق

زاهدان - ایرنا - توفان‌های خسارت‌زا در سیستان و بلوچستان، به عنوان یک چالش جدی برای زیرساخت‌های این استان در حالی نیازمند توجه و اقدامات جدی هستند که در روزهای اخیر تشدید این پدیده هواشناسی منجر به سقوط چند اصله پایه فشار در شبکه برق شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان، یکی از استان‌های مهم و راهبردی کشور به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، همواره در معرض پدیده‌های طبیعی مختلفی قرار دارد.

یکی از این پدیده‌ها، توفان‌های گرد و خاک است که بویژه در فصل‌های خاصی از سال شدت می‌گیرد، این توفان‌ها نه ‌تنها بر زندگی روزمره مردم تأثیر می‌گذارند، بلکه می‌توانند اختلالات جدی در ترددهای جاده‌ای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها ایجاد کنند.

توفان‌های گرد و خاک به ‌طور معمول در مناطق خشک و نیمه‌خشک رخ می‌دهند، در سیستان و بلوچستان، عواملی نظیر خشکسالی‌های مداوم، کاهش منابع آب و تغییرات اقلیمی به افزایش شدت این توفان‌ها دامن می‌زنند، بادهای ۱۲۰ روزه، که به بادهای سیستان معروف هستند، در این استان به‌ طور مکرر وزیدن می‌گیرند و می‌توانند به سرعت گرد و خاک را در فضا پخش کنند.

تأثیرات توفان بر ترددهای جاده‌ای، ریلی و پروازها

توفان‌های گرد و خاک می‌توانند دید رانندگان را به شدت کاهش دهند، که این امر منجر به بروز تصادفات و حوادث جاده‌ای می‌شود، در بسیاری از موارد، این توفان‌ها باعث بسته شدن جاده‌ها و ایجاد ترافیک‌های سنگین می‌شوند که مسوولان محلی تدابیری را برای ایمنی مسافران و کاهش تلفات جاده‌ای اتخاذ می‌کنند.

همچنین، توفان‌های گرد و خاک بر سیستم حمل‌ و نقل ریلی نیز تأثیر می‌گذارند، کاهش دید و وجود گرد و خاک بر روی ریل‌ها می‌تواند منجر به تأخیر در حرکت قطارها و حتی لغو سفرهای ریلی شود، این موضوع نه ‌تنها بر مسافران بلکه بر بارهای تجاری نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

توفان‌های گرد و خاک بویژه در فرودگاه‌ها مشکلاتی ایجاد می‌کنند، کاهش دید و شرایط جوی نامساعد می‌تواند منجر به لغو یا تأخیر پروازها شود، این موضوع برای مسافرانی که به سفرهای کاری یا تفریحی می‌روند، بسیار ناگوار است؛ همچنین، لغو پروازها می‌تواند بر روی اقتصاد محلی و صنعت گردشگری تأثیرات منفی بگذارد.

توفان‌های خسارت‌زا در سیستان و بلوچستان؛ از اختلال در ترددها تا سقوط چند اصله تیربرق

سقوط ۱۲ اصله پایه شبکه برق در میرجاوه

مدیر اداره برق شهرستان میرجاوه گفت: بر اثر باد شدید در منطقه لوکدان این شهرستان، ۱۲ اصله پایه فشار متوسط شبکه برق دچار خسارت شد.

ابوالفضل شهرکی اظهار کرد: کارکنان عملیاتی این اداره به محض اطلاع از خسارت وارد شده به محل آسیب دیده اعزام شدند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر خطوط برق این منطقه پایدار است، ادامه داد: با توجه به وقوع این شرایط جوی، کارکنان امور برق میرجاوه، نسبت به اصلاح و ساخت مجدد شبکه آسیب دیده اقدام کردند.

مدیر اداره برق میرجاوه افزود: مشترکان برق در صورت بروز هر گونه خسارت یا خاموشی وارده می توانند از طریق اپلیکیشن برق من، یا سامانه ۱۲۱ درخواست خود را ثبت و پیگیری کنند.

توفان‌های خسارت‌زا در سیستان و بلوچستان؛ از اختلال در ترددها تا سقوط چند اصله تیربرق

توفان شدید میهمان سیستان و بلوچستان

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان از صدور هشدار سطح نارنجی توسط این اداره‌کل خبر داد و گفت: بادهای شدید تا خیلی شدید در راه این استان است.

محسن حیدری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از صبح روز دوشنبه تا صبح چهارشنبه (۶ تا ۸ اسفند)، وزش باد شدید تا خیلی شدید از سمت جنوب غرب، همراه با گرد و خاک و در برخی ساعات توفان گرد و خاک، در شهرستان‌های زاهدان، میرجاوه، خاش، تفتان، زهک، زابل، هامون، هیرمند، نیمروز و مناطق شمالی شهرستان ایرانشهر و دلگان پیش‌بینی می‌شود.

وزش باد شدید تا خیلی شدید می‌تواند موجب اختلال در ترددهای جاده‌ای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها شودوی با اشاره به اینکه این شرایط می‌تواند موجب اختلال در ترددهای جاده‌ای و ریلی و همچنین لغو یا تأخیر پروازها شود، تصریح کرد: از ظهر دوشنبه تا اواخر وقت سه‌شنبه (۶ تا ۸ اسفند)، بارش باران، در برخی نقاط رگبار و رعد و برق، با احتمال بارش تگرگ و باد شدید لحظه‌ای، در شهرستان‌های زاهدان، هیرمند، هامون، نیمروز، زابل، زهک، تفتان، خاش، ایرانشهر، دلگان، میرجاوه و بمپور رخ خواهد داد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه کرد: در زمان آلودگی هوا به نکات بهداشتی توجه و از ماسک استفاده و همچنین رانندگان در ترددهای جاده‌ای به سمت استان‌های مرکزی کشور احتیاط کنند.

وی با اشاره به اینکه بهتر است از عملیات عمرانی در فضای باز پرهیز شود، گفت: افراد از انجام پروازهای سبک، از جمله گلایدر و بالگرد، خودداری و از محصولات کشاورزی و سالن‌های پرورشی محافظت شود.

حیدری بیان کرد: شهروندان از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌ها خودداری و دامداران از چرای دام در مناطق مرتفع پرهیز کنند همچنین بهتر است برنامه‌های کوهنوردی و کویرنوردی لغو شود.